Miért kell mindent elviselni egy olyan emberrel szemben aki fogyatékos?
Nem tudom, hogy honnan, és pontosan azt sem, hogy mikor, de “kiszabadult” egy értelmi fogyatékos, és beköltözött a házba.
Nem az én szomszédságomba, (a közvetlen szomszédai elköltöztek már), viszont egész nap kint ordibál az utcán. Van, hogy csak simán ordibál, majd rájön valamilyen roham, és akkor nem csak ordibál, hanem káromkodik és kb 2x-es hangerőn ordibál. A házba és a lépcsőházba pisil, néha rugdossa a liftet. Az egyik közvetlen szomszédja egyszer ájultra verte elvileg (én nem voltam ott) ami viszont tény, hogy az embert lecsukták, szóval lehet, hogy volt benne valami.
Az utcán már van “híre”, és mivel én itthonról dolgozom, egész nap hallgathatom az ordibálását, a házban élő nyugdíjasok még szeretik is, mert folyamatosan megvédik, legutóbb kikiabáltam, hogy kussoljon el, és még engem nekem szóltak be a nyugdíjasok, hogy mit ordibálok.
Tegnap volt lakógyűlés, és felvetettem a problémát, és szabályosan a lakók egy részéröl én lettem letámadva, hogy ha itthonról dolgozok és zavar, akkor mi lenne, ha bejárnék dolgozni minden nap, vagy akkor költözzek el, de nagyon modortalan viselkedés a részemről, aki velem értett egyet azt is letámadták.
Komolyan miért kéne nekem mindezeket elviselni? Én járjak be minden nap dolgozni meg én költözzek el egy kretén fogyatékos miatt? Meg ha én ordibálok akkor az baj, ha Ő akkor az már nem zavaró?
Hol élünk, esetleg a fizetésem teljes részét ne utaljam át annak a nyáladzó kreténnek?
Az a baj itt tartunk egy ideje, hogy a többség nemhogy nem mer szót emelni ezek ellen a dolgok ellen, hanem még azt fogja támadni aki jogosan panaszkodik rá. Mondom mindezt úgy, hogy kellett már költözzek kezelhetetlen elmebeteg felsőszomszéd miatt. Ki be járt a rendőrség a végén a házba, persze kesztyűs kézzel bántak vele, gondolom nem igazán lehet ilyenkor mit tenni. Talán ha megtámadja a rendőröket akkor beviszik, de amilyen manapság a rendvédelem meg egyáltalán a társadalmi rend, vagy ahova tudnák vinni, nem sokat ér ez az egész.
Szóval én most sajnos csak a miért kell-re tudok neked válaszolni, bár sokkal jobban örülnék ha a mit lehet tenni ellene ügyre is tudnám a választ. Persze vannak illegális módszerek de pont az a baj hogyha elmebeteg ellen alkalmazzák akkor nem érzi a súlyát vagy még rosszabb lesz a helyzet. Rendőrök se akarnak ügyet manapság semmiből, ráadásul manapság összefogni is nehéz 1-1 szomszédháborúhoz hogy eltakarítsátok.
Én csak annyit mondhatok hogy kitartás kérdező! Ja és ha bérlő, akkor talán csak ideiglenes az egész, és hamarosan eltakarodik. És visszaállhat a béke és nyugalom is.
Nekem is ilyen a szomszèd, de van egy ilyen rokonom is.
A rokont èvekig jelentgette a szomszèdjuk. Gyámügyet is többször kihívták, bíróságra is jártak de semmi se lett. Ugyanúgy állati hangon vonyított egèsz nap a fogyatèkos.
Vagy tűrsz, vagy elköltözöl. Tènyleg nincs más.
Addig rendben van, hogy az ilyen ember mentális beteg, ergo nem tehet róla, nincs tisztában vele mit művel.
Eddig oké.
A gond ott kezdődik, hogy miért kell a normális embereknek az ilyet elviselni? Vannak (jobban mondva: kellene hogy legyenek) olyan helyek ahol lehet az ilyen embereket kényszergyógykezelni, csak itt megint elérkezünk ahhoz a problémához, ami 2023-ban mindent áthat, nevezetesen a kormányhoz, akik ahelyett hogy az ilyen problémák megoldásán fáradoznának (kéz a kézben például a hajléktalankérdéssel), ahelyett csak lopnak meg propagandára költenek ezermilliárdokat. Mondjuk azok is ugyanolyan elmebetegek mint a kérdésben szereplő egyén, csak másképp nyilvánul meg. Lehet hogy ez a liftrugdosó kevesebb kárt csinálna ha ő lenne a miniszterelnök...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!