Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Melyik a jobb a magyány vagy...

Melyik a jobb a magyány vagy társasági élet és miért?

Figyelt kérdés

aug. 20. 20:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
nem csak ez a 2 létezik.
aug. 20. 20:09
 2/13 A kérdező kommentje:

1-es

Kíváncsi lennék rá ,hogy még milyen lehetőségek vannak.

aug. 20. 20:11
 3/13 anonim ***** válasza:
66%
Kinek mi. Én nem szeretem a társasági életet, nekem elég a férjem társasága.
aug. 20. 20:19
 4/13 A kérdező kommentje:

3-as

Nekem még az sem kell ,hogy legyen párom.

Én elvonult könyv olvasós,elmélkedős életett élek.

Egyetlen társasági dolog a munka mellett a mozizás.

Ennyi csak.

aug. 20. 20:21
 5/13 anonim ***** válasza:
73%
#2 mondjuk, hogy van 1-2 barátok meg egy párod, de nem 24 órában a nyakukon lógsz hanem vagy egyedül is. Így megvan a társaságod is meg az énidőd is.
aug. 20. 20:24
 6/13 A kérdező kommentje:

5-es

Én már megszabadúltam tőlük.

Azt hittem ,hogy vannak barátaim.Azokról kiderűlt ,hogy ellenségek így már nincsennek.

Akik voltak tényleg igazi haverok azok elmentek egy jobb helyre éldegélni ahová anyagi okok végett nem követhettem őket.

aug. 20. 20:26
 7/13 anonim ***** válasza:
72%
A magány. Nem jó megfelelni fölöslegesen senkinek sem.
aug. 20. 20:32
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a magány választható, egy jó társaságnak viszont nem mindenki lehet a tagja, mert sokan nincsenek azoknak a szkilleknek a birtokában, amiért bevennék őt a csapatba vagy nem sodorta őket az élet egy jó társasághoz.

Vannak viszont olyan rossz társaságok, akiknél még a magány is jobb, de alapvetően az ember társas lény...

aug. 20. 20:32
 9/13 Psycho ***** válasza:
79%

Ezt nem lehet szerintem így kerek-perec megválaszolni, hisz különbözünk abban, hogy kinek mekkora igénye van a társasági életre.

Mindenesetre ha valamit mondani kellene, akkor a társasági életre tenném le a voksom.

Hogy miért?

1: a kérdésben nem volt megfogalmazva, milyen mértékű társasági életről beszélünk. Ergo, ha úgy nézzük, hogy ha egy kevés van, az is számít.

A magány esetében, ha véletlenül eszünbe jutna, hogy most jó lenne egy kis társas élet, akkor ott állnánk, hogy na most mi van? Hisz nincsenek körülöttünk emberek. Ezért jobb a társas élet.

2: az ember alapvetően társas lény. Beszélhetünk arról, hogy mekkora az igényünk a társaságra, de gyakorlatilag olyan nincs, hogy ne lenne legalább bizonyos fokú igényünk rá. Így lettünk szocializálva, így fejlődtünk ki: az ember társas lény. Evolúciós igényünk a társaság. Még az extrém introvertáltaknak is időnként kell valaki, mert ha nem, az hosszú távon pszichés feszültséget fog eredményezni a kielégítetlen szükséglet miatt.

aug. 20. 20:36
 10/13 A kérdező kommentje:

9-es

Nálam is van néha ilyen.

,, hosszú távon pszichés feszültséget fog eredményezni a kielégítetlen szükséglet miatt."

Olyankor minden bajom van.

Olyankor szoktam elmenni beszélgetni valakihez.

aug. 20. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!