S. O. S-be légyszíves segít-setek, holnap egy idős nénivel leszek egész délelőtt, mikről beszélgessek vele?
nem vagyok nagyon kommunikatív, ötletek stb
Nagyon köszönöm
Hát, olyan témát akarsz, amiről sokat tud beszélni, vagy olyat ami téged is érdekel?:D
Amiről szerintem szívesen beszélne: gyerekei, unokái, testvérei, fiatalkorában az udvarlói, hogyan / hol élt régen, milyen volt a régi élet, milyenek voltak régen az emberek. Mit dolgozozott, ha dolgozott. Most mit csinál, vannak-e barátnői, idősklub, ilyesmi. Ha merészebb vagy, kérdezd politikáról:D
Nyerők még az "élet nagy kérdései", van-e igaz szerelem, milyen a jó család, neki mi a legnagyobb boldogsága.
Nekem amúgy van egy 95 éves barátnőm (szomszédasszony).Nekem nincs ilyen gondom, mert rengeteget tud beszélni.Igaz, amint végigmondja a történetét, azonnal elfelejti és kezdi újra, mint egy megakadt lemez.Így egy sztorit egymás után van úgy, hogy 5-ször is végighallgatok.De amúgy nagyon aranyos :)
Múltkor megdicsértem a zongoráját és hosszú évek után most felnyitotta és zongorázott meg énekelt nekem. igaz már nehezen, mert fájnak a kezei, ez nagyon kedves élmény volt :)
Szeretik egyébként a dicséretet is, nekik is jól esik.Dicsérd meg a képeit, festményeit ha van, stb és kialakul abból is a beszélgetés.
Köszönöm szépen az ötleteket.
És ha olyan "kérdezz-feleletebe" torkollik a beszélgetés, hogy én kérdezek a néni meg csak válaszol aztán ennyi akkor mit tegyek? Ez szeretném elkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!