Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért ilyen nehéz barátkozni?

Miért ilyen nehéz barátkozni?

Figyelt kérdés
Tömören, 18 éves srác vagyok és most végeztem a sulival két hónapja. Most, hogy vége rájöttem nincs egy barátom sem, és a felnőtté vállás kapujába jó lenne. Ennek az az oka hogy középiskola második évében jöttem rá, hogy introvertált vagyok. A szüleim kiskoromtól kezdve kisajátítottak. Már több mint egy éve megelégeltem, és változtatni szeretnék ezen. Roppantul hálás lennék, ha találnék pár barátot erről az oldalról :)

2022. jún. 17. 22:07
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Ez nem ér :P Itt leginkább azért nem alakulnak barátságok, mert mindenki túl büszke hogy ráírjon a másikra. Én ennek nem teszem ki magam, kire lehet írni még? xd
2022. jún. 19. 18:01
 12/30 anonim ***** válasza:
95%

Nincs itt büszkeség ,vagy hasonló akadály..

Egyszerűen az emberek leszoktak a személyes találkozásokról, beszélgetésekről. Rengeteg a magányos, minden nemben, korosztályban,de szépen elbújnak a biztonságos kuckóba, a net mögé.

Aki pedig hajlandó lenne élőben is találkozni, barátkozni, az az ország másik végében él.

Itt, a nagy szuper Budapesten sem lehet könnyen ismerkedni,barátkozni.Kb március óta próbálok, semmi előrelépés.

2022. jún. 20. 10:30
 13/30 A kérdező kommentje:
Benne van a büszkeség is a pakliban, meg a lustaság is. Durcázunk ahelyett hogy ismerkednénk, irigyeljük mások életét.. Nincs értelme, az élet rövid a világ meg nagy. Mi a teendő? Emlékeket, élményeket kell szerezni :)
2022. jún. 20. 10:36
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Én csak saját tapasztalatomat írom le, hátha segít annak, aki olvassa. Alapvetően az általános -és középiskola azért jó, mert rákényszeríti a fiatalokat arra, hogy az iskola időtartama alatt folyamatosan együtt legyenek. Akarva akaratlanul, de fognak kialakulni barátságok. Na itt egy a probléma, és ezt magamon is tapasztaltam. Ha más vagy (itt most nem szexuális dolgokra gondolok), máshogy gondolkozol, más értékrendszered van, mint a közösségedben általánosan, nyilván nem fogsz barátokra lelni. Nálunk, abban a kisvárosi egyévfolyamos gimiben, ahova jártam, pontosan ez volt. Vége lett a giminek, a közel harminc fős osztályból csupán hárman jöttünk fel a fővárosba tanulni. Az egyik ilyen emberrel gimiben is valamennyire elvoltunk egymással, de nem igazán neveztük volna egymást barátoknak, így aztán ez a kis kapcsolatszál is elhalt röviddel az egyetem elkezdése után. Az egyetemen alakultak ki klikkek, de amikor elmúlt az újdonság varázsa, s mindenki kitombolta magát, már nem jártunk össze. Volt egy közös chatünk, az is hamar elhalt. A beszélgetésekben nem volt már az a gyermeki őszinteség, kölcsönös tisztelet és szeretet, ami egy tartós barátság, baráti kör fennmaradásához szükséges lett volna. Félig meddig idegenek maradtunk, majd azon vettem magam észre, hogy már vége is az egyetemnek. Azt vettem észre, hogy szinte mindenki visszatért a gimis gyökerekhez, mert ezeket a barátságokat a közös származás, a közös emlékek és a gyermeki nosztalgia tartja életbe. Én pedig teljesen egyedül maradtam.
2022. jún. 20. 14:40
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

22F vagyok, budapesti, szintén magányos.

2020 óta próbálok ismerkedni. A társkeresést már feladtam, de barátaim még lehetnek... Tél óta ismerkedtem Facebook csoportokból néhány emberrel.

2022. jún. 20. 22:09
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Én 21 vagyok, lány

Szívesen beszélgetnék a kérdezővel és barátkoznék még bárkivel aki ugy gondolja :) :)

2022. jún. 21. 18:50
 17/30 A kérdező kommentje:
Kérem, aki tud írjon mert mozgalmas hetem van :)
2022. jún. 21. 19:31
 18/30 anonim ***** válasza:
Kicsit talán késő , de írhatsz nekem is 25F, szívesen barátkozok, talán találunk közös témát
2022. jún. 24. 00:33
 19/30 A kérdező kommentje:
Még mindig senki… Nem tudom hol lenne érdemes.
2022. júl. 5. 16:20
 20/30 anonim ***** válasza:
Mi beszéltünk, de pár levél után nem írtál vissza. Ez van
2022. júl. 5. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!