Milyen a gyári munka?
Ha megírod, milyen ízű a GYÜMÖLCS, kimerítő választ adok kérdésedre!
.
Mindkettő gyűjtőfogalom, tehát egyetlen közös tulajdonság mellett nagyon sok különbség lehetséges.
Azért az a válasz butaság hogy szakképesítés hiánya miatt mennek gyárba..esetleg összeszerelő munkások ilyenek, akiket betanítanak. Gyárakban is dolgoznak szakmunkát végző sőt diplomás emberek is.
A kérdésre pedig érdemben nem lehet válaszolni.
-Vagy megfizetnek vagy nem
-Vagy jó a társaság vagy nem
-Vagy könnyü a munka vagy nem
Bla bla bla
Gyártól függ. Van ahová az ember bizonyos fajta örömmel jár be a társaság és a körülmények között. Máshol meg az a megszokott, hogy a gyárból egyenest a pszichiátriára, vagy úgy általában kórházba kerülnek az emberek a sok stressz és embertelen bánásmód következtében.
Akik pedig oda mennek ahol rossz, azok vagy a szakmájuk miatt kényszerülnek erre, vagy azért, mert csak ott fizetnek eleget, stb... Na meg léteznek emberek, akik csak panaszkodni tudnak mindenért.
Én 1 hónapot dolgoztam gyárban elég is volt, igaz heti 6x dolgoztam, kajaidővel együtt napi 10 óra volt, a vicc az, hogy nem volt rossz csinálni de annyira megterhelő volt fizikálisan (és akkoriban a pénz is eléggé kevés volt), hogy otthagytam.
Haverom húzott le 1,5 évet porcelán gyárban ő is végül azért hagyta ott, mert a létszámhiány miatt heti 6 meló vált általánossá meg a 3 műszak is eléggé kikészíti az embert, szerintem egy normális párkapcsolatot is nehéz mellette fenntartani.
Meg basszus fiatalok vagyunk, tudom kell a pénz, de ez lenne az élet? Aztán felmondott haverom, most egy étteremben dolgozik "mindenesként" felszolgál, terít, szerintem mosogatóként kezdte de nem olyan pörgést kell elképzelni amiket általában úgy lefestenek az emberek.
Én azt vallom, hogy mindig van más út csak tenni kell érte. Ahol lakom alig van meló (na gyári az van akármennyi), először át jártam a közeli nagyvárosba, aztán átköltöztem, de ott sincs sok lehetőség. Most Budapestre költözést szervezem, de előtte tájékozódok. Alig ismerem a várost, nézegetem milyen irányba kellene továbbhaladni, meg nyelvet is tanulok igaz csak mértékkel. Gyárba nem akarok menni, nem azért mert alantasnak tartom, de pont nem akarok beleugrani ebbe a kerékbe, többre tartom az egészségemet és a fiatalságomat, valamint tudom hogy többre születtem, de ezért nekem kell főleg tenni és a siránkozás nem fog rajta segíteni.
Két hónapig dolgoztam gyárban tavaj nyáron, egyetemre jártam.
Az idén végeztem és jelenleg irodai munkát végzek.
De én simán visszamennék a gyárba. Ott ledolgoztam a napi 8 órát és annyi, utána azt csináltam amit akartam volt életem, szabadidőm.
Most az irodában stresszelek sokszor este 7 ig persze túlórát nem fizetnek sokszor 10-11 órát is dolozom és nincs életem. Munkaközvetitő iroda sokszor ha épp én vagyok amolyan egésznapos szolgálatban akkor hivogatnak éjszaka is másnap meg menjek reggel dolgozni. Jobban fizet, mint a gyár de akkor is simán visszamennék a gyárba bármikor (most sajnos nincs üresedés azon a részlegen).
Szerintem nem vészes gyárban dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!