Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ötletek? Van kedvetek segíteni?

Ötletek? Van kedvetek segíteni?

Figyelt kérdés

Nem lehet nem észre venni,hogy mennyi magányos/szomorú/kedvetlen/bátortalan ember van a világon.

De itt pontosabban Magyarországra célzok.

Alig beszélnek egymással az emberek a boltosok/ eladók/sofőrök stb. kedvtelenek ,ha probléma adódik az utcán nem figyelnek fel rá vagy másra hárítják a feladatot vagy csak egyszerűen félnek tenni valamit, mert nem tudják ,hogy kezdjenek neki vagy milyen választ kapnak..

Van egy barátnőm aki rendkívül közvetlen az emberekkel és hihetetlen látni,hogy egyesek mennyire meglepődnek,ha valaki feláldozza a saját idejét,hogy segítsen,elbeszélgethessen valakivel..

Úgy gondolom a párválasztáson van mostanság a hangsúly(persze 16 vagyok csak a saját korosztályomban nézhetek körül) amióta megismertem a barátnőmet egyre több emberrel beszélgetek, rámosolygott idegenekre. És úgy gondolom,ha legalább pár ember megpróbálna icipicit változtatni akkor egy picivel jobb is lehetne a világ.

Ötletek? Vélemények?

2014. aug. 16. 12:01
 1/6 shoona:D ***** válasza:
Teljesen egyetértek.Jó lenne ha fel tudnánk valahogy rázni az embereket,de ehhez nem elég néhány ember,itt az kell hogy mindenki kicsit nyíltabb legyen.
2014. aug. 16. 12:31
 2/6 Mikó Eszter válasza:
Szia! Nekem nagyon tetszik, hogy ennyire együtt érző vagy, és figyelmes! A világ tényleg rászorul az ilyen kedves emberekre, főleg, hogy nagyon kevés ilyen ember van. Engem is már régóta foglalkoztatnak ilyen és ehhez hasonló fontos kérdések - mert én is szeretek együtt érző, amennyire tőlem telik kedves lenni -, és az összes kérdésemre igazából meg is találtam a választ. Kutattam pl. azután, hogy létezik-e Valaki, aki esetleg teremtette a világegyetemet, ha igen, miért alkotta meg, mi az oka, hogy élet van a földön, ha ez a Valaki van, mi a célja azzal, hogy teremtett. Ezután logikus kérdés volt: ha Ő létezik és van célja, miért ilyen a világ? stb. Csúcsszuper, hogy minden kérdésünkre van emberközeli, egyszerű válasz :) most programom van, de szívesen írok Neked priviben, ha érdekel :)
2014. aug. 16. 16:05
 3/6 anonim ***** válasza:

jól gondolod, egyetértek :)

manapság tényleg kihal az emberekből az emberség, durva hogy mik vannak, a velem egykorú "nagyonmenő" lányok szinte kinevetnek azért mert pl lesegítek a vonatról egy idős embert vagy felveszem a bőröndjét egy kolégistának, a fiuk pedig elfordulnak mintha ott sem lennének. Nemhiszem hogy én lennék rosszul összerakva, vagy az a néhány ember aki még hasonlóképp gondolkodik

21/L

2014. aug. 16. 19:32
 4/6 Firedoom ***** válasza:

Nekem celom masok segitese, viszont ezt egyenlore nem sok helyen tudom gyakorlatban is veghezvinni. Ez vezetett oda, hogy gyakorizzak.

Az emberekbol valoban eltunt az emberseg. Ez egy eleg uj pelda, talan csak egy hetes:

-kerdes: mit gondoltok arrol aki megut egy not?

-valaszom: szepen kifelytettem, hogy nem kellene.

-reakcio: valasz 35%ban hasznos, es megmagyaraztak, hogy akkor is meg kell.

Tudom, hogy 17eves fejjel nem rendelkezem akkora tapasztalattal, hogy ezt megiteljem, de ez emberekben lehetne tobb erkolcs is. Erkolcs, becsulet, lovagiassag stb. szepek es jok, de mar mindenki szarik ra.

2014. aug. 16. 22:56
 5/6 anonim ***** válasza:
ennyi elkeseredett embert nem lehet megváltoztatni :c
2014. aug. 17. 11:13
 6/6 A kérdező kommentje:

A kérdésemmel arra szerettem volna rávilágítani, hogy kevés ember is tehet a változásért,hiszen egy ember rámosolyog valakire beszélget, kérdez s már ketten vannak. Lassan meg lehet változtatni úgy hiszem,mert nem az a probléma,hogy az emberek nem igénylik a törődést, hanem egyszerűen félnek kimutatni. Félnek cselekedni,mert magukra gondolnak s félnek,hogy nem azt a reakciót kapják majd amire várnak.

Elképesztő olyan embereket látni akik gyermeki egyszerűséggel kimondják ami az eszükbe jut egy esemény láttán. (Tisztelem benned,hogy őszintén kimondod,hogy cigarettára kérnél pénzt s nem hazudsz! Nem helyes,hogy ételre vagy más fontosabb dologra kérsz inkább,de te nem kerülöd meg az igazságot.)

És nem veszett ügy,mert e kérdés folytán több ember is elgondolkozott ezen egy pillanatra s még válaszokat is kaptam! Már nem vagyok egyedül s lehet, hogy ti akik elolvastákok kérdésem s vettékek a fáradságot és válaszoltatok lehet,hogy legközelebb ha láttok valakit kinek segíthetnétek / leültök a buszmegállóban s ül melletted valaki szomorú/ megkérdezi valaki,hogy ez és ez hol van lehet ,hogy eszetekbe jut,hogy segíteni nem nehéz az ötletek is megvannak hozzá csak egy kis bátorság kell hozzá.

Remélem még kapok válaszokat,ötleteket bizonyítván feltevésemet.

Persze tévedhetek,de akkor is már van 6 ember aki egy kicsit is de változott. :)

Nemnéztem vissza ki szeretett volna privátot írni, de csak nyugodtan! Szeretek olyan emberekkel beszélgetni akik nem csak magukra figyelnek! Sokat lehet tőlük tanulni.

2014. aug. 17. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!