"antiszoc" vagyok, hogy lehet tenni ez ellen?
Én is ilyen voltam, egészen addig ami 19 nem lettem.
Realizáltam, hogy retek unalmasak a napjaim, semmit sem csinálok, nem beszélek, szociálisan 0 vagyok.
Eljártam hétvégente bulizni azóta új ember vagyok.
Ne oltsátok már szegényt. Ördögi kör: mások is így bántak vele, bántották (ezer meg egy dolgot talalhatnak amin ragodni tudnak) és őt ez érzékenyebben érintette, ezért lett ilyen zárkózott és viselkedik ő is így másokkal.
Kedves kérdező neked pedig azt tudom mondani, hogy felesleges ezen stresszelned, ha így érzed jól magad, vagyis a 4 fal között egyedül (nem kell a gyökér társadalmi elvárásoknak megfelelni: mindenki outgoing és több ezer követős instája van, több száz "barátja és minden hétvégén bulizni jár és csatak részeg, mert nem bírja elviselni, hogy az élete egy kirakat.), akkor nincs ezzel semmi baj. Olvass utána a hiperérzékenységnek, szerintem sokmindenre választ fogsz kapni.
Viszont ha mégis szeretnél emberek közé menni, akkor kezd kicsiben pl. könyvtár, konditerem ahol keveset beszélsz az emberekkel, de mégsem otthon ülsz. Valamennyire muszáj engedned a zárkózottságodból ha szeretnél szocializálódni. Aztán ahogy megismered magad, egyre bátrabb leszel és nyitottabb. Kezdj el csapatsportot, járj szakkörökre és hidd el meg fogod találni a társaságodat, akikkel jól érzed magad. Vagy ha nem társaság, akkor csak egy ember: egy legjobb barát vagy a párod.
Remélem tudtam segíteni neked, eloszlatni a kételyeid.
Szép napot neked! :)
Egy nem woke 19 eves gadzso
#9 vagyok
Mint mondtam nézz utána a hiperérzékenységnek, ez a legfontosabb.
Viszont megnéztem mégegyszer a kérdést és láttam, hogy a kérdésed az, hogy hogyan ne legyél antiszoc.
Szóval ismerd meg önmagad: önismereti könyvek, sport (olyan oldalad hozza elő amit más nem, feszültség levezető és még közösségben is vagy), rengeteg befele figyelés.
Befele figyelés: legalább egyszer a nap végén gondold végig a napod, mire hogy reagáltál, milyen érzések kavarognak benned és hogyan dolgozod fel ezeket.
Ezek a legjobb módjai szerintem a megnyílásnak.
Btw megkérdezhetem a nemed és hogy hány éves vagy?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!