Ugyanolyannak hangzik, ha valaki szívja a fogát és ha valaki szellent?
Igen megesett velem a munkahelyemen. Nő a bölcsesség fogam plusz szájszárasság miatt olyan fura hangot adtam ki mások előtt ami számomra eléggé félreérthető.
Mondtam is, hogy au és a számhoz kaptam.
Soha nem tudnék nyilvánosan szellenteni. Nem akarom, hogy ez jusson eszükbe rólam.
Szerintetek is nagyon félreérthető?
A fejemben nagyon annak hangzott, de van különbség aközött, ha valami felülről vagy alulról jön ki.
Csak a fogamat szívtam...
N
Nem, ha valami alulról jön nem olyan, mintha felülről jön. Pl egyszer még suliban a két cipőm összedörzsölődött és furcsa hangot adott ki és a gyerekek azt hitték, fingottam.
De pl a kollégám ritmusosan szájfingik (a fingást utánozza a szájával egy dal erejéig) napközben. Nekem gusztustalan, a többiek imádják hallgatni. A lényeg, hogy sosem gondoltunk rá, hogy ő most befingott, pedig tényleg a fingásra hasonlít.
A szellentés is az életünk velejárója, de azért mégsem vesszük annyira természetesnek, mint pl. a tüsszentést, orrfújást, köhögést stb. az esetleg vele járó kiszámíthatatlan szag miatt. Tehát visszatartjuk, vagy messzebb megyünk az emberektől.
Bármennyire illemtudó valaki, előfordulhatott már az életében, hogy hangot adva, vagy csendben - de "kirepült a galambocska". Illemtudó ember ezt nem veszi észre, hogy mi történt a másikkal és nem kürtöli világgá. Hallottam, hogy vannak népek (megnevezni ne tudom), ahol a szellentés nem illetlenség. Európában nem így van. Japánban az étkezés utáni hangos böfögés szinte megkövetelt jelenség, ami azt közli a gazdasszonnyal, hogy ízlett az étele. Ha valaki nem böfög, illetlenséget követ el.
Amint már fentebb írtam, szerintem a fogszívást aligha lehet szellentésnek hallani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!