Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Soha életemben nem voltam még...

Soha életemben nem voltam még ennyire magam alatt. Tényleg csak véget akarok vetni mindennek és akkor már nem fájna semmi.. Valaki érzett már hasonlót és ki tudott jönni belőle?

Figyelt kérdés
2023. júl. 26. 21:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

36 vagyok nő és ugyanezt érzem amit te leírtál.

De nem lehetek öngyilkos, mert kicsik a gyerekeim.

De van nem szeretem melóm, még januárban az álom munkámban dolgoztam, mostanra olyan messze vagyok tőle, mint korábban soha. De hálás lehetek ezért is, hogy van, mert olyan családi problémák adódtak amiket más munkahely lehet nem tolerálni.

Viszont elvesztettem önmagam és emiatt egyre mélyebre süllyedek a depresszióba és nagyon félek attól, hogy egyszer csak nem kelek fel többet.

Leigénytelenedtem, már szinte ki sem lépek a házból és hízok folyamatosan.

Megjártam több pszichológust, pszichiátert magán és TB alapon egyaránt, egyikük sem tudott segíteni.

2023. júl. 27. 11:04
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Sok mindenkinek van ilyen időszak az életében, akár többször is. Esetleg segít, ha beszélsz róla valakinek, vagy csak leírod. Ha gondolod írhatsz nekem is, hátha egy kicsit megkönnyebbülsz és segít tisztábban látni.
2023. júl. 27. 12:29
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Próbált meg az önismeretet. Vannak videók a neten, pl Almási Kitti-től is. Legyenek hobbijaid, sportoljál, esetleg zenéljél. Eljárhatsz programokra, kirándulni, színházba, koncertre. Nagyon sok ingyen is van, tehát ne mondd, hogy drága. (Részlet egy dalból: "A legszebb pillanatok vannak ingyen") Tanulj, ha még nincs MSc-d! Előtted az egész élet, nehogy eldobd!
2023. júl. 27. 14:55
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon régóta így vagyok, manapság meg méginkább. Szerintem az okozza, hogy a családi hátterem eléggé toxikus, de ebben a csodálatos gazdasági helyzetben az sem biztos, hogy a huszas éveimben már el tudok költözni. Informatikusnak tanulok, de biztos vagyok benne, hogy nem fogok tudni elhelyezkedni, mert szar vagyok benne. Nőként meg rohadt kevés olyan opció van, amiből tisztességesen, egyedül is meg lehet élni. És a gazdaság csak romlik tovább, a munkanélküliség még nagyobb lesz, a forint tovább esik, ami csak rontja a helyzetemet. És nem tudok mást csinálni, csak kétségbeesetten kapálózni valami után, amit talán soha nem leszek képes elérni. Engem az tart életben, hogy próbálom meglátni és megteremteni ebben is a jót. Pl. elmegyek moziba, vagy kirándulni busszal, vonattal, veszek egy játékot. Ezek nem nagy költségek. Sokat álmodozok a jövőmről, hogy legyen valami, amibe kapaszkodhatok, amiért küzdök. Folyamatosan keresem a lehetőségeket és löködöm magamat feléjük, hogy ne érezzem reménytelennek a dolgot. Szerintem ha ebben a mentális állapotban az ember lefekszik és csak van, mert semmi kedve semmihez és egyébként is minden szar, abba beleőrül.
2023. júl. 27. 17:07
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

#14 vagyok, még egy pár apróbb dolog ami azóta eszembe jutott és nekem segít:

-takarítás. Szar megcsinálni, de tényleg befolyásolja az ember hangulatát, hogy mennyire tiszta és rendezett a környezet, amiben van

-mozgás. Nem kell drasztikus dolgokra gondolni. Egy 10-20 perces könnyű edzés is számít,a lémyeg hogy kicsit felpezsdítse a vérkeringést.

-self-care. Rengeteget tud dobni az ember mentális állapotán, ha egy alap szinten tartja a higiéniáját, és nem izzadtan, kócosan, elnyűtt ruhákban rohad otthon.

-bárminemű alkotás. Lehet ez akár kaja is, vagy rajzolás, fotózás, színezés, vagy tényleg bármi. Viszonylag egyszerűen is sok örömöt tud okozni az embernek.

-érzelek, gondolatok kiírása naplóba, akár telefonon.

2023. júl. 27. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!