Mitől és mikor lehetek jobban?
Látod, ez a baj. Próbáld magad kicsit megerőszakolni, hogy ha nem is akarod, akkor is elmenj edzeni, akkor is leülj kicsit játszani.
Pl. Nekem volt egy hasonló szakításom, az segített, hogy ha boltba kellett menni, nem csak elsétáltam az utca végére a Coopba, hanem mindig elmentem a város másik végébe busszal. Utáltam, de mégse otthon rohadtam a bánatommal.
Utána vettem egy tengerimalacot, az is nagyon lekötött, hogy vele foglalkozni kell, utána kellett járni a tartásának, stb.
Először is hagyj egy kis időt magadnak. Nyilván elképesztően fontos volt számodra a barátnőd. Miért csodálkozol azon, hogy most hatalmukba kerítettek a rossz érzések? Hisz el kell gyászolni ezt a kapcsolatot, ami időbe telik - nem megy pár nap/hét alatt. Teljesen normális, ha magad alatt vagy. Ez csak azt bizonyítja, hogy ember vagy Te is!
A szabadságot nem javaslom. Nincs rosszabb annál, mint ilyenkor otthon ülni, és az önsajnálat, depresszív-negatív érzések közepette bámulni a falat és a problémákon rágódni újra, újra és újra.
Menj vissza dolgozni, az legalább struktúrálja az idődet, és elvonja a figyelmed.
Ha nem tudsz senkihez sem fordulni, érdemes lehet felkeresni pszichológust, és/vagy pszichiátert.
A megfelelő gyászmunka elvégzése után (ami azt jelenti, képessé válsz érzelmileg elengedni őt), fontos, hogy újra megtaláld önmagad. Ez mit jelent? Azt, hogy ismét legyenek céljaid, hobbijaid, társas kapcsolataid, összességében kikerülj abból a beszűkült állapotból, amiben vagy.
Persze minden bizonnyal most teljesen kilátástalannak és értelmetlennek tűnik minden, és azt mondod "könnyű azt mondani".
A legjobb az, ha van valaki, akinek ki tudod beszélni az érzéseidet, gondolataidat.
Ha nincs ilyen, akkor, bármilyen furcsa, de sokat segíthet, ha kiírod magadból. Ragadj tollat, papírt, és kezdj el írni bármit. Ami csak eszedbe jut. Írhatod csak úgy egyáltalán, de címezheted az exednek is (persze elküldeni nem kell). A lényeg, hogy vidd ki ez által a rendszerből a feszültséget. Írj érzésekről. Csak őszintén! Nem kell, hogy elolvassa senki más rajtad kívül.
Ha nem vagy egy nagy író, az is jó, ha rajzolsz. Megintcsak: BÁRMIT! Nem is kell feltétlenül konkrét alakoknak lenni (házikó, autó stb), hanem lehetnek mozdulatok, alakok, formák is - csak vidd bele az érzéseidet.
A lényeg, hogy ne fojtsd el őket. Ne küzdj ellenük, hisz ezek az érzések Te vagy. A részed. Természetes, átmeneti reakció egy ilyen helyzetre. Nem fog egyik napról a másikra javulni, de szép lassan igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!