Egyedül lehet élni?
30+ éves vagyok. Az ismerőseim egy pár év alatt teljesen kikoptak a mindennapi életemből, mert vagy messze laknak tőlem, vagy családosok lettek idő közben. Én pedig azon kaptam magam, h egyedül maradtam. Egy barátom, de még haverom vagy közelebbi ismerősöm sem maradt. Gyakorlatilag azon emberek köre, akiknek egyáltalán eszébe jutok konkrétan a 4 családtagomra zsugorodott, a szüleimre és a 2 testvéremre.
Én mindig is nehezen ismerkedtem, de amíg volt egy alap ismerősi köröm azért mindig jött 1-1 új ember az életembe, de mostanra senkim sem maradt. Sok ember a munkahelyén ismerkedik, de én egyedül dolgozom (amúgy szeretem a munkám), szóval ez az opció kizárva.
Arról már inkább nem is beszélek, h gyakorlatilag a párkapcsolat halvány reménye sincs meg így az életemben.
Sokszor gondolkodom rajta, h így egyáltalán minek élek? Dolgozom, tisztességesen megélek (nem vagyok gazdag, de mindenem megvan sztem, ami kell), de senkim sincs, akivel akár csak egy jót beszélgethetnék. Senki a világon nincs, akivel pl kiülnék egy jó italra valahová, vagy elmennénk egy moziba, komolyabb programról nem is szólva. Ennek így mi a franc értelme van? Iszonyatosan magányos vagyok és fogalmam sincs hogyan tudnék ebből kilépni.
Lehet élni, ha valaki azt szeretné, de te nem, szóval tenned kell azért hogy ne így legyen. Eljárni helyekre, programokra, nyitni mások felé és haverkodni. Rengeteg kudarc és múló kapcsolat fog érni, de 0-ról amúgy se könnyű felépíteni új ismeretségi kört, szociális hálót.
Baromi nehéz? Igen, de a lehetetlentől messze van.
"de nem tud ismerkedni"
Félsz az elutasítástól, azért nem tudsz. Nem kell olyan komolyan venni az életet, ez egy színház. Képzeld, el, hogy színész vagy és a rendező azt a szerepet adta neked, hogy mindenkivel szóba kell állni, érdeklődni kell, kezdeményezni. Ha nem sikerül, semmi gond, holnap újabb próbanap kezdődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!