Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan rejtsem el a vágásokat...

Hogyan rejtsem el a vágásokat és a hegeket a karomon? 13/L

Figyelt kérdés
Vagdosom magam.Anyukám már régebben észrevette,megígértem,hogy többet nem csinálom.Egy ideig nem is csináltam újból.De már nem bírtam tovább és muszáj volt kitöltenem a fájdalmamat.Hogyan rejtsem el,hogy szüleim és az osztálytársaim ne lássák? Kérlek titeket,csak normális válaszokat.

2015. márc. 16. 17:24
1 2 3
 11/22 anonim válasza:

Ne vagdosd magad ”€}&Íłä !

Inkább kezdj el sportolni valamit vagy hallgass zenét.

2015. márc. 16. 20:28
 12/22 anonim ***** válasza:
48%
Sok karkoto jo otlet! Orat is tehetsz meg szines ((vagy sima fekete/barna) hajgumikat. Meg hordj hosszu ujju bluzokat es treningfelsoket/szvettereket! En meg tudlak erteni, bar en meg nem csinaltam de egyik bnom igen es nektek tenyleg csak igy jo, de jobb lenne, ha tudnad tisztazni a problemadat, mert bnomnek fiu baja volt, mrt szakitottak, aztan megbeszeltek es nm vagta tovabb magat. 12/L
2015. márc. 16. 20:46
 13/22 anonim válasza:

Vannak hülye válaszok, nyílván ők nem tudják milyen érzés. Hát sajnos én is tudom és én is L/13. Szerintem beszéld meg anyukáddal a problémákat, biztosan tud segíteni

És én is alapozót vagy barnító krémet ajánlok

2015. márc. 16. 21:30
 14/22 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem meg az osszes 12-13 eves fiu bajjal kuszkodo lanynak el kene bujni. Nekem 12 evesen az volt a legnagyobb gondom, hogy anya nem enged le egyeduk a jatszoterre. En nem bantalak, lehet, hogy nem fiubajod van, de ez akkor is szanalmas. Egyszer en is megkarcoltam magam, de semmi sem lett jobb, szoval nem ertem, hogy lehet ezzel megnyugodni. Megvagni nem mertem magam, igy is egy hetig ott volt a nyoma. En altalaban zenet hallgatok, vagy a falat verem, vagy befottes gumival csipkedem magam. Ne vagd magad, mert ilyen gondjaid lesznek. Vegyel fel sok sok sok karkotot.
2015. márc. 16. 21:45
 15/22 anonim ***** válasza:
#13: Nem azért szóltuk meg a kérdezőt, mert nem tudjuk, hogy milyen érzés, hanem egy normális ember nem vagdossa magát, régen sem vagdosták a kezüket a lányok, mostanság divat. Ráadásul olyan problémára hivatkozva általában, ami nevetséges, mint például a szerelmi bánat, miközben igazán mély párkapcsolata egyikőtöknek sem volt, csak ezek a kis tiniszerelmek. A felnőttlét sokkal több kínt fog jelenteni, legyen szó a munkahelyi stresszről, házastársi félrelépésről, a barátok elkopásáról, stb.
2015. márc. 16. 21:53
 16/22 anonim válasza:
Aki már 13 évesen itt tart azzal mi lesz felnőtt korára ? Jó esetben benő a feje lágya , rossz esetben eldurvul a helyzet. Remélem azért a kérdezőnél az előbbi eset fog bekövetkezni.
2015. márc. 16. 22:06
 17/22 anonim válasza:
Ha soha életedben nem akarsz bepasizni csináld csak tovább! Én már csak tudom: 13/F
2015. ápr. 11. 19:49
 18/22 anonim válasza:
85%

Na ettol megyek a falnak. EMBEREK MINDENKI KULONBOZO!!!!!!!! Lehet te attol nyugszol meg ha zenet hallgatsz! Oke jo neked!

Vágdosás egyátalán nem "szánalmas" , "megvetendő" vagy elítélendő dolog. Inkább azt kéne megvetni aki ezt gondolja. Legtöbb esetben mégcsak nem is tinihiszti ahogy az előbbiek írták. A bármilyen formájú önpusztítás illetve öngyilkos hajlamra utaló magatartás ( magyarul nincs rá megfelelő szó. Angolul suidical) mind pcihológiai eset. Szerintem elég komoly lelki sérült lehet az az ember aki képes saját magának redszeresen, módszeresen és szándékosan komoly fájdalmat okozni. Senkinek nincs joga ezt megítélni. A fiatalok akik magukat vágják (most itt nem az elósokról beszélek, az más tészta.) gyakran számolnak be függőségről. Egy ideig a vágdosás segít a fájdalmat elvenni ( ezt csak az érti aki tudja milyen ez) később az egész addiktívvá válik és az illető gyaran képtelen abbahagyni. Van akit az motivál hogy a fájdalom fizikai nyomot hagy hegek formájában, van akit maga az önmagának való fájdalom okozás és van aki magát bűnteti vele valamiért. Ezek mind olyan dolgok amiket a társadalomnak illetve az adott személy környezetének komolyan kezelnie kell mert könnyen öngyilkossághoz illetve nagyon komoly depresszióhoz vezethet. Egy embert legjobban a karja és a kezei alapján ismerhetsz meg. És a legrosszabb amit tehetsz hogy elítéled az illetőt. Ezzel csak a szakadékhoz egy lépéssel közelebb tolod. Az meg mar mas sztori hogy 12-13-14 evesen nem a fiuknak kene a legnagyobb bajodnak lennie de akkor sincs senkinek joga valakit elitelni a lelki bajai miatt!!! Ha nem vagtad magad nem fogod ezt megerteni fogadd el! En sem okoskodok az anyahajokrol es mondom ra azt h tok folosleges es faszsag anyahajokat gyartani mert semmire sem jo... GOZOM NINCS AZ ANYAHAJOKROL.

2015. ápr. 12. 01:05
 19/22 anonim ***** válasza:
18-as az suicidal
2015. ápr. 12. 16:30
 20/22 anonim válasza:

Alapból hülyeség vagdosnod magad.

Én is csináltam,nem titok csak én nem a fájdalom miatt meg lelki bánat miatt,hanem mert agyament módon a saját bőrömet is alkotó területnek néztem és minden vackot belevéstem. >.> Csak ezt nem értették meg az eberek.Cöh.

Használj alapozót,rá púdert.Mintha csak az arcodon próbálnád elfedni a hibákat.

A fájdalmadat/dühödet meg mással is levezetheted.Pl.: valamilyen küzdő sporttal.(tae kwon-do , Kickbox , karate stb.)

Mellesleg ha ezt az egyetlen megoldást találod jónak és nem is próbálsz változtatni rajta,akkor nem tanúskodhatsz nagy akaraterőről.

2015. jún. 28. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!