Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Melyik a jobb a magyány vagy...

Melyik a jobb a magyány vagy társasági élet és miért?

Figyelt kérdés

aug. 20. 20:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Erre azért nehéz válaszolni, mert voltam olyan társaság része (sport miatt), ami helyett inkább a magányt választottam volna, a végén amúgy így is lett, ahogy volt már úgy is, hogy a magány miatt is szenvedtem. Sokszor. De akkor már inkább a "sima magány", mint a társas verziója.

Viszont társaságban meg sokszor úgy járok, hogy (jobb szó híján) besokallok, lemerülök, mikor is szükségem van egy ~10 percnyi elvonulásra, mindenkitől távol, amikor kicsit fel tudok töltődni. Jó társaságot meg alapból nehéz találni, ahogy olyanokat is, akik megértik, hogy nekem néha kicsit félre kell vonulnom.

aug. 20. 21:26
 12/13 A kérdező kommentje:

11-es

Én is inkább a magányt választom.

Ami nem is lenne olyan rossz ,hogy ha elbírnák éjjel aludni és ettől nem lennék egy idő után idegbeteg nap közben is.

aug. 20. 23:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem is keresztezik egymást a foglamak.

Magányt lehet érezni társaságban is, míg aki egyedül van, az nem kell, hogy magányt érezzen. Bár az ember társas lény és van szüksége valamennyi interakcióra, de ez mindenkinél más. Van, aki télkesen jól elvan felszínes csoportokkal, van akinek szűkebb, de tartalmasabb beszélgetésekre van szüksége, van aki meg csak ritkán igényli, hogy foglalkozzanak vele. Magány meg akkor van, ha ezek a társas szükségletek nem elégülnek ki.

A magány tehát egy érzés, ami azt jelzi, ha a társas szükségleteid nincsenek kielégítve. Így lehet az, hpgy hiába van valako társaságban, emberek között, beszélget velük... akkor is leheg magányos, mert ha pl egyik ember sem hozzáillő, nincsenek közös témáik, totál felszínesen kezelik egymást, csak bájcseverésznek, tánciznak, ilyesmi, akkor nem elégülnek ki a társas szükségletei, és érezhet magányt, még egy párkapcsolazban levő ember is.érezhet magányt. A társas magány az egy létező fogalom.

aug. 21. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!