Otthagytam a sulit mit tegyek?
Inkább menj rendes gimibe, vagy jobb középsuliba!
Sajnos ilyenek a szakképzők. Azok kerülnek oda, akik túl hülyék, hogy normális helyre járjanak, és hát a rossz családi körülmények adják az alapot annak, hogy kikből lesznek a hülyék... 🙁
És aztán később még lesz lehetőséged gépészmérnöknek tanulnod egyetemen 🙂
Tapasztalom milyen egy ilyen suli. Nálunk Kaposváron az egyetemen van mezgaz iskola. Oda is csak alig járnak normális diákok. Voltam lent Csurgón is. Csak a koleszt láttam. Majdnem elhánytam magam. Annyira UNDORÍTÓ VOLT!
Mindenképp kerülj be egy jó tiszta suliba, mert máshol csak lezüllenél!
Nincs olyan, hogy tsz, szentséges... vannak mezgaz cégek, amik korábbi tsz-ek alapjain jöttek létre, de azok már magáncégek.
Nincs olyan, hogy mezőgazdász. Vállalkozók vannak és csicskáik.
Ha traktor jogsival akarsz elhelyezkedni, akkor traktoros csicska lehetsz.
Nagyon alacsonyak a fizetések, azaz könnyedén elszívták innen a munkaerőt, így hiány van traktorosból (több cég ezt nagyobb-hatékonyabb gépek vásárlásával kompenzálta). Minimálbérért felvesznek szakirányú végzettség nélkül is. Ha nem is a közelben, de még elfogadható távolságban biztos lesz egy olyan cég, ahol kelleni fogsz így is. Nálunk is van ilyen srác. Kezdetben csak a telepen végzett segédmunkákat, de idővel betanították mindenre, és ma már ő is teljesértékű csapattag.
Én inkább a továbbtanulásban gondolkodnék elsősorban.
Aztán utána tapasztalatszerzésnek el lehet menni egy ilyen céghez csicskázni 🙂
És ha jól megy minden, akkor jelenleg 6000 STÉ-vel lehet pályázni fiatal gazdára. Köv EU-s ciklusban(2021-től) viszont lehet enyhítenek még ezen is, mert nagyon szükséges a generációváltás-fiatalítás a mezőgazdaságban. Szóval én ebbe az irányba mennék 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!