Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan lehet túl élni a...

Hogyan lehet túl élni a hajléktlanságot?

Figyelt kérdés
Meddig él egy hajléktalan? Hogyan éljem túl? Sajna oda fogok jutni. Kevés a pénz,az életemet elrontottam,és a sulit se fogom tudni fizetni ergo nem tudok majd letenni egy érettségit. Mellesleg hitel is van a házon. Bár fiatal vagyok de szeretném tudni hogy hogyan lehet túl élni. Gondoltam hogy külföldre kimegyek útlevél nélkül de szállás illetve munkahely nélkül hazatoloncolnak. Nekem annyi. Befellegzett. 18/F lassan 19/F
2018. szept. 6. 19:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kicsit részletezd jobban a helyzeted. Voltam olyan helyzetben, mint te, illetve azt hiszem rosszabban. Van kiút, akár egyedül is.
2018. szept. 6. 20:05
 12/14 A kérdező kommentje:
Hát csak 8 általánosom van. 19 évesen. És most tartok ott hogy járok estire. Ez az első évem. Viszont nem tudom kifizetni majd a tandíjat hogy letegyem az érettségit illetve a vozsgákat. Szóval szar helyzetben vagyok. Normálisabb munkát meg nem találok. Így is nagynénim fizeti a hitelt illetve a számlákat de ő tervez elköltözni albérletbe így maradt kb. Félévem talán 1? Addigra le se tudom rakni az érettségit. 8 általánossal nem megyek semmire az életben. Általánosban jó tanultam,jó lett a felvételim felvettek egy szakgimnáziumba ahol szinte 9.-ben sorra kaptam az 1-seket. Egyszerűen nem értettem az informatikát és mellesleg sokan megbuktak mert rosszul tanítanak ott a tanárok köztük én is. Át akartam jelentkezni nappalis gimie de nem vettek fel mert buktam. A felvételimet meg nem nézték. Plusz rá tett az is hogy szar volt a gyerekkorom. Emiatt depresszióval küzdök. Súlyos depresszióval. Most nagyszüleimmel élek. Azt hittem hogy viszem valamire az életben és szinte semmire se vittem. Elrontottam. Nem így képzeltem el a jövőmet. Egyetemre akartam volna menni ehelyett még az érettségivel küzdök. Ami már szinte lehetetlen megszerezni pénz nélkül.
2018. szept. 6. 20:19
 13/14 anonim ***** válasza:
Nyavajgás helyett szépen elmész olyan helyre dolgozni ahol ingyen szállás van, és mielőtt ebbe is csak bele hisztizel: igen, léteznek ilyen munkahelyek! Itthon is és külföldön is! Sváb részeken népszerűbbek azok a helyek ahol ebédet is kapsz, de máshol is előfordul. Az első fizuig pedig kunyerálsz kaját vagy pénzt, de sok helyen előleget is adnak amúgy. Nem véletlenül létezik az a mondás, hogy "Segíts magadon s isten is megsegít!" Elvileg már felnőtt férfi vagy, ideje lenne tököt is növeszteni.
2018. szept. 6. 20:40
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj Pista!

Kapd össze magad, ha biztos hogy nem lesz meg az érettségid, és ennyire sürgös , akkor hagyd ott a francba a sulit.

Elmész egy hónapra a tescoba vagy valahova, utána meg jelentkezel az autolivbe. Nem messze van az osztrák határtól, van a külsösöknek szállás is.

Tanulsz mellette németet, és ha ügyes vagy mehetsz a 8 általánosoddal is az osztrkákokhoz festönek.

Úgy fizetik havonta az 1500 eurokat mint a sicc.

Dolgozni kell szakadásig, nyelni kell sokat de fizetnek.

Elhiszem hogy rossz gyerekkorod volt megilyenek, de most nem érsz rá depressziozni

Kapd össze magad!!

2018. szept. 6. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!