Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért nincsenek igazi barátaim?

Miért nincsenek igazi barátaim?

Figyelt kérdés

Mindig is úgy éreztem, hogy én megyek mindenki után. Számomra ez már rendkívül megalázó. Nem csak egy baráti társaságban, hanem a munkahelyemen is különcnek érzem magam, úgy érzem nem fogadnak be sehová. Pedig szerintem teljesen átlagos ember vagyok, mind külsőleg, mind belsőleg. Mindenkivel próbálok jó kapcsolatot kialakítani, de egyszerűen leszarnak. 4 évig volt barátnőm, de ő is elhagyott egy "jobb" pasi miatt. Azóta próbálom megfejteni, hogy mi lehet velem a baj, de nem tudok rájönni (és ezzel nem azt mondom, hogy hibátlan vagyok). Amióta pedig dolgozom egy új embert sem tudok megismerni, hisz nincs kivel eljárni sehova. Kb kéthavonta egyszer ha elhívnak valahova, kihasználom az alkalmat, de többnyire hozzám se szólnak, ha én szólok azt pedig kb leszarják. Ha én hívok el valakit, azt pedig többnyire visszautasítják. Persze, ha rosszul is érzem ilyenkor magam, próbálom álcázni ezt..Megfogadtam, hogy soha többé nem alázom meg magam, de nagyon rossz egyedül.

23/F

2016. ápr. 2. 13:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
42%

Az ember sokszor nem érzi magán,mi lehet a a baj.

Nézz magadba,gondold végig az eddigi szociális kapcsolataid alakulását,a válasz ott lesz...benned.

Számos oka lehet,egyáltalán nem biztos,hogy rossz ember vagy,azért nincsenek barátaid,ezt tudnod kell.

2016. ápr. 2. 13:52
 2/12 anonim ***** válasza:
20%
Nem vagy egyedül, velem is ez a helyzet, annyi különbséggel, hogy nem nagyon megyek senki után.
2016. ápr. 2. 13:56
 3/12 anonim ***** válasza:
32%

Velem dettó ugyanez a helyzet.

De én rájöttem már az okára. Nagyon nehéz igaz barátokat találni, akik nem csak érdekből vannak velünk, nem csak akkor hívnak, ha kell nekik valami. És ez mindenkivel így van, csak sok a "kamu" ember, aki megjátsza, hogy milyen sok barátja van, hogy ezzel "menőnek" tűnjön, közben hidd el, nekik sincsenek igaz barátaik, csak érdekbarátai vannak.

Sajnos nehéz igazi barátokat találni, kevés az, aki igazán foglalkozik velünk és akire bármikor számíthatunk. Nehéz ilyen embert találni, és nem is szabad "rágörcsölni" arra, hogy legyenek barátaink, az vagy kialakul, vagy nem. Kevés embernek adatik meg, hogy igaz barátai legyenek.

Nekem éppen ezért nincs egy barátom sem, mert mindegyik "barátom", aki edig volt, azok mind csak kihasználtak és érdekből voltak jóban velem. De inkább legyek egyedül, mint sok érdekbaráttal. Van 1-2 ember, akikkel néha-néha találkozunk, de ők sem igazi barátok.. Sajnos nehéz olyat találni, de ha szerencséje van, rátalálhat az ember. :) Én személy szerint nem vágyom érdekbarátokra, mert az olyan, mintha nem is lenne, sőt, rosszabb, mert akkor csak kihasználnak és csak akkor keresnek, ha épp szükségük van valamire, egyébként nem.. Arra meg nincs szükségem.

Legyél barátkozós, nyitott, és majd találsz igazi barátokat, ha szerencséd lesz. :)

17/L

2016. ápr. 2. 14:53
 4/12 Fulár ***** válasza:
27%
Az igazán jó embereknek sajnos mindig nehezebb igaz barátokat találniuk!Nem hiszem,hogy bármi probléma lenne veled!(vagy a többi válaszadóval)
2016. ápr. 2. 14:57
 5/12 anonim ***** válasza:
21%
Felesleges ezen a gondolkodni, tedd helyre magadban, hogy ez már életed végéig így lesz, és próbálj e szerint élni, olyan dolgokban örömet lelni, amit egyedül csinálsz.
2016. ápr. 2. 15:01
 6/12 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok... 23f
2016. ápr. 2. 16:56
 7/12 Fulár ***** válasza:
Az ötöst megcáfolnám!Szerintem egyátalán nem kell az egész életedben így lennie!Szerintem idővel ez magától meg fog oldódni!Csak ki kell tartani bármennyire is nehéz!
2016. ápr. 3. 10:45
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért pontoztatok le? Mi rosszat momdtam?
2016. ápr. 3. 18:20
 9/12 Fulár ***** válasza:
100%

Én biztosan nem pontoztalak le!Sőt,most nyomtam egy zöldet neked.De soha nem értettem mi értelme van a fel vagy le pontozásnak.Ha magasabb a százalékom akkor kapok lóvét vagy valami?Hát akkor?

Nagy baromság ez a pontozás!

2016. ápr. 4. 10:57
 10/12 anonim ***** válasza:
Teljesen áterzem a helyzeted...az én legjobb barátnőmnek annyi a barátság, hogy én meghallgatom őt, de felőlem nem érdeklődik. Ráadásul most kezdtem az egyetemet is, próbáltam itt is új embereket megismerni, tök kedvesen elbeszélgetni mindenkivel, de kb ennyi...beszélgetünk óra előtt, ha már egymás mellett ülünk, szünetben meg azt is elfelejtik mi a nevem:D pedig nem mondanám bunkónak magam, mindig mindenkit meghallgatok, és odafigyelek másokra. Én már eljutottam arra a pontra, hogy nem érdekel. Feltalálom magam egyedül: olvasok, zenét hallgatok, filmezek. Ne okold magad emiatt, aki majd érdemes lesz rá, az úgyis meghallgat:)
2016. ápr. 4. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!