Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért nem tudok elbeszélgetni...

Miért nem tudok elbeszélgetni jól azokkal se, akikkel közös hobbim van?

Figyelt kérdés

Akikkel nincs közös hobbi, közös téma, még megértem valamennyire, de akikkel van, nem tudok rájönni, mi áll a beszélgetés útjába. Én próbálok olyanokkal ismerkedni, akikkel ez a hobbijuk ami nekem (interneten mert a környékemen ahol élek nincsenek ilyenek) próbálok velük pl. facebook chaten elbeszélgetni, ismerkedni meg a közös hobbiról is, de valamiért nem megy. Én irkálok nekik, ők meg röviden vagy egyesek kicsit hosszabban válaszolgatnak, de igazából semmi érdeklődést nem mutatnak irántam. Maguktól nem tesznek semmit a beszélgetéshez, nem írnak rám, hogy beszélgetni akarnának.

Akikkel nincs is közös hobbi, pl. az élőbeli ismerőseimmel, azok meg még rosszabbak, még szűkszavúbbak velem, élőben és interneten is.

Hogyan kell jó beszélgetést csinálni valakivel interneten, és élőben? Mi lehet az oka, hogy akivel megvan a közös hobbi, az se akar velem elbeszélgetni?

2013. aug. 12. 08:38
 1/7 anonim ***** válasza:

A beszélgetéshez 2 ember kell, egyedül lehetsz akármennyire kommunikatív, az se elég. Azért persze vannak alap dolgok, hogy kérdezz is, kiegészítendő kérdéseket, de szerintem nem ezen múlik nálad.

Mi a hobbid amúgy?

2013. aug. 12. 08:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Időjárás figyelése, fényképezés. Fényképezésről mondjuk nem annyira tudok elbeszélgetni, csak fényképeimet mutatni nekik, de a meteorológiáról van, akikkel lehet. Vannak amatőr meteorológiai oldalak, amiken vannak felhasználók, fiatalok és felnőttek, meg idősebbek is, minden korosztályból, onnan próbálok haverkodni, olyan oldalról próbálok haverkodni, csak nem nagyon jön össze, hiába közös a hobbi.
2013. aug. 12. 08:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem is egyik hobbim a meteorológia. :-)

Egyébként a kérdésre válaszolva: az érdeklődési körből még nem lehet arra következtetni, hogy jól ki is jöttök-e egymással.

2013. aug. 12. 17:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Én utálom, amikor valaki ilyen szűkszavú, ilyenkor hamar elmegy a kedvem a beszélgetéstől. Szerintem ne erőltesd azokkal, akikkel nem megy, inkább keress olyanokat, akikkel nem a hobbitok, hanem a személyiségetek passzol össze.
2013. aug. 12. 20:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is ilyen voltam. Nem volt önbizalmam, ez volt a probléma. Meg kellett tanulnom elengedni magamat, amihez az is fontos volt, hogy rájöjjek, a beszélgetéshez 2 ember kell. Ha valakivel nem megy, az az ő hibája is. Meg a csenddel.sincs probléma. Régen mindig kellemetlen volt, ha pl egy kollégával ültem ebédszünetben az asztalnál, de rájöttem, hogy ezzel nincs semmi gond, akkor kell beszélni ha van érdemi mondanivaló, nem kell minden áron megtörni a kínos csendet, ami amúgy nem is kínos.
2013. aug. 13. 20:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Ötös vagyok, még vannak olyan kommunikációs technikák, amikkel fent lehet tartani a beszélgetést. Pl kérdezz a másikról, az emberek szeretnek magukról beszélni. Olyan kérdést tegyél fel, amire nem lehet egy szavas választ adni, pl igen vagy nem. De túl nyitott se legyen a kérdés, amire túl sokmindent lehet válaszolni, tipikus példa, amikor a régen látott rokon megkérdezi a gyereket, hogy megy a suli, aki általában elintézi egy "jól"-lal a választ. Ha valaki mond valamit, az utolsó pár szót megismételve kérdezz vissza. pl

-Tegnap annyira hideg volt, hogy be kellett fűteni.

-Be kellett fűteni?

Ez leírva kicsit hülyén hangzik, d tényleg működik, arra ösztönzi a partnert, hogy folytassa,mert azt jelzi, hogy figyelsz es érdekel a folytatás.

Testbeszéded is sugározza, hogy nyitott vagy a partnerre, pl mosolyogj.

2013. aug. 13. 20:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolsóó jól fogta meg a lényeget. Sokan ott rontják el, hogy igazából nem kommunikálnak, hanem monológot folytatnak. Beszélnek magukról, de nem várják el, hogy a partner is megtegye ugyanezt.
2013. aug. 18. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!