Hogyan illeszkedhetnék be?
13 éves fiú vagyok...Érzékenyebb mint mások.Az osztálytársaim még 1.-ben teljesen kiközösítettek,csak ezért, és mert nemtudok focizni.Most 7.-es vagyok és még mostis ott tartok hogy nincs egyetlen egy barátom se a kutyámon kívül,meg egy kicsit megnőtt a hasam. Csak mert nem beszélek csúnyán meg kedvelem a tanulás mért támad mindenki nekem?Mit kellene tennem hogy beilleszkedhessek?
És mért van az hogy 7 év után ugyanúgy kiközösít mindenki?
Vagy kezdj el valami egyéni sportot, ha zavar a társaság.
Pl bringázz és idővel keress valakit aki ugyan úgy bringázik mint te, bla bla bla...
Nincs azzal gond, hogy szeretsz tanulni, szerintem nem azért közösítettek ki, valamit elfelejtettél leírni. (??)
Tettél valamit annak érdekében, hogy ne közösítsenek ki? Vagy csak vártad, hogy valaki majd csak odajön hozzád barátkozni? Gondold végig, lehet, hogy ezzel van a gond.
Lehet, hogy azt gondolják rólad, hogy lenézed őket és nem akarsz barátkozni velük. Ez a leggyakoribb és legigazságtalanabb előítélet (mivel legtöbbször épp hogy nagyon félénk és önbizalomhiányos az illető, nem hogy még ő nézzen le másokat). Ennek az ellenkezőjét úgy bizonyíthatod, hogy részt veszel a többiek társalgásaiban, érdeklődsz h hogy vannak, mit csináltak hétvégén stb.
Esetleg annyira félénk vagy, hogy nem mersz odamenni a többiekhez, netán meg se mersz szólalni társaságban? Ha igen, az nagyon kellemetlen, tudom, mert én is ilyen voltam. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy: félénknek, szégyenlősnek, érzékenynek, és hidd el: biztos van az osztályodban LEGALÁBB egy ember, aki szívesen barátkozna veled így is! Fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!