Mit tegyek ha, nem találom a helyem a világban? (Többi lent)
Kedves Kérdező!
Nagyon sokáig éreztem magam én is így. Az oka talán az, hogy hiába vagy jóba mindenkivel és végzed a munkád, nem biztos, hogy ezek az emberek és tevékenységek tényleg tükröznek téged. Úgy értem, mutatsz egy képet, de az érzéseid nem adhatod ki, mert nem értik. Nekem az segített amikor megismertem a férjemet, ő nagyon hasonló, mint én és feltétel nélkül elfogad. Addig sok haverom meg ilyen jöttment ismerőseim voltak, sokat lógtunk együtt, de sose tudtunk mély dolgokról beszélni. Ezek az emberek lekoptak, de nem is hiányoznak. A meló miatt meg ne aggódj, tűzz ki egy célt, amit szívesen csinálnál és lassan haladj felé. Nekem is csak elmegy a munkahelyem, tejel, de nem köt le, majd ha megérik a váltás valami nagyobb felé, érezni fogod.
Változtass állást. Nézz körül, hogy mihez lenne hangulatod, és add be a jelentkezésedet. Vagy nézz körül, milyen pozíciók vannak a jelenlegi helyeden, vagy hogy a jelenlegi munkádat milyen változással lehetne neked megfelelőbbé tenni.
A célokat kellene szavakba önteni, hogy miért gondolod, hogy nem tudod őket elérni és hogyan kezdhetnél újra hozzájuk. Tegyük fel, mozdonyvezető szeretnél lenni, hobbi ketrecharcos, 3 nyelven beszélő, és egy alacsony latin barátnőt hozzá. Mi az,ami miatt nem tudnád ezeket megvalósítani? Hogyan tudnád átgondolni az életedet, hogy ezek beleférjenek? Félsz otthagyni a munkádat? A család tart elnyomás alatt? Egészségügyi problémád van? Amit leírtál , abból annyi derül ki, hogy pénzed van, egészséged, fiatalságod van. Időd az van? Ezzel kapcsolatban annyit tudok tanácsolni, hogy ügyesebb időbeosztást lehet elérni, ha bizonyos tevékenységeket összekapcsolsz. Teszem azt, aki szereti a sportot, annak az egyszerre képességfejlesztés, testedzés ÉS társas program, így egyszerre több igényt is ki tud pipálni. Aki otthonról dolgozik (egyes karriereknélmez adódik), az időt spórol az utazáson és összekapcsolhatja az ebédszünetet, mondjuk, a takarítással. De egy rendes munkahely is esetleg olyan, hogy keresel, de fejleszted a képességeidet, és az üzleti kontaktjaidat (és esetleg még belátást engednek neked vagy fizetnek neked egy csomó hasznos dolgot), és esetleg még az életcélodat is kipipálod. Dolgozz az önismereten és találd ki, hogy mi okoz neked örömet, meríthetsz a gyerekkori vágyakból is. Nem mindig nyilvánvaló, mi a legjobb, mert többen kellenek hozzá: itt vagy te, 1. amire vágysz 2. amire képes vagy (most, vagy képes leszel megtanulni). Ott van a világ és a társadalom, és amit ők igényelnek és hajlandóak megfizetni. (Ehhez rögtön hozzátenném viszont, hogy a leghülyébb dologért is lehet pénzt kapni, hasonszőrű fanatikusokat találni, a megfelelő helyen.)
A népszerűbb, emberhiánnyal küzdő állásoknál kevesebb munka jobb körülmény több pénzt ad sokszor, de akinek valamilyen téma a szíve csücske, az sokszor boldogan dolgozik másfélszer annyit feleannyiért, ha neki az a kielégülés megéri. Itt végül is az életedről döntesz, hogy mivel telik minden napod, milyen képességekkel lesz tele a fejed. Aki teszem azt művész, lehet hogy ébredéstől lefekvésig nonstop fest, és még a fizikai erőnléte is rámegy talán, de neki boldogság, hogy a vizuális memóriája képekkel van tele és ebben egyre ügyesebb, gyorsabb, olyan helyen van, ahol a vizuális tudásának lehetősége van mesteri szintre fejlődni. Ehhez nyilván ismernie kellett a piacot is, valamit előállítani és megpróbálni eladni, de az igazi “tehetségek” általában nem lihegik túlma “piackutatást”; csinálja, amit tennie kell, és hogy aztán lángolva a földbe csapódik, vagy felkapott lesz, az már a világ dolga, ha senki nem ismeri el, ő akkor is azt teszi, amit úgy érzi, tennie kell, tennie érdemes.
Az is lehet lásd önismeret hogy még nem találtad ki a neked kellő szakmát. Kiderült, teszem azt, hogy jó vagy a gyerekekkel, mert hiába programozó vagy, egy gyerekeknek tartott workshopot élveztél évek óta a legjobban. Ilyenekből kisülhet hogy, teszem azt, megpróbálkozhatnál egy tanári pályával.
Régen nekem is volt hasonló időszakom, amikor nem tudtam magammal mit kezdeni. De ez már rég volt, akkor még nem volt se internet, se mobiltelefon, sem fapados légitársaságok, stb.
Ezt most nem azert írom, mert ezek nélkül nem tudok élni, de a mai világban azért sok mindenben a segítségemre vannak.
Még abban az időben elkezdtem sportolgatni, angol nyelvet tanulni.
Ez jól közt későbbre, amikor kitaláltam, hogy mennyire szeretek utazni. Mivel én a Balaton környékén lakom, oda bármikor elmehetek. Amikor bejöttek a fapados légitársaságok elkezdtem külföldre járni egyedül is vagy barátokkal, amit az internet segítségével szervezek le. Szeretem már a felkészülést is, ami nem kevés utána járás, idő, stb.
Szóval neked is meg kell találnod azt a dolgot, hobbit,ami örömöt szerez, és nem a múltban történt kudarc élményeken kell rágódni. Mindenki életében vannak "rossz" dolgok, senkinek sem perfekt az élete. De győzd le magad és tálald meg a célod, koncentrálj a jövődre.
Szerintem jó az alapjelyzeted, van munkád, pénzed, család, barátok, egészség. Innentől kezdve minden rajtad múlik!!!
Most találtam csak meg ezt a kérdést. Így 2021-ben elmondhatom, nagyon rossz 2 éven van túl az emberiség.
2019 júliusában még én is fel voltam dobódva, tényleg sok programra el lehetett járni, de most kb. olyan állapotban lehetek mint a kérdező.
Nem tudom élsz-e még, de már én sem tudok nagyon tanácsot adni mi is a kiút ebből a fosból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!