Mit csinál az aki mint én totálisan ki van égve; de úgy igazából, mikor már az apró örömök sem nyújtanak vigaszt?
Teljesen kiégtem. Művész szerettem volna lenni, grafikus és költő. De rájöttem hogy egyrészt ma már erre nincs igény, az emberek nem igényelnek irodalmi szöveget lássuk be. Látom a mindennapokon, kár tagadni. (Pedig ha találok egy jó könyvet úgy örülök mint majom a farkának. De ez ma már rajtam kívül senkit nem hoz lázba. Bradburry - Marsbéli kronikáit olvasva én is ott szuszogtam az űrhajósokkal a szkafanderben.) Grafikusból is Dunát lehet rekeszteni. Maradtak hobbinak ezek, írok a fióknak. Miért? Mert leköt, megnyugtat. Nekem ez a cigi vagy az alkohol az írás és olvasás. Ez a kettő a legemberibb cselekvés...
Régen nagyon élt-vidám, érdeklődő voltam. Örültem az életnek. Aztán felnőttem és teher lett minden. Nem tudok belehelyezkedni ebbe a világba. Persze ember vagyok én is: emberiek a szükségleteim, a vágyaim és az álmaim - amíg még voltak; ma már nincsenek.
Lányoknál nem volt nagy sikerem, már beleuntam. És szinte mindenbe. Az élet minden területén kiégtem: nem látom értelmét semminek sem.
Egyszerűen taszít mai világ, persze bizonyos szempontból jó, de én nem találom benne a helyem. Persze lehet más korban sem találnám.
Undorít ez a monoton élet, hogy még az a régi romantikája sincsen meg a munkának, mint a régi filmeken... Minden nap egy kicsivel egyre rosszabb.
Nagyon fáraszt minden, a felkelés, az evés, a szükségletek. Unom és fáraszt.
Mikor elalszom, örülök hogy letudtam egy napot, hogy vége.
Nem biztos, hogy értelek: én több mint 20 éve zenélek, komolyan veszem, munka, család, gyerek mellett is gyakorlok, próbálok időt szánni arra, hogy írjak is stb.
És sosem akarnék ebből megélni. Nem is tudnék, de igazából el is veszne a varázsa. De nem csak a zene van számomra, hanem sok dolog érdekel, és van olyan ezek közül, amiből meg tudok élni.
Gondolom, valahol Te is nagyon jól tudod, hogy igenis lehet ma is művészként érvényesülni, de nem kell feltétlenül bánnod, ha neked éppen nem sikerül. Viszont - már bocs, de - ha cigire, alkoholra telik, és van fedél a fejed felett, olyan rosszul nem állsz... becsüld meg, ami van.
És legyél kicsit nyitottabb.
Nehéz célok az megvan már 20 éve
Nyerni akarok a lottón több milliárdot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!