Hogy megy ennyi mindenkinek, hogy a húszas éveik végére már kocsi, lakás, házasság? Én sajnos nagyon távol állok ezektől, de szinte minden ismerősöm itt tart már. Irány külföld?
Ha csak magam nézem, akkor 18 éves korom óta a fővárosban tanulok, elcsesztem csomó évet egyetemen, a kezdeti munkáimmal éppen csak megéltem és fizettem a diákhitelem. 26 évesen tudtam igazán elindulni, önállósodni, de még így is sokat elvisz az albérlet, megélhetés.
Más ismerőseim közben otthon laktak, dolgoztak, félre tettek. Ha összeszámolom mennyi pénz ment el az egyetemre, lakhatásra akkor nekem is kocsim, házam lehetne.
Alapból ketten könnyebb. Nekem nincs párom, így kénytelen vagyok másokkal együtt lakni. Barátnővel simán kivennék egy teljes lakást, fejenként ugyanannyit fizetnénk mint most, de csak ketten lennénk. Plusz két keresetből jobban meg lehet élni mint egyből.
Mostani építőipari munkások legalább ugyanannyit, vagy többet összeszednek mint én, 20-as éveik elején. Közben nekik még "nem gáz" otthon lakni, félre tudnak tenni. Utólag belegondolva én se mennék egyetemre, kitanulnék egy szakmát és vállalkoznék. Így is ez a cél csak bőven 30 felett leszek mire összejön.
A gyerek, házasság is relatív dolog. Ismerek olyanokat akik 25 évesen bevállalták. Mások, nem is kevesen 35-40 évesen kezdik. Sajnos nekem sosem volt sikerem a nőknél, utóbbi években kilátásban sem volt barátnő, így egyedül kell tervezzek.
Az tény, hogy előrébb vannak azok az ismerőseim, akiknek tudtak biztosítani egy lakást, autót még fiatalon, egyetemi évei alatt. Vagy akár az új lakás árába beszállni, segíteni a hiteleit törleszteni. Én minimálbéres suttyó bejelentéssel nem kapok hitelt.
Annyira magyarok ezek a válaszok :D Haver, ha nem tetszik valami ne sopankodj rajta, hanem lépj. Sablon? Nem. Ha túl nagynak tűnik lépni, akkor chunkolj. Törd fel azt a nagyot kisebb darabokra és úgy haladj fokról fokra.
Én 18.szülinapom után nem sokkal költöztem el a szülői házból bármiféle anyagi támogatás nélkül. Ha ügyesen és kitartóan keresgélsz, találhatsz olyan munkát, ahol szállást és ellátást is biztosítanak. Ez egy jó kiindulópont (nyilván ha ez nem kis hazánkban van) felfedezni a környéket és ebből adódóan élni a lehetőségekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!