Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondjak szerintetek?

Felmondjak szerintetek?

Figyelt kérdés

19 éves fiú vagyok, 16 éves korom óta dolgozom. Három éve vagyok a vendéglátásban és már cseppet sem szeretem.

Másfél éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, mint pultos, nettó 104.000 Forintért, plusz borravaló, ami nyárin szinte semmi, mert nálunk télen van a főszezon. Télen jattal együtt azért megvan a 180-190 ezer Ft.

Az a baj, hogy májusban érettségizem, estin, szóval nem biztos, hogy más munkahelyen is megoldható lenne, hogy hétfőn és szerdán délután 14:30-től a suliban tudjak ülni az órán.

Itt nincsenek kollégáim, a főnököm is jó fej meg békén hagy, de sajnos nem tudok kijönni 100 ezer Forintból, mert itthon is leteszek minden hónapban 30 ezret a rezsire, aztán kell buszbérlet, a telefonszámlám 8-10 ezer Ft. Szóval marad 50-60 ezer Forintom 30 napra és egyre nehezebben jövök ki a pénzemből, mert lássuk bem egy 20 éves embernek igenis vannak kiadásai. Nekem is lennének, ha lenne miből.

Szeretnék jogsira menni, szeretnék barátnőt, szeretnék fesztiválra menni.

Ma van az első szabadnapom, mert az elmúlt 8 napban egyhuzamban dolgoztam napi 10-12 órát, mert mindkét kolléganőm elment nyaralni.

Mint írtam nincsenek kollégáim, de ezt úgy értem, hogy egy műszakot egy ember visz. Zárás után takarítani is kell, ami ha sokan vannak 1 másfél órás meló, amit természetesen nem fizetnek ki. A nyitvatartás délután kettőtől éjfélig van hétköznap, péntek szombaton délután kettőtől hajnali kettőig.

A két kolléganőmből az egyik ugyanolyan kis senki pultos, mint én, a másik 20 éve ott van és üzletvezető. Dolgozni nem szeret, mindig velem huzatja a rövidebbet, nekem kell szívni, még mindig 100 rongyért.

Májusig, amíg le nem érettségizem talán átmennék a kereskedelembe, ami ha nem is jobb, legalább nem 100 ezret keresek. Aldi meg Lidl egész jól fizet.

Kérlek mondjátok el a véleményeteket!

Itt is és privátban is válaszolok plusz kérdésekre.

Köszönöm!

19/F

2019. aug. 23. 21:56
 1/9 anonim válasza:
66%
Szia! Szerintem ülj le, és beszélj a főnököddel, mond meg a problémáid és a fizetés emelést is kérd nyugodt szívvel. Egyik munkahelyen sem várhatják el azt, hogy minden műszak végén INGYEN takaríts másfél órát a saját szabadidődből. 10-12 órában dolgozni diákként kemény, én is átéltem, egy napot pihenj aludd ki magad és másnap tisztábban tudsz gondolkozni. A felháborodásod jogos, de vidéken 1000, míg Pesten 1500 Ft-os órabérekkel számolják nyáron a diákmelót, érdemes körülnézni a lakóhelyed környékén .Meggondolnám azt, hogy otthagyjam és más után nézzek. A Jogsit meg jobb minél előbb megcsinálni, egyetem alatt nemigen lesz időd.
2019. aug. 23. 22:12
 2/9 A kérdező kommentje:

Budapest 25 perc vonattal, ami nem áll meg sehol. Én is azon gondolkozom, hogy bejárok Pestre melózni, mert a városomban már túl sok z ismerős és ez engem zavar.

A nettó órabérem 790 Ft, 131 órát dolgozom egy hónapban, 13-15 napot átlagosan.

Akár annak árán is felmondok és új munkát keresek, hogy tudom, hogy talán szemét főnökeim lesznek, aljas kollégáim de legalább rendes fizetésért dolgozhatok.

Nem beszélek a főnökömmel, max a felmondásom beadásánál vágom a fejéhez, hogy nettó 1000 Ft-ért/óra maradnék talán. De a kuncsorgás nem az én stílusom. Képtelen vagyok meghunyászkodni meg pitizni. Nekem nagyobb az egóm annál.

Nem megyek egyetemre, szakképzésre megyek. Fogtechnikus leszek. Nem kell mindenkinek diploma szerintem.

Amúgy köszönöm a választ.

2019. aug. 23. 23:08
 3/9 anonim ***** válasza:
92%
Az érettségiig maradnék és közben másik állást keresnék. Mikor van kilátásban odamennék a főnökhöz, hogy máshol nettó 200-at adnak. Ezután vagy megadja vagy nem (maradsz vagy felmondasz).
2019. aug. 24. 04:57
 4/9 A kérdező kommentje:
Beadtam a felmondást.
2019. aug. 28. 15:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Ès mit szolt a fonok? Nem probalt marasztalni?
2019. aug. 28. 15:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Megkérdezte miért. Mondtam azért, mert nem tudok már megélni ennyi pénzből. Csak forgatta a szemét meg beflegmult.
2019. aug. 28. 16:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Mondani kell neki elj meg te ennyibol... Jol tetted ennel talalsz jobban fizetot.
2019. aug. 28. 16:09
 8/9 A kérdező kommentje:
Ezerszer jobbat!!
2019. aug. 28. 18:15
 9/9 anonim válasza:
100%
Remélem összejön neked. Gyere hozzánk. : D
2019. aug. 28. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!