Vannak itt olyanok akik egyedül élnek, és próbálkoznak a főzéssel de nagyon bénák benne? Kb 3 éve próbálkozok de semmi javulás. Szendvicsen meg nem akarok élni! Mennyi idő kell hogy ne legyen ilyen gondom? 27f
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nekem tudod, mi nem megy?
Megfűszerezem a húst, megsütöm, serpenyőben vagy grillen. De mégis ízetlen marad. Olyan, mintha a fűszer csak a külsején lenne, belülre nem jut, belül ízetlen.
Nem tudom, mit rontok el.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én ezeket úgy írom, ahogy anyámtól tanultam, tehát nem vagyok szakács, vagy bármi.
(Szerintem érdemes lehet beszerezned egy megbízható szakácskönyvet, amiben alap dolgok benne vannak. Pl. Horváth Ilona szakácskönyvét, kezdésnek tényleg jó.
Persze lehet netről is, csak ott gyakrabban írnak hülyeséget. Én mindig azt csinálom, ha új kaját próbálok ki, hogy 2-3 receptleírást is megnézek. Így könnyebb kiszúrni, ha valamelyik rossz. Nekem eddig az apróséf tűnik a legmegbízhatóbb oldalnak.)
Ha íztelen, próbálj meg kicsit több sót tenni bele, nekem az segíteni szokott. De ha már elég sós, akkor borsot, pirospaprikát, bazsalikomot, bármit, amit a recept ír. Nyilván utánízesíteni már nehezebb, ezért érdemes belekóstolni még főzés közben.
Ha nem fő meg eléggé, a legtöbb ételt vissza lehet tenni főni a tűzre, tepsibe. Ezt egyébként úgy tudod ellenőrizni, hogy még főzés közben beleszúrsz egy villát a husiba, krumpliba és ha nem elég puha, főzöd tovább. Vagy ha bizonytalan vagy, levágsz egy darabot és megkóstolod, hogy jó-e.
Az odaégésre annyit tudok mondani, hogy a legtöbb kaja alatt elég víznek vagy olajnak kell lennie, ha nem akarod, hogy odakozmáljon. Néha rájuk kell nézni főzés közben és utántölteni, megkeverni. Illetve az is lehet baj, hogy túl nagy lángon főzöd, keress olyan receptet, amiben ezt is írják.
#12 Sajnos a husikban nem vagyok nagy szakértő, de mivel a külsejét fűszerezed, nyilván az lesz fűszeres ízű. Amit ettem eddig húst, az is mind ilyen volt. De például pácolni próbáltad már? Annak jobban átveszi az ízét, minél tovább hagyod benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!