Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Depressziós vagyok?

Depressziós vagyok?

Figyelt kérdés
1 éve kezdődött az életemben ez a korszak, nagyrészt azért, mert a szüleim sokat vitáznak. Tini lány vagyok, evészavarral, és vagdosom is néha magam. És azért kérem segítségeteket, mert fogalmam sincs, hogy ez depresszió lehet e. Semmihez nincs kedvem, mindent elfelejtek egy nap alatt. Üres vagyok belülről, van olyan, hogy csak bámulok magam elé. Fáj a fejem, és a mellkasom. Suliban mindig próbálok mosolyogni, de van, amikor nem megy, és lemegyek egyik óra alatt a kosdóba, és ütögetem magam, sírok. JÁROK PSZCHIHOLÓGUSHOZ, de nem segít. Anyu annyit dolgozik, meg alapból sem annyira érdekli. És van amikor belenézek a tükörbe, és elundorok. Utálom magam, és néha úgy gondolom jobb lenne meghalni. Ez depresszió lehet? Van belőle kiút? Ha igen, hogyan?

2023. márc. 15. 20:34
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Ez bizony depresszió. Fejfájás és mellkasi fájdalom esetén a háziorvost kellene felkeresned. Valamint kérned kellene beutalót egy pszichiáterhez, mert a pszichológus nem orvos, így gyógyszert sem írhat fel.
2023. márc. 15. 20:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Már elmentünk, azt mondták biztos a front miatt fáj a fejem, és elküldtek minket ordibálva
2023. márc. 15. 20:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
#2: Így működik az egészségügy. Mindenkit megpróbálnak rövid úton lerázni. Ha nem javul a helyzet újra el kell menni és kikövetelni egy alaposabb kivizsgálást.
2023. márc. 15. 21:06
 4/7 AvatatlanSzemlelo ***** válasza:
72%

Szia,

Van kiút, mindig van. Erre emlékezz, őrizd meg, mint egy talizmánt, ezt a gondolatot.

Fiatal vagy, az idő neked dolgozik. Türelem.

Találj magadnak menedéket, a fizikai, szellemi, vagy virtuális térben - bárhol. Találj valamit, amibe kapaszkodhatsz, ami feltölt. Őrizd meg magad - magadnak.

Később, ha megerősödtél, száraz lábbal kelsz majd a világ óceánján.

2023. márc. 15. 21:12
 5/7 anonim ***** válasza:
62%
El kéne kezdened templomba járni. Nálunk a gyülekezetben nagyon nagy az összetartás. Azt szoktuk mantrázni az ige végén, ha kisüt a nap, eláll az eső. A fény világítson rád az utadon.
2023. márc. 16. 06:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát ez bizony durva. Szerintem itt többről van szó, mint depresszió, annál valamivel súlyosabb. Lehet, hogy a pszichológus csak a felszínt kapargatja, ill. nem jó az a pszichológus. Az is lehet, hogy pszichiáterre lenne szükség.

Ami nem segít többek között a szüleid állandó veszekedése. Ez is traumatizál téged nagyon erősen. Nyilván sokat segítene, ha kevesebbet veszekednének, ill. megtanulnák a konfliktusaikat civilizáltan rendezni. Neked is jó lenne stresszkezelő módszert megtanulni, relaxálni, meditálni, ill. az is fontos, hogy az önpusztító tevékenységet valami pozitívval váltsd fel.

Lehet, hogy jobb lenne kevesebbet otthon lenni, ha ilyen mérgező környezet van otthon, de semmiképpen nem negatív, rossz társaságban, hanem valami olyanban, ami épít téged. Mehetsz pl. könyvtárba tanulni, vagy akármi.

2023. márc. 18. 10:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja és a sport, kirándulás is pozitívan hatna, a drogot, alkoholt viszont messze kerüld! Ilyen helyzetben ez inkább negatívan hatna, és nehezen tudnál mértéket tartani szerintem.
2023. márc. 18. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!