Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Fásultság,27/N lent

Figyelt kérdés
Egy dunántúli kisvárosban élek, a szomszédos városban dolgozom. A hétköznapjaim szinte teljesen elmennek az utazással meg a munkával, és a heti két edzéssel. A szüleimmel élek, igaz, külön kis lakrészem ( szoba+fürdő) van. Egy nővérem van,aki már férjhez ment.Az a problémám, hogy nap nap után ugyanaz. Nem tudok hol ismerkedni, munkahelyen nem is akarok, és nincs is nagyon kivel, itt helyben szinte lehetetlenség, mert alig van korban hozzám illő srác, néha bemegyünk pár barátommal aki még itt maradt a megyeszékhelyre szórakozni, de ott sincs sok minden. A munkám se egy nagy szám. Van pár hobbim, olvasok,s besegítek itthon ha kell, de már nagyon vágynék egyrészt egy tartalmas párkapcsolatra (netes társkeresőt próbáltam, katasztrófa, és amúgy sem akarok távkapcsolatot) és valami életfélére. Már barátom is alig akad, mert szinte mindenki elment innen máshová, és szép lassan kisétáltunk egymás életéből. Azon is gondolkodtam már, el kellene költöznöm másik városba, taláb Budapestre. Soha életemben nem laktam máshol, az egyetemet a megyeszékhelyen végeztem el, itthonról jártam be. Úgy érzem, rengeteg minden kimarad az életemből, pedig még fiatal vagyok, de azért már nem annyira mai csirke. Már nem egyszer megforult a fejemben hogy talán jobb lenne fel sem ébredni reggel, és ez megijeszt. Pedig alapvetően örülnöm kellene, van munkám, egész klassz szüleim, még valamennyit félre is tudok rakni havonta, de mintha már rég halott lennék belül. Mit javasoltok?
2016. máj. 8. 21:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Költözz. Én is hasonló cipőben járok. Bár én nem vagyok ennyire negatív hangulatban. Szívesen felköltöznék pestre, kíváncsi vagyok milyen a nagyvárosi lét. 23f
2016. máj. 8. 21:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Anyuékkal is konfliktusom van emiatt, nem értik meg, hogy nem elégít ki ami van, különösen apám szajkózza, hogy "neked semmi sem jó". Egyszerűen pedig nem jó. Nem elégíg ki, hogy nincs mellettem társ, hogy barátaim sincsenek szinte főleg a közelemben, hogy napi 10-12 órám elmegy utazással együtt egy semmilyen munka miatt, edzeni is csak muszájból járok már, esténként meg elmosogatok otthon, meg segítek amit kell...és soha nem voltam szinte sehol.
2016. máj. 8. 21:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Én arénylag még jobb helyen is lakom mégis hasonlóan érzek, 26 vagyok, de egyre gyakrabban érzem azt, hogy lassan kifutok az időből bizonyos dolgokat tekintve és nem élek, csak meló utána legtöbbször itthon is meló, szabadidőmben még én is edzek, de abban is egyre kevésbé vagyok motivált...

Költözés kell, környezetváltozás, erre nincs más megoldás :)

2016. máj. 8. 22:01
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is mindenképpen a költözést próbálnám a helyedben, de a munkámat még nem adnám fel. Nem tudnál abba a városba költözni, ahol dolgozol? Vagy arra a megyeszékhelyre (ha nem járna még több utazgatással), amit említettél? Tudom, hogy nagyon ijesztőnek tűnhet elköltözni otthonról úgy, hogy még nem éltél külön, de egyszer úgyis muszáj lesz. Ritka az, aki úgy tervezi az életét, hogy a szüleivel lakik. Aztán ha mégsem tetszene a dolog, akkor talán visszamehetsz a családodhoz. Csak magamból tudok kiindulni, nekem már amiatt is sokat jelentene, hogy sokkal önállóbbnak érezném magam. Lényegében ugyanebben az élethelyzetben vagyok, csak én már az egyetem alatt laktam távol a szüleimtől, aztán úgy alakult, hogy visszajöttem. De szintén költözésen gondolkodom.
2016. máj. 8. 22:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha ennyire rosszul érzed magad akkor változtass. Nem tudom mi milyen távolságra van, de pl. keress melót a megyeszékhelyen -vagy könnyebben elérhető városban- és ingázz egy ideig mielőtt odaköltözöl. Ez lehet, még több idő, viszont kitapasztalhatod, hogy jól érzed-e magad, van-e munka, stb. Ha túl nagy a váltás nem biztos, hogy albérlet is, munka is lesz, vagy csak nagyon rossz körülmények között és gyakorlatilag kezdheted elölről az életed.. bár lehet, épp ez adna értelmet a dolognak :)

Úgy tegyél ahogy érzed. A szüleidet később támogathatod más formában is, vagy magad után viheted őket, esetleg sűrűbben jársz haza. Gondolom, nem akarnak ereszteni, azért mondja apukád, hogy semmi nem jó, mert fél, hogy mindketten "eltűntök" az életéből.

2016. máj. 9. 11:48
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Bárcsak nekem ennyi bajom lenne. Szerintem a jó módodban már nem tudod mitcsinálj.
2016. máj. 11. 19:04
 7/9 anonim válasza:

Szia! Nem szeretnék tolakodó lenni, de lenne kedved ismerkedni?

Nem vagyok híve a netes ismerkedésnek, de hátha változtatunk egymás életén. Sosem tudni.

25/F

2016. máj. 13. 09:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Utolsó: ha akarna lehetne neki szerintem pont nem egy gyk fiú kellene neki. Az kizárt.
2016. máj. 13. 16:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Na mi lett veled azóta?

7 -es felvettétek egymással a kapcsolatot?:D

2020. jún. 6. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!