Vége mindennek azt hiszem. Elolvasnà valaki?
Sok nyafogás helyett miért nem azt a kérdést tetted fel, már ha arra vagy kíváncsi, hogy "Hogy találhatnék állatbarát lakhatási lehetőséget?" - Ha jól értem, ez a lényeg, és kifért volna kérdésben is. Akkor sokkal több értelmes válasz érkezett volna rá.
Amúgy meg mondjuk, nem kell mindenkinek nagyvárosban, szuper lakásban lakni, ha a kutya az első szempont, és nagyon kell keresni, add lejjebb az igényeket, falvakban kisebb településeken ezerszer jobban elfogadják az állatokat, csak hát ugye a megélhetésre is kell gondolni, szóval legyen munkád.
Kérd a családsegítő szolgálat segítségét , ők segítenek neked az albérlet keresésben is és akár ingyenes pszichológust is igénybe vehetsz náluk.
És utána megis mit gondolsz, mi történne a kutyáddal? Olyan jövőt szeretnél neki, amit irányítani sem tudsz? Ha masért nem, legalabb a kutyád miatt legyél erős ember! Nemcsak ő van neked hanem te is vagy neki, arra gondoltál már?
Nekem is hülye volt az apám és utáltak az osztályban de attól még éltem az eletem, akár sátorban is!
Igen, nagyon-nagyon nehéz alberletet találni de nem lehetetlen.
Hol laksz, hol keresel?
Én is épp albérletet keresek, és Budapesten belül csak pár kerület jöhet számomra szóba (utálok vezetni, és nem fogok másfél órát tömegközlekedni óbudáról a dél-pesti munkahelyemre), csomó pici házat találtam Pesterzsébeten, vagy Kőbányán, Soroksáron, a XVIII. kerületben, nem túl drágán. A legtöbb helyen nem is volt jelölve a kisállat kérdése, gondolom, ilyenkor megbeszélés tárgyát képezi.
Én másfajta albit keresek (csak lakás jöhet szóba, nincs se időm, se kedvem kerthez), csak azért írtam le, hogy ne keseredj el, nincs minden veszve. Nekem egyébként sünim van, egy 2x1-es terráriumban lakik, napi 10 percre veszem ki, sok tulajnak ez is tiltólistás, de én azért fel szoktam hívni olyanokat is, ahol ott van, hogy háziállat nem jöhet, hogy megkérdezzem, hogy ez erre is vonatkozik-e. Jelenleg is egy olyan lakásban lakom, amit háziállatmentesként hirdettek. A tulaj felújította, mielőtt kiadta volna, nyilván féltette, de így, hogy csak 10 percre jön ki a terráriumból a felügyeletem alatt, így rendben van egy félkilós állatka. Ha jól értem, a te kutyád kint lenne, amíg te dolgozol, és csak a felügyeleted mellett tartózkodna a házban. Szerintem ez így nem egy rossz deal, nem valószínű, hogy kárt tesz a bútorokban, hiszen rögtön le tudod állítani. De egyik barátom pl. úgy egyezett ki egy tulajjal, hogy viszi a kutyáját, de kettő helyett háromhavi kauciót tesz le, és a szerződést is módosították, majd közjegyzővel hitelesítették, hogy ha bármi kár keletkezik a lakásban, amit esetleg nem fedezne a kaució, azt megtéríti.
Sokan próbálnak bérbe adni olyan építmányt, ami közös udvarban van a tulaj házával, és régen az anyós lakott benne, vagy nyári konyha volt, vagy ilyesmi. Ha jól kijön a kutyád másokkal, akkor itt is érdemes lenne szétnézni, ezek általában olcsóbbak is.
És ez már csak a személyes véleményem, de érdemes lenne nyitni az emberek felé. És most nem feltétlenül arra gondolok, hogy legyen barátnőd, de legalább 1-2 havert szedj össze valahol. Sokkal egyszerűbb munkát, lakást is találni, ha vannak kapcsolataid. Én jutottam már úgy munkához, hogy egy lány, akivel együtt szoktunk társasozni, felmondott a munkahelyén egy kávézóban, és engem ajánlott maga helyett, mert nekem is van vendégkátós tapasztalatom. Lakást is találtam úgy, hogy egy barátom munkatársa épp bérbe adta volna a sajátját, és inkább egy olyannak adta ki, akiért egy munkatársa a szavát adta, mint egy idegenért.
Igazából nem tudom, érdemes-e elmondani a tulajoknak, hogy milyen életed volt, meg hogy neked a kutyád jelenti a világot... Ha én lennék tulaj, én együttéreznék és kiadnám neked, és látod, a kettes is így gondolja, de az emberek többségében semmi empátia nincs. Hidd el, tapasztalatból beszélek, mondom, vendéglátóztam, meg azóta is csak olyan munkáim vannak, ahol emberekkel kell foglalkoznom. A többségük egy énközpontú szar alak, aki csak a saját érdekeit nézi, senki és semmi más nem számít. Lehet, hogy ésszerűbb üzletként tekinteni a lakásbérlésre, megnyugtatni a bérlőt, hogy meg lesz térítve a kára, amit a kutyád sosem fog okozni a lakásban. Szerintem ez meggyőzőbb, mint az érzelmeikre próbálni hatni... Nincs nekik.
Ne csüggedj el! Eddig is megoldottad az életedet teljesen egyedül nagyon ügyesen, amiért respect. Ezt is meg fogod oldani, még ha nem is látod most, hogy hogy. Inkább legyél büszke magadra, hogy ilyen háttérből érkezve nem lettél függő, vagy lecsúszott alak. Ha ezt meg tudtad csinálni, akkor rendben leszel, ne aggódj. Én nagyon szurkolok neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!