Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Valami eszméletlenül nehezen...

Valami eszméletlenül nehezen jövök ki az emberekkel. Mondhatni sehogy sem. Így mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

A saját családom nem bír engem elviselni. Ha a szüleim kitalálnak valamit, ami végett együtt kell lennem a tesóimmal és a párjukkal, nekem az egyenlő egy halálos ítélettel. Folyamatosan beszólogatnak, veszekednek, ha nem hagyom magamat, akkor a szüleim is ellenem szegülnek, és hatalmas vita lesz.

Bár anélkül is megkapom, hogy beteg vagyok meg idióta, idegesítő, stb...

Próbálok barátkozni interneten, élőben egyaránt. Sehogy nem megy. Furának tekintenek.

Több Facebook csoportban is bent vagyok, amelyek megfelelnek az én érdeklődési körömnek, de ott sem tudtam összebarátkozni senkivel. Mivel kutyamániás vagyok, így sokszor vittem futtatóba a kutyusomat, de ott is 5 perc után lelépett az egyik, pedig csak megsimogattam a kutyusát, és megkérdeztem mennyi idős az övé. Röviden válaszolt, láttam, hogy idegesítőnek tart, így leültem a padra, rá egy percre megfogta a spánieljét, ráadta a pórázt, majd köszönés nélkül elment...

Egyre rosszabbul viselem a magányt. Sehol nem jön össze még egy beszélgetés sem, ami tovább tartana 5 percnél. Volt már párkapcsolatom, azoknak heteken belül vége lett, mert nem akartak velem lenni, és írásban vetettek véget a ''kapcsolatnak.''

Így mihez kezdjek?

(19 éves lány vagyok.)

2020. nov. 15. 11:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Valami oka biztos van, hogy idegesítőnek gondolnak, de ez ennyiből nem derül ki. De próbáljuk ki, ha gondolod, kezdjünk el beszélgetni és ha bámi van, ami idegesít, meg fogom mondani, nem lelépek. Csak ne sértődj meg rajta, ha lehet.
2020. nov. 15. 11:23
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha jól jött le nekem,akkor szerintem itt a családoddal van a baj.
2020. nov. 15. 11:23
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy ilyen választ vártál, de maradj ilyen amilyen vagy. Senkihez nem kell alkalmazkodni, és nem is lehet. Mindig lesz aki beléd köt valamivel. Viszont olyan is, aki pont így fog szeretni. Nekem tuti szimpatikus lennél, csak párkapcsolat szempontjából idős vagyok hozzád. Van egy egyedi stílusom, mivel belelátok az emberekbe. Szeretem az iróniát, cinizmust, így a beképzelt, egoista, majomkodó sheggfejeket két szóval szénné oltom. Nos, ezt nem sokan díjazzák, viszont már tényleg csak azok vannak mellettem, akik ilyennek szeretnek. Szóval nem kell bajlódnom hamis barátokkal, érdekből kedveskedőkkel. Fájdalmas módszer, de megéri. Szóval maradj egyedi, maradj önmagad, kincs vagy a mostani álszent, hamis viágban.
2020. nov. 15. 11:25
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, már annyiszor mondogattad magadnak hogy "beteg vagyok meg idióta, idegesítő, stb..." hogy ezt sugárzod ki. Mondogassad az ellenkezőjét magadban sokszor mint egy mantrát. 1 hónap múlva biztos vagyok benne hogy érezni fogod a hatását.
2020. nov. 15. 11:27
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. 3-as, sajnos tényleg nem veszi észre senki, hogy igyekszem őszinte lenni és komolyabban barátkozni.

Lehet számodra is lenne valami visszataszító bennem, ha jobban ismernél.

2020. nov. 15. 11:29
 6/13 A kérdező kommentje:
4-es, én sosem gondoltam magamról ezeket. Csak a családom hajtogatja rendszeresen. Éppen ezért nem szeretek velük lenni, mert felismertem már, hogy csak lehúznak, így nem veszem magamra amiket mondanak.
2020. nov. 15. 11:30
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
6-os Ebben az esetben, kérdezd meg az emberektől pontosan mit tartanak benned idegesítőnek. Lehet hogy valóban van olyan tulajdonságod amin egyszerűen tudsz változtatni. Bennem is volt sok ilyen és a környezetem segített felismerni ezeket. Változtattam, és a környezetem is másképpen viszonyul hozzám.
2020. nov. 15. 11:35
 8/13 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező, hol laksz? Ha esetleg Dunaújvárosban, akkor kutyázhatnánk együtt.

Az írásod alapján nincs veled semmi gond, inkább a környezeted fura.

32N

2020. nov. 15. 12:03
 9/13 anonim ***** válasza:

Az írásodban nem volt semmi "visszataszító" dolog sem, nem derült ki ennyiből, hogy mi lehet a probléma, ha egyáltalán van probléma. :D

Sokat voltál egyedül? Mert ha igen, akkor lehet, hogy nem fejlődtek ki a kommunikációs képességeid és furának tartják a beszéded az emberek.

De lehet csak te képzeled be, sokszor én is beképzelek ilyeneket, nem tudom miért. A munkatársaimra is sokáig azt hittem, hogy nem kedvelnek, mert nem beszéltek velem annyit mint egymással, közben meg tök kedvesek velem, ajándékot is szoktak adni meg meghívni erre-arra (persze én is őket, szóval ez kölcsönös), néha csak bebeszéli magának az ember az ilyesmit, lehet még nem találtad meg a te "köröd", ahová beillenél.

Ha gondolod barátkozhatunk, barátokat keresünk egy kisebb társasággal, hogy bővüljünk (lányok és fiúk is vannak). Ha bármi furcsát tapasztalok, akkor őszintén elmondom, hogy mi lehet a baj nálad. :D

Családdal amúgy én sem jövök ki jól, meg kb. senki akit ismerek, lassan már azt tartom gyanúsnak, ha valaki jól kijön a rokonaival. :DD

21/F

2020. nov. 15. 14:11
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, de mérlegeld, hogy valóban így van-e ez? Van jónéhány önismereti könyv, vegyél párat gyakorold az ott leírtakat, és tárd fel a problémáid okait, és gondolkozz, mert a megoldás is benned van:).
2020. nov. 15. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!