Szerintetek ha a templomból ellopom a szenteltvizet attol az még szentelt marad? Isten vajon megbüntet ezért? És a pap ha rájön mit csináljak?
"válaszomat, melyben csak a valóságot írtam meg (miszerint nem veszti el szent jellegét a lopástól a víz, és a gyónással simán rebootolhatod a bűneidet), hogy mi rosszat mondtam? Így nehéz lesz bűnbánatért esedeznem…"
1. Nem bűnbánatért szokás esedezni, hanem bűnbocsánatért.
2. Ki mondta, hogy bűnbocsánatért kéne esedezned, ha semmi rosszat se követtél el?
3. Ha valami miatt mégis rossz a lelkiismereted, és ennek kapcsán tényleg gyónásra adod a fejedet, akkor épp elég lesz, ha annyit elmesélsz, hogy szerinted "a gyónással simán rebootolhatod a bűneidet".
1. Jogos a javítás, valóban bűnbocsánat, ezt elírtam.
2. Gondolom, aki törlésre ítélte a válaszomat, az érzett benne valami „rosszat”, ezt szerettem volna megtudni.
3. Ez nem az én véleményem, épp eléggé katolikus szellemben neveltek, és pont elég hívőt ismerek, hogy tudjam, így működik ez. Persze karikíroztam, hisz valójában meg is kell bánni, majd el kell mormolni pár imát, de azon mit sem változtat, hogy a legtöbben gyónás után újra és újra elkövetik ugyanazt a vétket, így az egész olyan jelleget ölt, mint a reggeli zuhany.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!