Kinek a szégyene hogy ma több mint egymillió ember él magányosan Magyarországon?
Akkor elmesélek egy történetet, hátha megérted. Egy gangos körfolyósós lépcsőházban éltem, tele volt öregekkel. A legtöbb egész nap bent gubbasztott és TV-zett meg gondolom sírt, hogy magányos. Aztán ott volt Erzsike néni, aki vagy kint kávézott a földszinti kis udvaron vagy rendezgette a virágait. Szinte mindig köszönt és kérdezte hogy vagyok. Onnantól kezdve 'barátok' lettünk, vittem neki ezt-azt, együtt kávézgattunk és nagyon sokat mesélt. Sajnos meghalt strokeban, de nála nyitottabb, barátságosabb nyugdíjassal sosem találkoztam. Minden fiatallal jóban volt a lépcsőházban, míg a többi nyugdíjas csak fapofával cseszegetett minket mindenért.
A másik néni akivel jóban voltam egy kutyás 70-es volt, aki minden nap többször vitte a kutyáját a kutyafuttatóba és ott barátkozott az emberekkel. Szinte mindenki ismeri a környéken, mert egy nagyon kedves nő, mindig látni nevetni és bármelyik korosztállyal megtalálja a közös hangot (kutyákkal mondjuk könnyű).
Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy ha te egy morgós vénasszony vagy a TV előtt (vagy fiatal antiszoc a gép előtt), akkor ne csodálkozz, hogy magányos vagy. Ha a 2 fenti 70+os ember tudott tenni a magány ellen, akkor nehogy már egy fiatal életerős ember ne tudjon tenni ellene. Tessék elmenni pl parkokba, beszállni focizni valakik mellé, vagy bandázni a kutyásokkal, elmenni bármilyen hobbit űzni. Egyik barátomat sem a gyakori ismerkedés rovatából szereztem, hanem parkokból, munkahelyről, házibuliból, szomszédból stb...
Bármelyik magányos nekiállhat helyi közösséget szervezni, közösségszervezőkhöz fordulhat, művelődési házakat látogathat meg érdekes programjavaslatokkal, promózhatja netes hirdetésekben a programlehetőségeket.
Facebook-csoportokat alapíthat érdeklődés szerint, élőbeni találkozókat szorgalmazhat (most csak és kizárólag a járvány miatt ez sajnos nem túl jó ötlet), de a járvány előtt rendelkezésre állt teljes mértékben).
Fontos nagyon a való életbe történő kilépés, a virtualitásból.
Netes társkeresést és négy fal közé zárkózást, csökönyösséget, nulla változási lehetőséget ígérő, "nemhagyomelalakástmertfélekmitszólnakmásokmegamúgyishülyéneknéznek", "egyetlen tanácsot se fogadok meg hiába írtok", "kétségbeesetten menekülök a szeretetbe és önsajnálatba" típusú két kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__1..
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__1..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!