Nem tudom, mit csináljak, hogy jobbra forduljanak a dolgaim minden téren?
"A tényeken nem tud változtatni, hogy ez a bajom, ezt látom a hibámnak, ami ennyire zavar. Attól még én nem leszek más."
Pedig a pszichológus pont ezért van, segíthetne elfogadni magad, segíthetne feldolgozni az átélt dolgokat és megmutatni, hogy teljesen alaptalan dolgok miatt aggódsz, adhat egy kis önbizalmat is, vagy legalább megkönnyebbülne a lelked egy kicsit és nem csak az önemésztés maradna.
Súlyos önértékelési zavar.
1. Az hogy nagyon vékony vagy, nem határozza meg a személyiséget. Magyarán, ne kösd ehhez a megítélésedet. Vannak vékonyak, vannak kövérebbek, vannak átlagosak. Az ember "milyensége" nem ezen múlik. No meg ha tényleg csontsovány vagy, de eszel rendesen, akkro valószínűleg olyan a genetikád, így ezen változtatni se tudsz. Amin nem tudsz változtatni, azzal pedig meg kell tanulni együttélned. Ha te el tudod fogadni magadat a hibáiddal, akkor mások is elfognak. Én például mindig is raccsoltam. Gimnáziumban tökéletes préda voltam a szekálásoknak.. (mondd hogy terrorista, mondd hogy ferrero roche) Egy ideig zavart, aztán rájöttem, hogy változtatni nem tudok rajta, akkor együttélek vele. És egy idő után nem tartottam hibának, inkább csak vicces tulajdonságomnak, amivel sokszor én is viccelődtem. Ha te is el tudod fogadni, hogy te sovány vagy, és az ezáltal kapott megjegyzésekkel együtt nevetni (persze bizonyos határokon belül), akkor máris nem hibának fogod tartani, és máris kimersz menni emberek közé. Az arcon lévő anyajegyek, vagy pattanások pedig tipikusan olyanok, hogy az ember saját magán észreveszi, mert azt figyeli. De mikor beszélgetek valakivel, én nem veszem észre hogy pattanásos-e vagy sem, csak ha arra koncentrálok. Ugyanígy az anyajegyekkel.
Viszont amin tudsz változtatni, az az, hogy felkelsz a gép elől. Az, hogy egésznapod itt tellik gyakorikérdéseken, ahol minden második ember mélydepressziós, a többieknek meg az a problémájuk, hogy letört a körmük.. Ez nem visz előre, sőt, az ilyen környezet csak tovább visz a rossz úton.
Szóval (akármilyen sablonos tanács is, de):
- Fogadd el magad, és elfogadnak mások is
- Mozdulj ki
- Találj hobbit (zenélés, írás, sport.. sportolás közben akár izmosodhatsz is, és kevésbé leszel sovány)
És hidd el, hogy normális embereket:
- nem érdekel hány kiló vagy
- nem érdekel hány anyajegyed van
- nem érdekel hányas tanuló vagy
- nem érdekel hányas a cipőméreted.
Akiket pedig ezek érdekelnek, és ez alapján ítélik meg az embereket, azokkal abszolút nem érdemes foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!