Kezdenétek új életet/munkàt külföldön a párotok kedvéért? Mennyi idős korig vállalnátok be?
Élettársam kapott egy külföldi munkalehetőséget. Viszonylag jó pénz, munkatársakkal közös apartmanok. Viszont kb negyedévente jöhet haza, ha úgy jön ki a meló.
Neki alap, hogy vele/utána megyek, természetesnek veszi. Mivel ismerős a munkáltató, kigondolta, hogy majd engem is bevisz a szállásra, esetleg elintézi, hogy ketten legyünk, aztán majd csak találok én is valami munkát a környéken.
Nekem rengeteg ellenérzésem van. Ha ki is mennék, ha találnék is munkàt, én úgy gondolom, kinőttünk már ebből a "kolis életből", akkor lakást kéne bérelni, és nyilván a kinti élet drágább, mint itthon, a jó fizu már nem lenne olyan jó...
Páromnak kb nulla a nyelvtudása, az enyém elég gyenge (van nyelvvizsgám, de csak a diploma miatt, nem használom a hétköznapokban...) Szóval nem hinném, hogy az ilyen mosogató szintnél jobb állást találnék. Nem éppen életem karrierje.
Mindketten a harmincas éveinket tapossuk, már nagyon időszerű lenne a család, gyerek... úgy érzem, ezzel a lépéssel évekre, talán örökre elvàgnánk magunkat megint. Még ha úgy is terveznénk, hogy "majd" hazajövünk, akkor is 3-4-5 évben kéne gondolkodni legalább.
20 évesen ez nagy kaland, akkoriban egy percig sem gondolkodtam volna, de most...
Ha viszont itthon maradnék, az megölné a kapcsolatot. Negyedévente találkozni, az nem felnőtt párkapcsolat, az... lényegében semmi. Amúgy is voltak bizalmi problémáink, pikk-pakk megölné az egészet. Ha optimista vagyok, hogy minden jó lesz így is, szeri, lesz pénz házra esküvőre gyerekre toronyórára lánccal... akkor is egyedül élnék át kb mindent.
Viszont itthon, így, most rosszul élünk. Támogató család nincs, albérletben nyomorgunk, félretenni nem tudunk. Saját otthon maximum valamelyik szülővel összefogva lehetne, ami eleve ugye konfliktusforrás, de még akkor is csak (túl) sok kompromisszummal, egy életre eladósodva. Szóval értem, hogy most ebben egy kiugrási lehetőséget lát.
Egyébként a vicc az, hogy egy olyan országról van szó, ahová gyerek-kamaszkori álmom volt eljutni, szóval elvileg nekem is tapsikolni kéne örömömben...
Nem vagyok benne biztos, hogy mindent fel tudnék adni érte. 30 évesen már nem.
Ti mit tennétek hasonló helyzetben?
Valószínűleg a németország , írország,svájc hármasól lesz vmelyik.
Nézdd, sok vesztenivalótok nincs mivel a munkáltató intézi a szállást. Vmi egyszerű munkát tuti találnál. Ha 1-2 évet kintlennétek akkor megszedhetnétek magatokat. Mi a szakmátok?
A munkáltató páromnak intézi csak a szállást, én ha utánamennék, talán szívességből mehetnék oda, talán úgy, hogy nem kell a srácokkal osztozni...
Szóval a lakásbérlés reálisabb, de ugye akkor az megint költség...
Páromnak nincs szakmája, csak érettségije, fizikai munkáról lenne szó odakint is. Én sem szakmában dolgozom itthon (rosszul választottam anno, diplomás éhbér), de kint nyelvtudás és tapasztalat nélkül mosogatásnál jobbat nem találok. Ha ugyan. És ha nem találok semmit? Egy idegen országban nulla tartalékkal....
Egy év alatt nem szedné meg magát a párom, azért írtam eredetileg is a 3-4-5 évet (inkább több, mint kevesebb), mert reálisan minimum annyi kellene. Ha neadjisten még engem is el kellene tartani, akkor mèg több.
Mivel kőkemény fizikai meló, ezért én nem dolgozhatnék vele, tudom, hogy sokan ezt csinálják külföldre menve, a húgom is így dolgozik raktárosként Németországban, hogy egyszerre kezdtek a párjával. Nyilván az rögtön két fix fizetés, az megint más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!