Van még aki szörnyen érzi magát most szilveszterkor?
az elmúlt néhány órában teljesen rámtört a depresszió. amúgy is gyakran szokott lenni, de most elég erősen előjött. teljesen máshogy terveztem a szilveszteremet. akit elhívtam, az egyetlen barátnőmet, hogy szilveszterezzünk együtt, máshol kellett lennie. amúgy is magányos vagyok olyan sokszor. miért nem lehetett volna hogy legalább csak most jól érezhettem volna magam? ahogy láttam hogy mindenki bulizik és jól érzi magát, megszakadt a szívem, már tegnap este óta felváltva sírok vagy nézek ki a fejemből. tudom gyerekesen hangzik, de ez van. cserbenhagyva érzem magam és egy vesztesnek. remélem nem igaz a babona hogy amit az ember csinál elsején azt fogja egész évben, mert akkor idén végig sírni fogok vagy mindent szídni. pedig szerintem ez csak egy ugyanolyan nap mint a többi, de mégis akkora a felhajtás és ezt látva annyira szomorú vagyok hogy még csak egy baráttal sem tudtam ünnepelni, hanem magányosan a sötét szobámban ücsörögve.
van aki még teljesen maga alatt van? ti hogyan gondoltok a szilveszterre, ünneplitek? és bocsánat a rinyáért, de muszáj volt elmondanom ezeket, mert egyszerre van bűntudatom és szörnyen érzem magam már tegnap este/délután óta. elpazaroltam ezt a sok elmúlt órát az önsajnálattal és gyűlölettel, mert nem tudtam mit kezdeni magammal, és ezt úgy sajnálom.
17L
#10-es! Én is írhatnám, hogy a te problémád semmi az enyémhez képest. Én is leírhatnám ide minden bajomat, még se teszem. Szerinted mennyire érdekli a kérdezőt, hogy neked nem volt 1 barátod se? Szerintem semennyire. Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, és attól senkinek se lesz könyebb mert egy másik random embernek szarabb. Mert mindig van akinek rosszabb az élete mint a tiéd...
Neked pedig kérdező! Azt tudom mondani, hogy ennyi idősen én is rosszul éreztem magam, ha szilveszterkor otthon ültem egyedül és bizony ez sokszor előfordult. De ez legyen a legnagyobb problémad! És ezt nem szemétségből mondom. Egy idő után majd rájössz, hogy teljesen mindegy, hogy ilyenkor bulizol-e vagy csak otthon gubbasztasz magányosan. Ez semmmit nem befolyásol. Amúgy is ilyenkor mindenki azt hiszi, hogy kötelezően jól kell érezned magad és a sárga földig kell innod, de ez nem így van. Fel a fejjel! Lesz még annyi szilvesztered, amikor egy jót bulizhatsz. De ha nem, az sem a világ vége. :)
Sehogy nem szoktam ünnepelni, viszont vagyok annyira felnőtt hogy nem is sírok miatta.
Most például elmentem egy kis kirándulásra, éjszakai túrázásra Budapest környékére. Hegytetőről néztem tűzijátékot, beláttam egész Budapestet, és utána egy jó 10 km-t gyalogoltam a sötét erdőben, közben telefonáltam a családdal is egy jót. Hazaérve zuhany, és lassan alvás.
Egyáltalán nem depressziósként élem meg, nincs bennem hogy "kötelező ünnepelni", de nem is akartam itthon dögleni a TV előtt sem.
Régebben is egyedül töltöttem, még szerettem is. Főleg mikor enyém volt az egész lakás, senki nem keresett, zavart és jó volt arra hogy átgondoljam hogyan tovább az élettel, fontos dolgokkal.
"az elmúlt néhány órában teljesen rámtört a depresszió" Öndiagnózis. A depresszió nem csak rátör az emberre, a szomorúság tud rátörni, de a depresszió örök, mindig ott van, ebben éltem le eddigi 22 évemet.
Babonák nem léteznek. Az, hogy ez az év mit hoz számodra csak rajtad múlik.
Ha képes vagy nem félre érteni amit írtam, és továbbra is tiszta fejjel gondolkodsz, nem dühösen, akkor az lenne a tanácsom, hogy halgass zenét, de ne pop zenét, mert a kamú csillogás csak mégjobban letörhet. Az esetek túlnyomó részében a facebookos ismerőseid nem is érzik annyira jól magukat a bulikban, a bulik nagy részét megbánják, és másnap úgy kelnek fel, hogy bárcsak meg sem történt volna, én nekem sok bulira volt alkalmam elmenni, de mindig eljöttem, pedig a társaság nyitott volt, túlságosan is, mindig az voltam aki vállán kisírhatták magukat, lányok és fiúk, mert jó szociális érzékkel rendelkezem mások bajának feltárásában.
Vannak elpazarolt órák amikre szüksége van egy embernek, csak igazán így ismerheted ki magadat, később ugyan ezeket a magadon való észrevételeket kivetítheted más emberekre, és könnyebben tudsz velük azonosulni, könnyebben megérted az érzéseiket.
Az újév valóban csak egy ugyan olyan nap mint a többi, csak az ember ad neki több jelentőséget.
Gondolkoztál már azon, hogy új barátokat szerezz? Persze tudom, hogy mindenki a népszerű csávókkal meg csajokkal akar barátkozni, de az emberi lét többről szól ennél, néha ha lejjebb adod az elvárásaidat, igazi barátokat szerezhetsz, a barátságban a kinézet nem fontos, csak ha ezt elfogadod, akkor lesznek olyan életre szóló kapcsolataid, amik megérik a belefektetett erőt.
Minden jót kívánok az életedben, mondanám, hogy gondtalan életed legyen, de a gyémánt is a nyomás alatt jön létre.
Az “egyetlen barátod”, akiről írtál, vele milyen a kapcsolatod? Nem te vagy az egyedüli, akinek 1-2 barátja van, de szerintem vannak olyan barátságok is, amelyben igazán figyelnek egymásra. Pl. ha a barátnőmmel nem is tudnék szilveszterezni, akkor is tekintettel lennék rá, és átérzém, hogy rossz lehet neki egyedül szilveszterezni, vigasztalnám: 1. Valahogy megoldanám, hogy valamikor új év napján találkozzunk egy kis időre is, ha ez fontos neki. 2. Megígérném, hogy bepotóljuk és az új évben fogunk közösen ünnepelni. Mindenesetre ha közölné, hogy rosszul érzi magát ettől, akkor is lelkileg próbálnám feldobni. Nincs olyan, hogy máshol kell lennem és emiatt csak lekoppintom, anélkül, hogy legalább érthetően elmagyaráznám, hogy mi a helyzet.
Szerintem tényleg nem árthat, ha megpróbálnál új barátokat szerezni, amint látod nem számíthatsz mindig arra az egyre, akivel vagy.
Én is teljesen úgy töltöttem a tegnapi napot ahogy írrad. :(
És a mai napot is így fogom sajnos..meg a holnapit. 😔😖 18/F
20 évesen küldöldön tanulok és haza jöttem az ünnepekre. Joe Rogan podcastjét hallgatva programoztam, amikor anyukám bejött a szobámba, hogy "Boldog Új évet!".
Ha nem tette volna, észre sem vettem volna, hogy már 2018 van.
Együtt tölthettem volna a szilvesztert pár baráttal, de így kényelmesebb volt. Nem értem, hogy az embereknek mért jelent ilyen sokat a szilveszter :) Ugyan olyan nap mint a többi. Talán csak annak kell "egy különleges nap" akinek az összes többi rossz ....
Ne foglalkozz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!