Külföldön dolgozók! Mi a véleményetek arról a mentalitásról, hogy mi ne kommenteljünk ide?
Egyre többször tapasztalom, és látom az utóbbi időben, hogy ha valaki külföldre távozott kritikát mond a magyar munkahelyzetről vagy politikáról, akkor az leosztást kap, akár nyilvánosan, akár privát üzenetben. A legtipikusabbak a "Ki a fenét érdekel, hogy mi van külföldön?" és "Ha már kint vagy, minek szövegelsz visszafele?"-típusú beszólások. Ennél trágárabban szokták, de úgy nyilván nem idézem. De igazából, ha valaki akár csak mellékesen megemlíti, hogy külföldön él, az a komment nem marad 100%-os pontozású.
Nem is tudom. Az egy dolog, hogy már 11 éve kint élek (esetemben Hollandia). De nálam ez nem úgy működik, hogy kint vagyok, elvagyok, és nem törődöm többet az otthoni dolgokkal. Nyilván vannak otthon rokonok és barátok, akiknek érdekel a sorsa.
Egyesek avval jönnek, hogy mivel nem élem át az otthoni dolgokat, így nem lehet reális rálátásom. Nos, 20 éve, vagy annál régebben ez igaz lehetett, főleg a rendszerváltás előtt. Akkor a külföldön élő tényleg csak az otthoni ismerősökkel váltott évi 1-2 levélből tudhatta meg, hogy mi a helyzet odahaza. De napjainkban az infók egy kattintásra vannak, és az amber akár órákat beszélgethet skype-on az otthoniakkal. Tehát elég röhejes ez a felvetés.
Hogy tiszta legyen, szavazni nem szoktam elmenni, az szerintem is az otthon élők reszortja.
50: Én sosem állítottam, hogy kolbászból van a kerítés, sőt mi több, ezt ki is hangsúlyozom, amikor valaki kijönni készülő tanácsot kér, akár személyesen, akár fórumon. Itt is összejöhetnek a dolgok, ha az ember balszerencsés. És aki odahaza tróger, link, folyton haveroktól, ismerősöktől várja a segítséget, azt itt kint sem fog boldogulni, az ilyeneket le is tanácsolom arról, hogy kijöjjenek.
Igaz, amit írsz, az az egyik oka annak, hogy odahaza nem működhetnek olyan görülékenyen a dolgok. (De azért a jelenben is elegen tesznek arról, hogy ez ne változzon.) De ettől függetlenül szerintem az ember leírhatja a véleményét, elképzelését, hogy mennyivel jobb lenne otthon is, ha így menne minden.
Senkisem akadályozhat meg Téged abban, hogy érdekeljen valami, mo-n születtél kötődsz hozzá. :D
Deha más ország érdekelne azzal se lenne baj, pont egy olyan ember vagy aki egy fejlettebb társadalom működését látja nap, mint nap és egyértelmű, hogy referálni tudsz ezeket látva mo-ra.
Én mo-i vagyok, tehát én csak azért írok, hogy a sok fölösleges támadó között legyen egy ilyen is!;)
A szavazás részével egyetértek.
Szép napot!
22/f
Irigyék. Ennyi. Érvelni nem tudnak, így az egyetlen amibe bele tudnak kötni az az, hogy nem itthon élsz.
Lehet, hogy semmi köze az adott kérdéshez de ez az egy pont amit mondogatni tudnak.
Semmivel nincs kevesebb rálátásos onnan, mint egy eldugott kis magyar falu lakójának ahol lehet még internet sincs.
Figyi, senki se fog veled szimpatizálni ha vered magad a kinti takarító állásodra, itthon meg lenézed az irodai munkást, mert nem keresnek annyit, mint te. Azt csinálsz az életeddel, amit akarsz, de te konkrétan felvágsz és menőzöl a Magyarországon dolgozóknak. Szerintem a hollandok le se tojnak, mert egyrészt külföldi vagy, ráadásul kelet-európai, másrészt alja munkát végzel. Tehát nekik hiába kommentelnél a fórumaikon, nem vennék figyelembe, csak itt kavarod az állóvizet a gyk-n. :D Akkor meg hiába a sok pénz.
A másik. Baromi sok külföldön dolgozó magyar menekül most haza, mert kint nincs szükség a munkájára, és itthon várná a csodát, hogy majd a magyar állam megmenti, segéllyel vagy a franc tudja, mivel. Ilyenkor rögtön eszükbe jut, hogy magyar állampolgárok, amikor baj van. Amikor adót kéne fizetni meg járulékot, akkor persze tejel külföldön, hát ő ott dolgozik, ugye. Meg korábban írtad valahol, hogy a tb-t se fizetted itthon. Na most a többi hozzád hasonló hazajön, aztán ha valami baja van, akkor természetesen lássák őt el a kórházban, még neki áll feljebb, ha elhajtják vagy kifizettetik az ellátást.
56: Senkit nem nézek le a végzett munkája és annak helye miatt, és nem is verem magamat. Nem tudom, miből olvastad ezt ki. Beidézhetnéd.
És nekem jelen körülmények között sem fordult meg a fejemben a hazaköltözés.
Külföldön dolgozó magyar vagyok. De én meg te, nem vagyunk mi. Elnézést!
Az hogy "munkahelyzetről vagy politikáról" - nyílván össztűzet kaptál a politikai kategóriában. Magyarországon ma nincs politikai vitakúltura, soha nem is nagyon volt. ...
Amúgy jogod van Magyarországi országos választásokon szavazni.
Nyílván a véleményed nem tetszik első sorban annak aki ezt írja. Bár a vasúti közlekedés kapcsán tett megjegyzésed alapján lehet sejteni, hogy nem csak.
Mivel ide keverted a politikát, nem volt türelmem végig olvasni az eddigi kommenkeket.
Off: Amúgy az egész világnak köze van ahhoz ki az USA elnöke. Az USA nem a szeparációt választotta, hanem hogy szinte mindenbe beleszól. ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!