Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Megtennétek hogy elmondjátok...

Megtennétek hogy elmondjátok a véleményeteket? Szerintetek mi is ez a helyzet?

Figyelt kérdés
Kb egy hónapja költöztem el, a páromhoz. Ő nagyon sokat dolgozik, szinte csak este látom, én pedig munka nélkül vagyok, tehát a háztartás meg az egy szem állatkánk felügyelete tölti ki a mindennapjaim. Rossz ez így, mivel én családi házban éltem mindig is, most meg bekényszerültem a 4 fal közé, ahonnan csak akkor szabadulok ki, ha el kell utaznom valahová, vagy éppen boltba kell menni. Egyszerűen kialakult nálam egy olyan helyzet, hogy ha megszólal a csengő, elkap egy szorongás érzés, vagy ha el kell menni valahová egyedül, szinte félelem fog el, viszont ha nem megyek sehová akkor sem jó. Nem tudom mi lehet ez, sokat voltam mindig emberek között, alapvetően jól érzem magam emberek között, de ez a szorongás érzés korábban is meg volt bennem, csak nem ennyire mint mostanában. Egyszerűen nem találom önmagam, az új lakóhelyemen nem ismerek senkit, nincs kivel elmenni ide-oda, és az a legnagyobb baj, hogy időm mint a tenger... Szerintetek mivel tudnám ezt a belső dulifulit feloldani? ( azon kívül hogy tudom, keressek munkát, mozduljak ki, meg ilyesmik.. mert ezt én is tudom. ) Ez az érzés nincs bennem, ha nem kell egyedül mennem, de ha igen, akkor ideges vagyok, hogy mi lesz, és elég ehhez pl egyszerűen csak boltba mennem. Ha tud valaki erről mondani valamit, annak nagyon örülnék, viszont tényleg csak normális hozzászólásokat szeretnék, azzal hogy beszólogatnak nem leszek előlrébb. Köszönöm előre is! :)

2014. febr. 14. 09:43
 1/6 anonim ***** válasza:

"azon kívül hogy tudom, keressek munkát, mozduljak ki, meg ilyesmik.. mert ezt én is tudom."

Na ezenkívül jobbat senki sem fog tudni tanácsolni!

Én frankón ugyanebben a szituációban voltam/vagyok több mint 1 éve. Ha Te 1 hónap után így érzed magad, akkor gondold el mi lesz veled később... Nálam olyan 5-6. hónapnál volt egy olyan pont, hogy már mindegy volt miért csak lemenjek az utcára emberek közé... megölt teljesen a lakásba ülés. Jó, lehet hogy egy ideig kényelmes, de minél inkább hagyod ellustulni magadat, annál nehezebb lesz visszarázódni az életbe! Plusz a kapcsolatod is rámehet erre, mert senki nem szeretne együttélni egy besavanyodott nővel, akinek nincs semmi témája, nem tud miről mesélni, mert egész nap csak otthon ül. Hidd el, hamar eljön az idő amikor a párod sem fogja ezt szó nélkül hagyni!

Inkább tényleg gőz erővel keress melót, nyomtass pár önéletrajzot és menj el bevásárló központba, kisboltokba és add a kezükbe az eladóknak, vezetőknek, hogy Te munkát keresel. (még jobb ugye valahol ki van írva hogy felvesznek eladót)

2014. febr. 14. 09:52
 2/6 anonim ***** válasza:

belső duli fuli? van párod,eltart gyakorlatilag.

foglald el magad,de hasznosan,nézz tanfolyam után ha már munkád NINCS,szerintem túlságosan elvagy te kényszeredve hallod...

2014. febr. 14. 10:12
 3/6 A kérdező kommentje:
2es válaszadó! Nem kell az "eltart" kifejezés, az égvilágon semmit nem tudsz az életünkről! Eltartjuk önmagunkat! Nem voltam soha otthonülő, és eltartatni magát vágyó! Egy hónappal ezelőttig volt munkám, napi 10-11 órát húztam az igát, letettem sokat az asztalra, megszoktam az alig alvást, a pörgést, megszoktam hogy hozzásegítettem ahhoz a párom hogy az ő vágyai is meglegyenek, megszoktam hogy a mai napig fent tudom tartani azt amit előtte elértem, egyszerűen nem tudom feldolgozni hogy hirtelen ennyi idő szakadt a nyakamba, hirtelen változott meg minden, és itt ahol élek ( kisváros, iszonyúan kevés lehetőséggel) szinte semmihez nem lehet fogni. Ja és megsúgom 3 szakmával, és diploma előkészítővel csücsikélek éppen itthon, szóval NEM a nem akarás, hanem pont ezek miatt vagyok olyan lelkiállapotban ahogyan! De mint mondtam, nem kell ítélkezni, az égvilágon semmit nem tudsz, és máris jön az "el vagy kényszeresedve" kijelentésed, ami gondolom arra célzás, hogy el vagyok kényelmesedve... Kedves 1-es, bár kereskedelmim nincs, annak ellenére már az összes lehetséges útvonalat megmozgattam, és próbálkozom. KÖszönöm a hozzászólásod, főleg hogy te tapasztalatból írtál...
2014. febr. 14. 10:30
 4/6 anonim ***** válasza:
89%
Látom nagyon a szívedre vetted...Itt picsogsz és keresed a negatív szindrómát,ahelyett hogy tennél is érte.Ahogy gondolod!
2014. febr. 14. 10:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérdező: nekem sincs kereskedelmim és nem is volt. Vidéken élve találtam munkalehetőséget, úgy hogy napi 3 órát utaztam. Nem mondom, hogy mindenkinek ezt kell csinálnia, de aki dolgozni akar és valóban minden követ megmozgat érte, az el tud helyezkedni valahol. (Még ha nem is az álom munkahelyen)

Nem kell megsértődnöd itt ránk, mert hidd el fogsz kapni még hideget-meleget még az emberektől. Főleg olyanok fognak itélkezni, akik csak felszínesen látnak bele az életetekbe. Erre nagyon készülj fel.

2014. febr. 14. 10:36
 6/6 anonim válasza:
Nehéz jó tanácsot adni, hiszen magad is leírtad, mit kellene tenned: munkát kell keresni, kimozdulni otthonról, stb. Azt írtad, hogy olyankor a legrosszabb, amikor valamit egyedül kell megcsinálnod. Ezen az ember, sajna, csak maga tud változtatni. Akármilyen nehéz is, össze kell szednie magát az embernek, mert addig, amíg ezt nem teszi meg, senki nem fog segíteni neki. A helyedben elmennék egy könyvtárba, és kikölcsönöznék egy csomó könyvet. Olvasás közben az ember kevésbé érzi egyedül magát, sőt sokat tanulhat más emberi sorsokból. Csinálj magadnak egy napi rutint: ettől-eddig bevásárlás, főzés, olvasás, séta, és csak eltelnek azok a napok. Amúgy neked még mindig jobb, mint egy csomó másik embernek, akiknek ugyan van munkájuk, és eltelik a napjuk, de amikor hazamennek, nem várja őket senki, nincs kihez szólni, és egyedül kell végigcsinálniuk a nap legnehezebb időszakait, az estét és az éjszakát.
2014. febr. 14. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!