A ti munkahelyeteken mennyire megy a hangoskodás, beszéd munka közben? Mennyire tolerálják a főnökök?
Egy idöben maga a föbök trécselt a kollegaval mindig söt gyakran mondogatta hogy miert nincs zene (irodai szellemi munka).
Ma mar nincs senki körülöttem egyedül vezetem az egészet a fönök havonta ha nagynehezen beesik egyszer es csend van :)
Melóhelyen maximum a vízcsobogàsàt hallom, ami már abszolút nem zavar egy ideje, beszélgetni maximum a vendègekkel tudok, de azok is maximum odajönnek "HolawèCE" és mennek tovább, mint az agyhalott zombik. Kollèga nincs a közelben, maximum váltáskor tudunk pár szót beszélni. Hogy viseli a főnök? Nyilván nem tud mind a 20-30 embere sarkàba állni, főleg nem egy 3 épületes 3-3 szintes komplexumban, de minden reggel azzal indít, hogy "A beszélgetèst, tàrsulàst hanyagoljuk".
Van másik "munkàm" is, mondjuk az szakmai gyakorlat(építőipar), és ott lehet zenét hallgatni, bármikor enni, beszèlgetni, a kutya nem szól, csak csináljuk azt amit mond az oktató.
Nálunk 3 külön szoba van az irodában és mi vagyunk a "hangoskodók", nálunk megy a rádió. De nem hallatszik át sehova. Két szobából átüvöltve sem érted, mit mond a másik, az sem hallatszik, ha normál hangerőn beszélünk.
A főnök olyan, hogy a hivatalos ügyeit is kihangosítva intézi.
Megy a beszéd és a nevetés, de módjával. Annyira sose eresztjük el magunkat, hogy zengjen tőlünk a csarnok. A főnökök ott ülnek köztünk, néha ők is szoktak beszélgetni és nevetni velünk.
Mindemellett a munka halad, és ha dolog van, bekussolva a feladatra koncentrálva csináljuk amit kell.
A sorokon mondjuk vannak néha érdekes jelenetek. Fiatal férfiak és nők vegyesen dolgoznak ott és bár a legtöbbjüknek elvileg van párja munkán kívül, ha el kell mennem arra, elég gyarkan látom őket össze simulni. Na arrafelé szokott gond lenni a munkával is. A legtöbb fegyelmit arrafelé szórták ki kritikus hibák miatt. Amiket utána nekünk kell helyre hozni. Engem ez egy cseppet jobban irritál, mint a nevetés.
Legutóbbi munkahelyemen irodában dolgoztam, nagyon jó hangulat volt. Reggel ment a körbekérdezés, hogy ki hogy van, volt-e este valami progi stb.
De nem ebből állt ki a nap, mindig valahogy megvolt az egyensúly. Aztán sajnos egyre több kollégám mondott fel és tök halott volt a hangulat. Többek között ezért is jöttem el, mert mint a robotok olyanok lettünk, hogy reggel bementünk du hazajöttünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!