Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mikor vagy magányos álltalában...

Mikor vagy magányos álltalában? Egyre több ember menekül a virtuális világba? Te hogy látod ezt?

Figyelt kérdés

okt. 19. 08:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%

Mikor nincsenek kérdések a gyk-n.

Alig van egy egy néha. Es igy olyan rossz.

Az eletben meg mivel nem tudnék vendégeket se fogadni kaja sincs itthon, penzem se, igy arra nem is tartok igényt hogy találkozzam barkivel is étlen szomjan.

okt. 19. 09:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért menekülnek a virtuális világba, mert ott nem magányosak.
okt. 19. 11:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az emberek -főleg covid óta- szerintem szimplán nem vágynak más emberek társaságára. Nekem volt egy ismerősöm, akinek szintén nem voltak barátai, egyedül élt stb. Mikor megkérdeztem tőle, miért nem ismerkedik, a válasz az volt, hogy azért, mert akkor el kellene más hülyeségét viselnie, tolerálnia kellene másokat és ő ezt már nem akarja. És szerintem nem ő az egyetlen, aki ezt így gondolja manapság. De hát ez a világ van ma. Azt nyomják mindenhonnan, hogy ha nem tetszik valaki, akkor nem kötelező az életedben tartani és így szép lassan elkezdték az emberek a saját embertársaikat úgy válogatni, mint a zoknit. Ha nem megfelelő, akkor megy a levesbe. :/

Nekem hatalmas szerencsém van, mert nem ezt az értékrendet kaptam és a környezetemben sem ilyenek az emberek. De bizony nekem is voltak olyan "barátaim", akikkel ha nem pontosan passzoltunk, akkor nemes egyszerűséggel kidobtak a társaságból. Nem kommunikálunk, nem oldjuk meg a helyzeteket, helyette csak leváltjuk magunk mellől azt, akit nem akarunk. Persze, jó dolog az, mikor ki mersz lépni egy olyan helyzetből, ami számodra nem komfortos, csak elfelejtettük azt, hogy nincs két egyforma ember és ha valakivel jóban akarsz lenni, akkor időnként neked is engedned kell és ha valami nem tetszik, akkor azt meg kell beszélni.

Szerintem ebben a világban a kommunikáció az, ami leginkább hiányzik és magányossá teszi az embert. :)

okt. 19. 11:42
 4/11 anonim ***** válasza:
En covid elott se vagytam
okt. 19. 12:13
 5/11 anonim ***** válasza:

A magány rám hullámokban tör, akkor is változó intenzitással, de nyáron szinte fixen masszívabban van jelen, ugyanis akkor látom, mások merre mennek, mit csinálnak a barátaikkal, párjukkal, és akkor érzem köztük és köztem az erős kontrasztot.

Valamelyest lehet, hogy többen fordulnak a virtuális világhoz, viszont ott sem feltétlenül mások társaságát keresik, hanem inkább olyan tartalmakat fogyasztanak, amiket elég passzívan figyelni.

okt. 19. 14:28
 6/11 anonim ***** válasza:
nem utazni vágysz?
okt. 19. 15:20
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem látok jobb alternatívát a virtuális világba menekülésnél. Már nem komfortos tartósan társaságban lennem. Van néhány online barátom, meg fórumokon beszélgetek emberekkel és ennyi.
okt. 19. 16:12
 8/11 anonim válasza:
Én szívesen találkoznék a barátaimmal, de amióta mindegyikük gyereket csinált, meg megházasodott, én valahogy kikoptam. Mert nekem egyik sincs. Érdekes jelenség ez, pedig sok sok éve barátok vagyunk. Egyre többet vagyok a virtuális világban én is, sok hozzám hasonló emberrel szoktam beszélni, volt akivel személyesen is találkoztam.
okt. 21. 19:56
 9/11 Senior Séf ***** válasza:
100%
Minden délelőtt fél 1-től 11-ig horgászok. Egyedül vagyok a tóparton. Egyébként 49 éve, vagyis 16 éves korom óta mindig volt/van valakim.
okt. 22. 18:59
 10/11 Senior Séf ***** válasza:
100%
Egyébként a virtuális világba menekülés óriási hülyeség. Mikor menekülsz a virtuális világba? Amikor a való életedben minden rendben van. Nyilván, ha ég a házad, nem menekülsz a virtuális világba, hanem megpróbálod eloltani. Csak amikor minden rendben, akkor lépsz ki, és nem vagy jelen a saját életedben. Aztán meg mászkálsz a pszichológushoz, hogy milyen szar életed van.
okt. 22. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!