Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan lehet 0-ról elkezdeni...

Hogyan lehet 0-ról elkezdeni egy életet?

Figyelt kérdés

26 éves szegedi srác vagyok. 22 éves koromig túlsúlyos voltam, súlyos depresszióval és öngyilkossági hajlammal küszködtem. Aztán egy pöcre elhatároztam hogy lefogyok, 2 hónap alatt 180 fokos fordulatot vett az életem és boldognak éreztem magam. Pár hónapra rá, immáron 23 évesen végül megismerkedtem az első barátnőmmel és nem értettem, hogy miért nem próbáltam előbb javítani az életemen. Teljesen sínen éreztem magam és próbáltam a hasonló cipőben járó ismerőseimnek is segíteni, hogy járjanak el hasonlóan, ahogy én tettem. Azt viszont nem vettem észre, hogy a barátaim szép lassan elfogytak.

Áprilisban szétváltak az útjaink a volt párommal pont emiatt. Kicsit szomorú voltam, de aztán úgy éreztem mindent meg tudok csinálni, amit csak szeretnék. Elkezdtem több lánnyal randizni, elkezdtem újra intenzíven edzeni. És most itt vagyok. 26 évesen. Egy szem barátom nincs. És ezt nem túlzásból mondom. Szabadúszó designerként itthonról dolgozom, egy albérletből és nincs kihez szóljak. Ráadásul beleszerettem egy lányba, akinél zongorázást tanultam és nem viszonozza az érzéseimet. Hiába edzek mindennap órákat, nem tudom visszahozni az elveszett jó kedvemet, újra súlyos depresszióba estem. Annyira, hogy dolgozni se tudok. Tegnap már azon gondolkoztam, hogy szíven szúrom magam és ezzel együtt véget vetek ennek a kínnak és szenvedésnek, amelyben élek, de nem tudom megtenni. Folyamatosan él bennem a remény, hogy újra rendbe jöhet minden.

Tanácstalan vagyok, hogy erről a szintről hogyan lehetne bármiféle kapcsolatokat kiépíteni, hogyan tudom elérni azt a boldogságot, ami kell ahhoz, hogy az ember megtalálja a szerelmet és a barátokat?

Az ember hiába közvetlen, hiába barátságos és kedves, ez sajnos nem mindig elég.

2013. júl. 12. 18:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Értelemszerűen emberekkel csak emberek között fogsz kapcsolatokat kialakítani. Mit edzel és hol? Nem tudnál csatlakozni valami csapatjáték-klubhoz, vagy egy túrákat szervező csoporthoz? Nyelvtanfolyam, még ha nem is kell, ártani biztos nem fog, vagy -ha kedveled őket- akkor fogadj be egy kutyát, napi háromszor le kell vinned sétálni, előbb-utóbb azt veszed észre, hogy a többi kutyás lépten-nyomon leszólít..
2013. júl. 12. 19:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyser már talpra álltál, ne add fel!
2013. júl. 13. 20:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát a szerelem már csak ilyen dolog, nem feltétlenül viszonozzák. Egyébként amiatt is leépülhet a baráti kör, myg párod van, akie setleg féltékeny, vagy vele vagy túl sokat és nem velük. Vagy csak megváltozott az életfelfogásod, magasabb szintre léptél, megváltoztattad az életed és azok az emberek akikkel eddig kapcsolatban voltál már nem az igaziak. Nem jön össze velük már a barátság.

Valahol én is ebben a cipőben járok, de igyekszem újra kiépíteni a baráti köröm. Persze van hogy magányos vagyok, de ez csak múló állapot. Teszek érte, hogy az legyen.

Feladni meg tilos, pláne egy ilyen eredmény után, úgyhogy ne keseregj. Lesz ez még jobb is. A lányba pedig ne őrülj bele, rengeteg szép és jó dolog van a párkapcsolaton kívül is az életben.:)

22l

2013. júl. 14. 12:58
 4/4 anonim válasza:

Ahogy előttem is írták egyszer már változtattál, a világ legerősebb emberei közé léptél ezzel.

Az, hogy a tested karban tartod nagyon jó, és igen - akár ki akár mint mond- így könnyebb csajozni is. A kérdés az miért tűntek el a barátaid?

Valódi barátok voltak?

Ha igen akkor állj oda eléjük egyesével és kérdezd meg, miért nem kedvelnek már téged, ők hogy látnak téged. Ha régi téged jól ismerő barátok akkor fogadd meg a tanácsukat. Nem baj ha évek teltek el, aki valaha kedvelt / szeretett téged az legalább ennyit fog segíteni.

A depresszióval kapcsolatban, orvos látott? Jársz / jártál kezelésre, ha igen akkor folytasd ha nem akkor kezd el. A depresszió súlyos betegség, és erősen hat az életminőségre (mint azt te is látod), kezelhető, javítható, de hosszú munka, és jobb minél előbb elkezdeni. Nem szégyen szakemberhez fordulni ne izgulj. Bárcsak sokkal többen tennék ezt, akkor nem élnének olyan silány és szomorú sokszor alkoholizmusba, és drogfüggősébe vezető életet mint így, lenne családjuk és barátaik.

Hangsúlyozom, a depresszió betegség és kezelhető, és annak kell szégyellni magát, aki nem kezelteti és ezzel hatalmas terhet ró a körülötte lévőkre, nem pedig annak aki igen!!!

2013. júl. 16. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!