Ha valaki magányos, depressziós és vágja /karcolja a karját, az miért van?
Nem találtam meg a cikket, amit erről olvastam, de a lényeg, hogy a fájdalom az agyban megindít egy olyan folyamatot, ami valamilyen "fájdalomcsillapító" hormont termel, ettől az ember jobban érzi magát.
A másik, hogy ha tele vagy dühvel, indulattal, a fájdalom segít levezetni ezt a feszültséget. Én kamaszkoromban vágtam magam, de amikor felnőttem, áttértem a sportra. Karatézok és futok, mindkettőnél megvan az, hogy ha stresszesebb időszakom van, akkor túlhajtom magam, hogy fájjon, aztán másnap izomlázam legyen, hogy még tovább fájjon :D Jól esik, és kész.
Csak hogy egy példával illusztráljam: főzés közben ráborítod a forró vizet a papucsos lábadra, egy kicsit megég a lábujjad, főzöl tovább, de azért fájdogál. Aztán véletlenül elvágod az ujjad hagymaszelés közben. Azonnal elfelejted, hogy fájt a lábad is, mert az ujjad a "friss" fájdalom, meg vérzik is, meg még a hagymás kés miatt is csíp, szóval azzal fogsz foglalkozni a lábad helyett.
Remélem, érthető :)
14-es vagyok, elolvastam a válaszom, és most látom, hogy egy tök pozitív dolognak írtam le... Nem ez volt a célom, mert NEM AZ. Utána mindig eszméletlenül szégyelltem magam, amiért ilyen gyenge voltam, és a barátaim - bár sosem látták - tudták, mit művelek, és aggódtak miattam, ami miatt borzasztó bűntudatom volt.
És nagyon rá lehet ám függni, szóval ne tegyétek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!