Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Kinek a szégyene hogy ma több...

Kinek a szégyene hogy ma több mint egymillió ember él magányosan Magyarországon?

Figyelt kérdés
A Vodafone hívta fel a figyelmet hogy Magyarországon több mint egymillió ember él magányosan.Kisfilmet is készítettek karácsonyra,hogy felhívják a figyelmet.Ez a társadalom szégyene?Vagy a kormányé?

2021. nov. 22. 19:08
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
76%
#37: és mégis ki tehet róla? Milyen áldozat? Nem bántotta senki. Senki nem barátkozhat helyette. Ha problémája van emberi kapcsolatok kialakításában, akkor elmegy a pszichológushoz. vagy mit akarsz? SZállítsanak házhoz barátokat neki?
2021. nov. 23. 13:45
 42/59 A kérdező kommentje:
Ne csináljunk már úgy mintha minden rendben lenne és mi sem lenne egyszerűbb,mint tàrsat talàlni,meg baràtokat.Meg minek regisztrál valaki tàrskeresö oldalra ha utàna azt mondja, személyesen kell ismerkedni?Akkor ö mièrt van ott?Dísznek?
2021. nov. 23. 13:50
 43/59 anonim ***** válasza:
70%
Nem érted, kérdező. Ez magánügy, ha szeretnél barátokat, akkor lépj ki a való életbe. Azt mondod, hogy zavar mások magánya, de semmit se teszel. Miért nem írtál például annak az idős bácsinak, ha most sajnálod? Ennyire ne legyél képmutató...
2021. nov. 23. 14:21
 44/59 anonim ***** válasza:
83%
Mert ők nem akarnak első lépést tenni. Ahhoz ki kéne lépniük a komfort zónájukból. Azt várják, hogy hosszú tömött sorokban álljanak előttük barátkozni akarók.
2021. nov. 23. 14:34
 45/59 anonim ***** válasza:
63%

Akkor elmesélek egy történetet, hátha megérted. Egy gangos körfolyósós lépcsőházban éltem, tele volt öregekkel. A legtöbb egész nap bent gubbasztott és TV-zett meg gondolom sírt, hogy magányos. Aztán ott volt Erzsike néni, aki vagy kint kávézott a földszinti kis udvaron vagy rendezgette a virágait. Szinte mindig köszönt és kérdezte hogy vagyok. Onnantól kezdve 'barátok' lettünk, vittem neki ezt-azt, együtt kávézgattunk és nagyon sokat mesélt. Sajnos meghalt strokeban, de nála nyitottabb, barátságosabb nyugdíjassal sosem találkoztam. Minden fiatallal jóban volt a lépcsőházban, míg a többi nyugdíjas csak fapofával cseszegetett minket mindenért.

A másik néni akivel jóban voltam egy kutyás 70-es volt, aki minden nap többször vitte a kutyáját a kutyafuttatóba és ott barátkozott az emberekkel. Szinte mindenki ismeri a környéken, mert egy nagyon kedves nő, mindig látni nevetni és bármelyik korosztállyal megtalálja a közös hangot (kutyákkal mondjuk könnyű).

Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy ha te egy morgós vénasszony vagy a TV előtt (vagy fiatal antiszoc a gép előtt), akkor ne csodálkozz, hogy magányos vagy. Ha a 2 fenti 70+os ember tudott tenni a magány ellen, akkor nehogy már egy fiatal életerős ember ne tudjon tenni ellene. Tessék elmenni pl parkokba, beszállni focizni valakik mellé, vagy bandázni a kutyásokkal, elmenni bármilyen hobbit űzni. Egyik barátomat sem a gyakori ismerkedés rovatából szereztem, hanem parkokból, munkahelyről, házibuliból, szomszédból stb...

2021. nov. 24. 13:46
 46/59 anonim ***** válasza:
67%

Bármelyik magányos nekiállhat helyi közösséget szervezni, közösségszervezőkhöz fordulhat, művelődési házakat látogathat meg érdekes programjavaslatokkal, promózhatja netes hirdetésekben a programlehetőségeket.

Facebook-csoportokat alapíthat érdeklődés szerint, élőbeni találkozókat szorgalmazhat (most csak és kizárólag a járvány miatt ez sajnos nem túl jó ötlet), de a járvány előtt rendelkezésre állt teljes mértékben).

Fontos nagyon a való életbe történő kilépés, a virtualitásból.

Netes társkeresést és négy fal közé zárkózást, csökönyösséget, nulla változási lehetőséget ígérő, "nemhagyomelalakástmertfélekmitszólnakmásokmegamúgyishülyéneknéznek", "egyetlen tanácsot se fogadok meg hiába írtok", "kétségbeesetten menekülök a szeretetbe és önsajnálatba" típusú két kérdés:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__1..

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__1..

2021. nov. 24. 14:27
 47/59 A kérdező kommentje:
De ti úgy írjàtok le a dolgokat mintha csak feketèk vagy fehèrek lennènek.Ez nem olyan egyszerű hogy csak az nem magànyos aki nem akar.Vannak nehezen baràtkozò emberek,nehezen megnyíló,félénk emberek,gàtlàsosak,ott vannak az autisták akik nem tudnak kommunikálni és még sorolhatnánk.
2021. nov. 24. 16:04
 48/59 anonim ***** válasza:
48%
Válaszolnál a #43-mas feltett kérdésemre?
2021. nov. 24. 16:06
 49/59 A kérdező kommentje:
48 az az idős bácsi egy reklámfilmben szereplő idős úr.Nem biztos hogy ő a valóságban is egyedül van.Ez olyan mintha a családi titkok valamelyik szereplőjére írnék rá aki egy agresszív embert játszott,hogy ne legyen agresszív.
2021. nov. 24. 16:11
 50/59 anonim ***** válasza:
63%
Nem érted... Istenem. Mikor volt utoljára, hogy te felkerestél egy magányos embert, hogy segíts neki? Vagy csak a szád jár?
2021. nov. 24. 16:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!