Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Szerintetek ha a templomból...

Szerintetek ha a templomból ellopom a szenteltvizet attol az még szentelt marad? Isten vajon megbüntet ezért? És a pap ha rájön mit csináljak?

Figyelt kérdés

2018. okt. 30. 14:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem tulajdonképpen egyszerűbb lenne kérni mondjuk...
2018. okt. 30. 14:28
 2/12 A kérdező kommentje:
Azt ingyen adják ? Meg a pap a multkor is furán nézett rám kicsit félek tőle
2018. okt. 30. 14:32
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi ma még be is szerzem a szenteltvizet , mindig is akartam itthonra
2018. okt. 30. 14:40
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
Vizet akarsz lopni? Ennyire rosszul állsz anyagilag? És éppen a templomból? Ennyire rosszul állsz erkölcsileg? Miért nem kérsz a paptól, ha szentelt vizet akarsz?
2018. okt. 30. 14:41
 5/12 anonim ***** válasza:
Egyébként minek az neked?
2018. okt. 30. 14:42
 6/12 anonim ***** válasza:
Így van8-as, ezért nem írtam én se normálisan a választ :D
2018. okt. 30. 14:45
 7/12 anonim ***** válasza:
71%
Légyszi mondja meg, aki töröltette a válaszomat, melyben csak a valóságot írtam meg (miszerint nem veszti el szent jellegét a lopástól a víz, és a gyónással simán rebootolhatod a bűneidet), hogy mi rosszat mondtam? Így nehéz lesz bűnbánatért esedeznem…
2018. okt. 30. 15:06
 8/12 anonim ***** válasza:
46%

"válaszomat, melyben csak a valóságot írtam meg (miszerint nem veszti el szent jellegét a lopástól a víz, és a gyónással simán rebootolhatod a bűneidet), hogy mi rosszat mondtam? Így nehéz lesz bűnbánatért esedeznem…"

1. Nem bűnbánatért szokás esedezni, hanem bűnbocsánatért.

2. Ki mondta, hogy bűnbocsánatért kéne esedezned, ha semmi rosszat se követtél el?

3. Ha valami miatt mégis rossz a lelkiismereted, és ennek kapcsán tényleg gyónásra adod a fejedet, akkor épp elég lesz, ha annyit elmesélsz, hogy szerinted "a gyónással simán rebootolhatod a bűneidet".

2018. okt. 30. 15:44
 9/12 anonim ***** válasza:
70%

1. Jogos a javítás, valóban bűnbocsánat, ezt elírtam.

2. Gondolom, aki törlésre ítélte a válaszomat, az érzett benne valami „rosszat”, ezt szerettem volna megtudni.

3. Ez nem az én véleményem, épp eléggé katolikus szellemben neveltek, és pont elég hívőt ismerek, hogy tudjam, így működik ez. Persze karikíroztam, hisz valójában meg is kell bánni, majd el kell mormolni pár imát, de azon mit sem változtat, hogy a legtöbben gyónás után újra és újra elkövetik ugyanazt a vétket, így az egész olyan jelleget ölt, mint a reggeli zuhany.

2018. okt. 30. 16:10
 10/12 anonim ***** válasza:
40%
"pont elég hívőt ismerek, hogy tudjam, így működik ez" - Nem látsz bele a lelkükbe, csak a külsőségekből ítélkezel. Ha el is követik újra és újra ugyanazt (mivel nem tökéletesek), nem tudhatod, hogy nem egyre ritkábban követik-e el, hogy nem egyre kevésbé durván követik-e el, stb., mert nem vagy ott a sarkukban éjjel-nappal - és ha ott is lennél mindegyikük nyomában (ami eleve lehetetlenség), akkor még mindig nem látnál bele a lelkükbe, hogy tudhasd, mi áll amögött, ha valóban újra és újra elkövetik. Van olyan, hogy az ember igyekszik, mégse jön össze. Nagyon sokszor van. Attól még tiszta lehet a szándéka, őszinte lehet az elhatározása, hogy elkerüli a bűnt.
2018. okt. 30. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!