Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Depresszió, stresszelés....

Depresszió, stresszelés. Hogyan tudnám végre megszüntetni? 👇 (köszönöm ha végigolvasod)

Figyelt kérdés

Úgy szoktam elterelni a figyelmemet, hogy olvasok, álmodozok, történeteket találok ki. Mostmár durvább szintre ment fel a stresszes mérce: azt hiszem, hogy nincs időm enni. Persze, így borzalmasan lesoványodtam, de az a baj, hogy nem is érzem magam éhesnek. Gyakran elkezdek sírni, hogyha tanulok. De a suliba a barátaim mellett mindig csak nevetek, így senkisem tudja, mi történik velem otthon. Mostmár meg akarok válni a barátaimtól, hogy mindig szomorú lehessek, sírhassak valamiért. Nincs úgy kedvem nevetni, ha közben tudom, nem szívből nevetek. Lelkibeteg vagyok nagyon régóta, ezért vagyok stresszes, depressziós. A szüleim sajnos még tesznek rá egy lapáttal. Angolból rossz vagyok, de minden másból jó, és apum mindig leszid, ha rossz jegyet hozok angolból, de ha valami másból jó jegyet hozok, azzal nem is törődik. Járat különangoltanárhoz, aki nem igazán tud azzal mit kezdeni, hogy képtelen vagyok megszólalni angolul.

Apum még azért is leszid, ha mondjuk tanulok-tanulok egy csomót, utána meg felmegyek kicsit gyakorira vagy facebookra, megkérdezi, miért nem tanulsz? Mostanában olvasni sem hagy, mindig mondja-mondja, hogy milyen giccseket olvasok. Csak azt olvashatom amit ő ad. Meg csak régi gregorián meg klasszikus zenéket hallgathatok. Nagyrészt mindent titokban teszek. Saját zenehallgatás, saját kiválasztott könyv olvasás stb...

Tudom, baromi hosszú lett. Remélem azért érthető.

Szóval meg lehet valahogyan szüntetni?

Köszönöm, ha tudtok segíteni! :)

2016. dec. 3. 18:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

9.: Hát lehet. Csak engem gúnyolnak, hogy kicsi Spuli ( igen, ilyen hülye becenevem van az osztályban. mint egy kutyanév. a másik a Spálör) így úgy gondolom, hogy nincs esélyem nálunk. Egyébként nagyrészt vízilabdások, akik nem tudják a stílust.

Köszi. :)

Ezzel most felvidítottál. :)

Egyébként mindenkinek megy a zöld, aki rendes értelmes választ adott! :)

2016. dec. 3. 20:18
 12/18 anonim ***** válasza:
67%
Én már rengeteg lányt hoztam fel a mélyböl,ez a secialitásom,az ilyenek kezelése,szerintem csak szeretettel lehet. Osztálytársaidal ne foglalkozz,mindig kell nekik valaki akivel szemétkedjenek,ne hagyd magad azért.Arrafelé is van karácsonyi hangulat az utcákon? irhatnál nekem erről. beszélhetünk privibe ha gondolod,irj rám.
2016. dec. 3. 20:55
 13/18 anonim ***** válasza:
kicsinységröl még annyit,hogy a gyémánt is kicsi,mégis mennyit ér? :)
2016. dec. 3. 21:10
 14/18 anonim ***** válasza:

2020-ra a depresszió lesz a legelterjedtebb betegség.

Csak azt nem tudom, h egy 13 éves mitől lesz az?

2016. dec. 3. 23:08
 15/18 anonim ***** válasza:
Ha eddig még nem tetted akkor szánj egy egész estét arra hogy kisírd ami bánt, sírj sokáig, egy idő után már azt fogod érezni hogy úr isten, ez tényleg segített... Gondolom pszichológushoz nem nagyon akarsz menni, szóval magadra számíthatsz ezügyben. Mikor van időd netezni akkor facebookon, Instagramon keress embereket akik úgy szimpatikusak neked, barátkozz velük. Írtad hogy nem érzed hogy éhes vagy. Erre azt tudom mondani hogy ne hagyd hogy ez felülkerekedjen rajtad, egyél reggel, délben és este. Javaslom hogy nézd meg Turi Tamásnak azt a videóját amiben elmondja hogy milyen pozitívnak lenni. Én akkor értékeltem át az életem, akkor döntöttem el hogy én boldog leszek mindíg, és azóta nincs akadály előttem! Ha átváltasz a pozitív életmódra akkor csak jobb lesz, sokkal könnyebben fogod venni az akadályokat, több lesz az önbizalmad! A válaszom arra hogy kicsi vagy és ezért nem jössz be senkinek, az hogy: Ezen ne parázz. Az osztálytársaid csúfolnak ezért, de a legtöbb korod bele fiú megőrül a kicsi lányokért. ;) Szóval dióhélyban annyi, hogy legyél pozitív, sírj úgy mintha azt éreznéd hogy minden egyes könnycseppel távozik egy kicsi szomorúság belőled, barátkozz neten vagy élőben, és ha nagyon zavar hogy a szüleid ennyire megmondják hogy mit csinálsz akkor... Törj ki a csendből!! :) Ne félj nekik elmondani hogy ez téged bánt hogy nem hallgathatsz olyan zenét amilyet akarsz, nem olvashatsz olyan könyvet amit akarsz, stb... Remélem tudtam egy kicsit segíteni, amúgy sok sikert a boldog élethez! ;) 14/f
2016. dec. 4. 09:18
 16/18 anonim ***** válasza:
A zenéket elküldtem privibe,csekkold
2016. dec. 4. 09:55
 17/18 Liza1234567890 válasza:

Tudom h nehez (ugyan azon a korszakon megyunk at) probalj pozitiv lenni!

A szuleiddel ne foglalkozz engem is sokat bantanak es piszkalnak es akarmit csinalok az rossz.En is beleestem rengetegszer a depresszioba.Tobszor vagdostam magam mert nem volt jobb kiut.Te ne tedd ezt mert en szornyen megbantam. Mosolyogj es elvezd az eleted es probald mindenben a szepet es a jot latni. Kitartas❤! (Ha kerdesed van irj privibe) 13/L

2016. dec. 4. 20:57
 18/18 anonim ***** válasza:

Szóval 13 éves lány vagy és "régebben volt egy 2 éves párkapcsolatod"...

Őőő...

Amid van a korral jár, elmúlik. Kivéve ha valami újabb komoly párkapcsolatban sikerül összehozni egy gyermeket. Hajaj de megváltoznának a gondjaid.

2016. dec. 24. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!