Ha az árak már itt is olyanok mint Ausztriában meg Németországban,a fizetések miért nem olyanok?
20: azt hiszel, amit akarsz...
Nyilván harmadmagaddal, gyakorlatilag ágybérletben lakva egy egyszobás lakásban nem lehetett nagy a rezsid meg a bérleti díj...
Te mégis mi a fenéből gondolod, hogy harmadmagammal laktam egy egyszobás lakásban? Magadból indulsz ki, vagy mi?
Én nem hiszek semmit. Hinni akkor kell, ha nem tudsz valamit.
22: azért gondoltam, mert az ilyenek szokták nagyhangon kiabálni, hogy milyen jól élnek kint.....
Nem kettő, nem három hasonlóval találkoztam már itt a GYK-n és egyéb fórumokon.
Ezzel szemben pontosan ismerem pl. a bécsi lakásbérleti árakat... Egy picit is jobb helyen simán ki kell csengetned a 6-800 EUR-t, ha nem akarsz muszlim gettóban lakni....
És ehhez a biorobot 1500 EUR fizetés nudli!
Gyakorlatilag a gyorséttermekbe vollzeitba 1250 körül kapsz. 1400 as fizu az raktárakban van nyilván az alján. Több helyen tudom, hogy a targoncás olyan 1600 körül van.
Szóval annyira nem minimálbér bár elég alja szar nyilván.
Ezzel szemben több ismerősöm aki tabakba meg lottózóba dolgozik itt Sopronban 300-350 nettót kapnak. Néztem is nagyot.
Szóval az, hogy a fizetések mennyivel nagyobbak meg az árak az is változó.
Ausztria igazi plusszát inkább a 13., 14. havi meg az adóvisszatérítés adja. Mert önmagában csak a fizu számomra évről évre egyre kevésbé olyan nagyon távoli. És a legszomorúbb, hogy baszottul nem akarják emelni. 5 éve is ennyi volt a cégnél a fizu, de az az 1500 euro 5 éve mennyivel ért már többet még kint is, itthon meg pláne... Most egyre elkesítőbb évről évre.
Sőt én még 2 és fél éve is sokkal erősebbnek éreztem az 1400 as fizumat, mint most.
Ez a rohadt nagy baj, hogy kint k*rvára nem akarnak emelni a rohadék cégek. 3-5 éve lószar nem változott a fizukban legalábbis nyilván az alján, feljebb az elitebb irodás munkakörökben nem tudom.
Olyan szintű változást vettem észre, hogy bruttó 1780 helyett keresek 1820 at majdnem 3 év után. Hát ez még itthon is nevetséges emelés...
Szóval kint is egyre kevésbé van kolbászból a kerítés. Leglaábbis amerre én járok, meg ismerősök, nagy cégek, raktárak ott semmi nem változik egyszerűen. Persze a rendelések 3 év alatt duplázódtak 2 helyen is ahol eddig jártam. A fizetések meg meg sem mozdulnak kb.
Nem vagyok, én abban olyan biztos, hogy az Audi el menne az országból, ahogy itt ezt már le írta valaki.
Én az Audi- ban dolgozom, már lassan 16 éve, és nem panaszkodom, a fizetésemre. Az Audi inkább kifizeti azokat a pluszokat, amiket a dolgozók el érnek a sztrájk során, de nem menne ki az országból.
Egyébként a legtöbb munkáltató igen is, ki tudná gazdálkodni a több fizetéseket, plusz 13. havi fizetést, de amíg találni fognak, olyanokat, akik el vállalják havonta, 200.000 ft vagy kevesebbért, addig nem fog emelni. Pl... Lear Győrben a munkások, 70% külföldi, ukrán, szerb, román, mongol. stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!