Miért vagyok ilyen?
Pszichés problémáid vannak. Ezzel az elképzelt szitu dologgal vszeg menekülsz a világból, ezzel védi az elméd önmagát valami ellen. Sikertelenségek, nehéz szembesülések,s tb...
Egy pszichoterápia tud segíteni, tök jól gatyába tudna rázni:)
Beszédhiba lelki okait kerestük. Elmentem 5x. Mindig másról beszéltünk, a problémához nem kerűltünk közelebb. A hatodik ülésen megkérdezte, hogy miről beszélgessünk?
Gondolom arról kéne amilyen problémával jöttem. Úgy kezelt, mintha egy beszélgető partnert keresnék, akivel a napi dolgaim átbeszélem. Csak nem ezzel a problémával kerestem meg.
5, a pszichoterápia nagyrésze nem is úgy zajlik, hogy keményen csak a problémáról beszélgetünk éveken át. Sőt, pont a legelején nehéz róla beszélni, mert a kliensnek 5-10-15 akár 20 alkalomba is telik, mire nagynehezen átadja az irányítást a pszichológusnak önként és akkor kezdődhet csak a gyógyulási munka. De a terapeuta nem ragadhatja magához magától az irányítást, azt a kliensnek kell átadnia.
Meghát eleve, nem azért van, hogy ő mondja meg mi legyen a téma. A te gondolataid számítanak, így neked kell megmondanod mi legyen a téma.
Nekem ez alapján amit mondasz az jön le, hogy különösebben nem sikerült a "kapcsolatfelvétel", nem nyiltál meg, nem tudtál belemenni mélyen a dologba. Mondjuk 5 alkalom csak a könnyű eseteknek elég erre, van akiknek tényleg akár hónapokba is telik mire eljutnak végre a megnyílásig, bizalomig.
Introvertált vagyok. Nem szoktam folyamatosan beszélni. Az első 5 alkalom alatt elmeséltem a moltbeli traumákat, eseményeket amik kapcsolódhatnak a beszédhibához, a családi házteret, a jelen körűlményeket, a nagyszülőket, magánéletem, munkahelyi ügyeimet és a szerelmi és baráti kapcsolataimat is.
Szerintem ezek után a pszichológusnak kellene feltennie a megfelelő kérdéseket amik segítenek közelebb jutni a problémához. Ezek után már csak arról beszélgethettem volna, hogy ma miről beszélgettem a kolegákkal. Az meg nem visz közelebb a megoldáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!