"Hangulatzavar: a psychiatriai megbetegedések azon csoportját alkotják, amelyben a hangulat tartósan valamely szélső irányba tolódik, és ezt a környezeti tényezők nem vagy alig befolyásolják. A hangulat változása együtt jár a magatartás, az érzelmi reakciók, a kognitív funkciók változásával. Legtöbbször károsodnak a szociális kapcsolatok és a munkahelyi teljesítmény.
több - a pszichológiában meghatározott - alfaja létezik, mindegyik meghatározása különböző. de ha egy húsvér depressziós embertől kérdezed, elmondom: amikor kivétel nélkül mindenről negatív gondolataid támadnak, majd nem sokkal ezután ettől a ténytől már önmagában is, végül már fizikálisan érzel egy negatív hártyát az agyad és a tested körül ami csak húz egyre lejjebb, már nincs oka a rossz közérzetednek, egyszerűen minden úgy szar, ahogy van, indoklás nélkül.
2022. nov. 8. 20:15
5/6 anonim válasza:
#4 tudat alatti depresszió is létezik, vagyis sokszor olyan nyomott a hangulatod, de nem tudod miért. Nekem már volt ilyen, egész nap normális állapotban voltam, estefelé néztem a tévét és a semmiből bumm rámjött egy depis hangulat, és elkezdtem sírni, odamentem a tükörhöz és azt mondtam most mi a fasz van ?! Még én magam sem értettem... Na ez azért már eléggé aggasztó, mikor ennyire szétcsúszol 1 pillanat alatt :D
2022. nov. 11. 19:49
6/6 anonim válasza:
5: igen, tokeletesen leirtad, ez is nagyon ismeros.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!