Honnan tudjuj megallapitani, hogy valaki depresszios-e?
Figyelt kérdés
2014. okt. 19. 11:49
1/5 anonim válasza:
Szerintem azt csak orvos tudja megállapítani. Mai napság viszont a rosszkedvű, lehangolt frusztrált személyek rögtön depressziósnak (depi) tartják magukat. Nem biztos egyáltalán, hogy a mélabú a depresszió.
2/5 anonim válasza:
Szerintem meg pont a pszichiáter fogja rád aggatni a depressziós címkét. Depressziós vagy, ha huzamosabb ideig, hónapokon át fáradékonynak érzed magad, érdektelennek tartasz olyan dolgokat, amiket azelőtt szívesen csináltál, a barátaidat hanyagolod, a tanulást, a munkát nehezedre esik megcsinálni, és mindezek akkor tudatosulnak benned, amikor már baj van, hacsak fel nem hívja valaki a figyelmedet, mennyire megváltoztál. És nem a dilibogyó a kiút. Mondom én, aki benne voltam. Az életeden kell változtatnod, mert ott nem stimmel valami. S ha helyretetted, visszatér minden a régi kerékvágásba.
3/5 anonim válasza:
egyes voltam: na én egy hosszan tartó súlyos betegség után lettem depressziós úgy, hogy nem is tudtam róla. Semmi olyan tünetem nem volt, mint amit felsoroltál kedves második. Nem akartam gyógyszert, de az orvos megmagyarázta, hogy a szervezetemnek van rá szüksége, és elfogadtam. Aztán szép lassan abbamaradt a gyógyszerelés. Ja, és nem vett gondozásba az idegosztály, csak véleményt adott a háziorvosnak, aki egyébként kezelt.
4/5 anonim válasza:
Ha figyelembe veszem, hogy a #2 es válasz helyes.
Akkor én már 10 éve depressziós vagyok. Pedig még 20 éves se vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!