Hogy dolgozzam fel hogy lány létemre majdnem 90 kiló vagyok és nem kellek senkinek?
Szerintem azon munkálkodj, hogy megszeresd önmagad és próbálj minél pozitívabban gondolkozni, élvezni az életed, felismerni a jó pillanatokat, kiélvezni a lehetőségeket, örülni a barátaidnak stb., mert ez nagyon fontos, tulajdonképpen mindenhez. Én mindig hülyeségnek tartottam, mikor ilyen nagy bölcsességekkel dobálóznak az emberek, hogy "ha te nem szereted önmagad, akkor mégis hogyan várhatod el másoktól", de rá kellett jönnöm, hogy valahol ebben is van igazság.
Én 21 éves vagyok, és ez sokáig nekem is egy kardinális kérdés volt az életemben, hogy most hány kg vagyok, hány cm a derekam, van-e derekam :D, hogy nézek ki, még jó-e rám az a ruhám stb. Jelenleg 76 kg vagyok, de voltam már több és kevesebb is. Ha éppen meg voltam hízva, akkor azon keseregtem, hogy hogyan nézek ki, nem jó rám semmi, hogy áll rajtam, kinek tetszek így, biztos mindenki szégyell, milyen gáz, mindenki lustának tart stb., ha pedig le voltam fogyva akkor azon rettegtem, hogy nehogy visszahízzak, mi lesz ha megint meghízok, hogy fogok kinézni, most is biztos látszik rajtam, hogy kövér voltam stb... Feltettem magamnak a kérdést, hogy tulajdonképpen ezen kívül volt-e bármilyen minőségbéli változás az életemben annak függvényében, hogy most éppen hány kg vagyok. Rá kellett jönnöm, hogy nem. Ez az állandó siránkozás stb. teljesen felesleges volt, csak önmagamban gerjesztette a negativitást, a rossz kedvet, az utálatot, a szégyent, ami nem visz előre, hanem éppen ellenkezőleg. Mindeközben az életemet tekintve nem volt okom panaszra. Ott volt a családom, ott voltak a barátaim, ott voltak a hobbik, ott voltak a tanulmányok, ott voltak a célok, ott voltak a számomra kedves dolgok és pillanatok, és ezek mind teljesen függetlenek voltak a súlyomtól. A párkapcsolat nyilván vonzódáson is alapul, tehát ott szempont a külső is, de közel sem csak a vékony vagy az izmos testhez lehet vonzódni. Nekem most is van csomó túlsúlyos (nem duci, nem dundi, hanem akár 100+) ismerősöm, fiatalok (25-35 évesek), akik olyan párkapcsolatban élnek, amit szerintem sokan megirigyelnének. De mondhatnám a saját példámat is, mert nekem is van egy teljesen jól működő párkapcsolatom. Viszont a magam tapasztalata is az, hogy ehhez arra volt szükség, hogy én kibéküljek önmagammal, elfogadjam, felvállaljam, hogy ez vagyok én. Ha állandóan keseregtem volna, ostoroztam volna magam, rejtegettem volna magam, titkolóztam vagy hazudoztam volna vagy hasonlók, akkor arra senki sem figyelt volna fel. Ez a felismerés az élet minden területén sokat segített számomra, mert elengedtem azt a sok prekoncepciót, hülyeséget, félelmeket és gátlásokat. Sokkal jobban merek önmagam lenni, sokkal boldogabb vagyok, sokkal könnyebb és élvezetesebb így az élet. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet cél a fogyás vagy az egészségesebb életmód, de sokkal jobb, hogy ez már nem arról szól, hogy "brühühü le kell fogynom mert egy értéktelen sz**darab vagyok, nem kellek senkinek, mindenki undorodik tőlem, utálnak az emberek", hanem sokkal egészségesebben viszonyulok hozzá, mert nem a kilók alapján definiálom önmagam. Szerintem az életmódváltás is valahol itt kezdődik, mert nyilván szembe kell nézni a tényekkel stb., de abból semmi nem lesz, ha az ember magába temetkezik és kesereg. Fel kell fogni, hogy az élet megy tovább és én ugyanaz az ember vagyok, aki mondjuk 10-20-30-40 stb. kilóval kevesebbel lennék. A barátaimmal és a párommal is szoktunk együtt sportolni, mert mióta ezt ki lehet mondani és meg lehet beszélni azóta kiderült, hogy ezzel rohadtul nem vagyok egyedül és azóta ez nem egy ilyen szenvedés az álmokért, hanem egy szimplán jól eső közös szabadidős tevékenység. Ugyanígy a kaja sem koplalás meg sanyargatást, hogy "hú most majd egyszer nagyon lefogyok, aztán majd ilyen meg ilyen jó lesz", hanem most is jó, most is élvezem az életem és tudom, hogy nem ezen múlik a jövőm. Szóval így minden könnyebb, jobb és szebb és nagyon örülök neki, hogy már így látom.
Számomra egy kövér lány is lehet vonzó. Ha kedves is akkor tuti, hogy bejönne. Viszont csak akkor akarnék hosszú távra gondolni vele ha hajlandó lenne egészségesebben élni. Nem arra gondol az ember, hogy legyen fitness alkat de azért ne is legyen rajta 20 kg felesleg. Ha nem akar egészségesen élnil, az igénytelenségre utal és nem tudom, hogy milyen példát akar majd a gyerekeinek mutatni.
Ha pedig volt elég akaratereje egészségesebben élni az több szempontból is pozitív tulajdonság lehet.
Kérdező te kedves vagy? Mert ha igen, akkor az sok srácnál nagyon sokat fog a latba nyomni. És itt nem az megjátszott kedvességre gondolok mert az úgyis ki fog derülni egyszer nekik.
Én is most tartok az életmód váltásnál, úgyhogy pont tudom milyen iszonyat nehéz egyedül.
Ha találsz magad mellé egy srácot majd motiváltabb leszel, illetve remek program lesz ha közösen mentek el sportolni, túrázni.
Mintha egy kicsit önbizalom hiányod is lenne, úgyhogy csak arra figyelj, hogy emiatt ne add oda magad mindenkinek megerősítés gyanánt.
Ha egyedül nehéz akkor nincs a környezetedben senki aki ebben partner tudna lenni és együtt mozogni veled pl: barátnő vagy testvér?
,,Már ahhoz sincs energiám hogy fogyózzak mert úgyis kövér maradok''
Pedig a fogyózás pont hogy kevesebb erőfeszítést igényelne, mint az eddigi életed. (Nem emeled fel a kaját a szádhoz, nem rágsz, stb...)
A személyiségen valóban sok múlik viszont az is tény, hogy többnyire nem ideális ez egy nőnek. Azért ahogy nőknél is megvan az ideál férfi ideális alkattal és most nem egy kigyúrt akárkire gondolok de egy átlagos férfi is megteszi, férfiba se annyira nyerő az elhízott, ugyanúgy nőben sem, sőt nőben főként nem.
Egyszerű az ok, ösztönösen valamiért taszítónak tartjuk. Mondjuk talán azért mert nem egészséges és nem vonzó, valami oka van annak hogy az agyunk azt mondja, hogy ezzel a személlyel nem akar utódot nemzeni.
Ha betegség miatt vagy elhízott akkor szívás de valahogy azt is meg kéne próbálni kezelni. Ha egyszerű genetika vagy mégjobb mozgáshiány, akkor nagyon egyszerű. Veszel egy kis okosórát ami számolja mennyi kalóriát égetsz el egy nap. Elkezded számolgatni az ételek hátulján leírt kalória alapján az össz kalória mennyiséget amit egy nap beviszel illetve amit étkezésenként beviszel. A cél, hogy olyan étrendet állíts össze amivel kevesebb kalóriát viszel be egy nap mint amennyit elégetsz. Tehát mindenképpen ha egy nap beviszel 1500 kalóriát akkor el kell égetned legalább 1800-at vagy többet, csak így lehet fogyni. Nem kell megállni az evéssel és zöldségre váltani, de nem is lehet egészségtelenül étkezni és nem mozogni.
Azért mondom, nem hitegetlek, vannak kivételes esetek de alapvetően megvan férfiban is meg nőben is, hogy mi az elfogadható vagy elvárt szint, amit ösztönösen vonzónak tartunk.
Tehát ja ilyen magasság mellé max olyan 60-70kg nagyon max ami ideális egyébként testzsírindex százalékban is vagy hogy hívják.
Általában a lányok olyan 55kg körül vannak, ha alacsonyabb akkor persze ez lehet kevesebb is.
Gondoltam egy őszinte válasz többet ér mint a hitegetés meg a mesebeli szerelem meg hogy "a külső nem csak a belső számít". Igenis evolúciós hagyatékunk, hogy egészséges párt keresünk még az is aki nem akarna gyereket, mert az agyuk alapvetően egészséges utódot akar létrehozni. A tények és a biológia ellen pedig nem lehet szép szavakkal nyerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!