Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Milyen időközönként járnátok...

Milyen időközönként járnátok haza a helyemben (egyetemista albérletben)?

Figyelt kérdés
Kivettünk egy albérletet az egyetem városában alapvetően az egyetem miatt és a terv szerint hétvégente jártam volna haza, viszont úgy alakult, hogy csak elég kevés órám van (eddig csak hétfőn, később lesz még egy-egy szerdán és pénteken is) ebben a félévben. Más ottani elfoglaltságom nincsen (munka vagy valami helyhez kötött hobbi stb.), semmit nem tudok kezdeni ott a szabadidőmben azon kívül, hogy elténfergek egyedül vagy beülök valahova enni, esetleg elmegyek moziba. Csak két egyetemi barátom van és rajtuk kívül mást nem is igazán ismerek, de velük is nagyon keveset találkozom most, mert mindketten ingáznak és csak jönnek-mennek. A lakótársammal nem jó a kapcsolatom, alig találkozunk és igazából a lakásban is csak bezárkózik a szobájába, egyáltalán nem szoktunk beszélni sem egymással. Úgyhogy így az egyetem városában az órákon kívül jórészt egyedül vagyok, nincsen hová mennem, mit csinálnom, kivel beszélgetnem stb., és nem érzem így olyan jól magam. Emiatt eddig elég sokszor bent sem aludtam az albérletben vagy már a hét elején jöttem is haza, mert itthon itt van a családom, a barátaim és legalább nem vagyok egyedül. Csak nyilván ez sem a legjobb megoldás, mert az albérletet fizetjük így is tulajdonképpen feleslegesen és tanulás szempontjából jobb lenne több időt ott töltenem (ott a könyvtár stb., egyszerűbb).
2021. szept. 22. 16:51
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Igen, nekem ez nem túl kellemes így, nem szeretem és nem ezt vártam. A szüleim nem nehezményezik a hiába fizetést, viszont én sem így terveztem és csalódott is vagyok valamennyire. Jobb lenne, ha többet lennék az albérletben, de nincsen miért és nem is érzem ott jól magam. Nálunk nincsen zh időszak stb., igazából egész félévben kell tanulni óráról órára, úgyhogy ez a félév végig ilyen lesz mint most.
2021. szept. 22. 17:54
 12/14 anonim ***** válasza:
95%

Ha viszont nem érzed jól magad a lakásban, és a lakótársaddal sem jössz ki, biztosan megéri erőltetni az albit?

Oké, hogy második félévre kell(het), de esetleg ha más lakást más lakótársat találsz akkor, akkor jobban éreznéd magad.

Vagy olyan a szerződés, hogy nem mondható fel nagy bukta nélkül?

2021. szept. 22. 18:24
 13/14 A kérdező kommentje:
Igen, ha felmondom akkor elég sok pénzt buknánk el (~230ezer forint). Ha új albérletet keresnék helyette a következő félévre akkor az megint teljesen lutri, hogy éppen milyen lakótársat fogok ki és valószínűleg nem találnánk ilyen áron ugyanilyen jó albérletet sem.
2021. szept. 22. 18:31
 14/14 A kérdező kommentje:
Plusz akkor az ugye megint úgy kezdődne, hogy tegyél le 2-3 havi kauciót, fizesd ki az első hónapot, tehát az megint nagy kiadás lenne egyszerre azok után, hogy ezt a pénzt buktuk.
2021. szept. 22. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!