Aggódok a barátomért! Tudnátok segíteni?
Szerintem elnyomták őt még az iskolás éveiben olyan 15 évesen és lehet ezért nem akar társaságba menni. nekem is van egy haverom ő vele is ugyanez van, mindig bántották meg szekálták, és nem csodálkozom hogy undorodik bulikba járni. Persze velünk időnként eljön jól érzi magát, de nem szeret havi szinten sem bulizni.
Neki annyiból jó élete van hogy szereti a munkáját és van barátnője is, de ugyanúgy fél az idegenektől sajnos, és ez az elnyomás oka. Igaz ő soha nem akart öngyilkos lenni mert élni akart és akar is, és pszichológushoz sem ment mert maga jött rá hogy itt van a gond. de a változásra még a barátnője sem tudja rávenni.
nos, nem könnyű segíteni, de biztosan nem lehetetlen:) sajnos bizony a sok megalázások, lenézések akár suliban, akár az emberek, "barátok" között nagyon megvisel akárkit.
később ezért nem tud sok ember kapcsolatokat kialakítani.
az már egy nagyon jó dolog, ha te vagy neki:) de ezt éreztesd is vele, hogy szereted, számíthat a szavaidra, a barátságodra. próbáld meg egy kicsit kimozdítani a mindennapi megszokott életéből. hívd el mondjuk kiülni vhová, és ott nézelődés közben beszélgessetek ( mondjuk ezt majd ha már kicsit hűvösebb van, mert sok időt szenvedés kint lenni ).
vagy találj ki közös programokat, és akkor hátha megnyílik egy kicsit.
vagy ha fent vagytok közösségi oldalakon, akkor tegyél ki közös képeket, persze ha ő is szeretné, ezzel is éreztetve, hogy neked ő számít.
írj neki néha sms-t, hogy mizu vele, és hívd el mondjuk sétálni, vagy nem tudom mit szoktatok csinálni.
lehet, hogy hülyeség, de ha mondjuk azt mondanád neki, hogy te mész el pszichológushoz, mert hogy van pár problémád, és mondanád neki, hogy menjen veled, és megbeszélnéd a pszichológussal, hogy legyen benne ebbe a dologba, akkor úgy lehet, hogy elmenne...
mondjuk ez egy kicsit olyan mintha átvernéd, és nem is biztos, hogy jó lenne, de gondoltam leírom, nem tudom mit tanácsolhatnék még.
barátnőben is lehetne vhogyan biztos segíteni, csak azzal meg az a probléma, hogy ha szakít vele esetleg, akkor az megint leveszi az önbizalmát...
nem tudom, én ezeket tudtam írni.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!