Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért félnek az emberek a...

Miért félnek az emberek a magánytól?

Figyelt kérdés

2016. nov. 29. 22:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%
Én egész életemben társ nélküli voltam eddig és elég rossz. Ugyanakkor mindig jobb, mint egy olyan kapcsolat, amitől csak szenvednék.:D
2016. nov. 30. 12:10
 12/20 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. nem vettem magamra 10-es:) mert én pont fordítottja vagyok a volt barátnődnek, mindig mindent én akarok megoldani, már mondták, hogy ne akarjak mindig én lenni a hős, mert tényleg akármi probléma van, én rögtön pattanok, hogy megoldjam, sosem bízok semmit a véletlenre, vagy a páromra, ez pedig ötök hülyeség. Egy önjelölt mártírt csinálok így magamból, megfelelési kényszerem van (és ahogy látom imádom magam szídni, de ez csak most jön le, hogy itt írok...ilyeneket). Szóval nálunk én vagyok a pancser aki mindent megold. tehát én abszolút életképesnek érzem magam egyedül is, sőt egy dzsungelben is feltalálnám magam, egyszerűen érzelmileg vagyok függő, szerintem szeretethiány lehet talán.
2016. nov. 30. 15:28
 13/20 anonim ***** válasza:
73%

Én például nem attól félek, hogy nem lesz párkapcsolatom. Értelmezhetnénk úgy is, de nem. Én őszintén szólva a magánytól félek. Hogy magamra maradok és nem kapok majd senkitől támaszt, támogatást. Sokszor gondolkodtam már ezen el, tulajdonképpen én önmagamtól félek. Önmagamtól, hogy túl sokat kell "szembenéznem" a valósággal.

Egyébként az Eremofóbiások (=emberek, akik félnek a magánytól/egyedülléttől) nem tudnak egyedül maradni és az összes percük be van osztva, túlzottan elfoglaltak. Félnek, hogy lemaradnak valamiről. Szorongás alakul ki náluk, ezáltal keletkezik ez a fóbia, 'félelem a magánytól'.

2016. nov. 30. 18:17
 14/20 anonim ***** válasza:
84%

Dehogy félek. Nincs annál jobb a világon mint egyedül lenni. Nem kell senki bugyutaságait hallgatni, furcsaságait elviselni.

Ha van kedvem megyek társaságba, nyüzsgésbe de otthon szeretem ha csend van és nyugodtan pihenhetek vagy foglalkozhatok a saját dolgaimmal úgy hogy senki nem zavar vagy bosszant közben.

2016. nov. 30. 18:25
 15/20 anonim ***** válasza:
Milyen különbözőek vagyunk, ez is érdekes. megint csak 9-es vagyok, és hasonlóan én is inkább a magánytól félek, én is beosztom az időmet, aztán meg az a baj, hogy túl sokat pörgök, nem pihenek, és nem foglalkozom önmagammal csak másokkal. Most járok zen meditációra és ott pont az elengedést tanuljuk, de ott is alig megy a meditáció, egyszerűen annyira unalmas, és annyira nem megy...de próbálkozom tovább alázattal. Tudom, hogy el fogom érni a célom, hogy normális legyek. És még nem hallottam ezt a kifejezést, de utánanézek. egyébként elég szánalmasnak tartom magam emiatt, tudom ezt is mondtam már, és tökre irigylem az előttem szólót, aki kifejezetten szeret egyedül lenni. Egyébként én is szeretek egyedül lenni, de kb 2-3 óráig, aztán már vágyódom a társaság után, ja és főleg este meg éjszaka félek a magánytól. Amikor a párom éjjel dolgozott, addig nem aludtam kb míg haza nem ért. Ja és nekem még nagy pótcslekvés a TV!! anélkül el sem tudok aludni...
2016. nov. 30. 22:05
 16/20 anonim ***** válasza:
84%
Az ember úgy van "kitalálva", hogy 2 az 1 pár. Persze, nem mindegy, hogy milyen a nexus a 2 fél között. A rossz kapcsolatnál jobb a magány (de nem jó). Szerintem, az emberek csak kis hányadának van olyan szerencséje, hogy kellemes, jó kapcsolatban él. Törekedni kell a jó kapcsolatra, amig lehet. Én is azt teszem egyelőre még elváltként egyedül (ffi60)
2016. dec. 1. 18:46
 17/20 anonim válasza:
100%
20 éve egyedül élek De valahogy nem félek a magánytól Sőőt már megszoktam és megszerettem senki nem szól bele az életembe Nem kell senkihez alkalmazkodnom Alkalmi partner meg mindig akad :)
2016. dec. 4. 11:02
 18/20 anonim ***** válasza:
#17 -estől : Nő vagy vagy férfi? (és mennyi idős - már csak referenciaként érdekel - mert én ffi vagyok (60) és nekem is "lepottyan" közben valami (ez -az) - de én a magam számára ezt nem tartom megoldásnak - tartós társra vágyom
2016. dec. 4. 11:56
 19/20 anonim ***** válasza:

Megkülönböztetném az egyedüllétet és s magányt.

Az egyedüllét az egy semleges állapot: Az ember egyedül van, és kész. Ez sok esetben pozitív hozadékot is jelent.

A magány az egy (negatív) jelzővel ellátott egyedüllét:Akkor az ember nem önszántából/örömmel van egyedül.

Míg hosszú távon az egyedüllét lehet egy normális életforma, a magány egy személyiségpusztító állapot.

A mai fiatalokban - de a régebb óta fiatalokban is - felfedezhető egy "kapcsolatfüggőségi állapot" mindent megtesznek vagy rengeteget feláldoznak azért, hogy kapcsolatban éljenek. Gondolom azért van, mert az egyedüllétet magánynak élik meg.

Ugyanakkor én is azt vallom, hogy az ember "társas lény", tehát "rossz neki egyedül".

2016. dec. 5. 08:44
 20/20 anonim válasza:

Utolsó igen, ezt fontos megkülönböztetni.

Az ember különben egyedül is jól érezheti magát, szeretetet, odaadást hobbik, munka iránt is lehet tanúsítani, persze ez soha se lesz ugyanaz.

Az ember ált. azt keresi a másikban, amit szeret önmagában, vagy benne nincs meg, de szeretné, hogy legyen. És kevés olyan ember van, aki tökéletesnek tartja magát, rajtuk kívül mindenki szükségét érzi kapcsolatnak.

Egyébként a társ karöltve a munkával, barátokkal, családdal, háziállatokkal stb. azt is segít elfeledtetni, hogy ez a dolog, amit életnek nevezünk, rohadtul véges. Aki ettől fél, vagy nem akar szembenézni önmagával, az kerülni fogja azokat a helyzeteket, ahol eza felszínre kerülhet.

Plusz társadalmi nyomás, itt a kérdésnél is legalább 3-szor ellőtték az "ember társas lény" dogmát.

2016. dec. 6. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!