Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Talált már valaki kiutat?

Talált már valaki kiutat?

Figyelt kérdés
Sziasztok, az az igazság, hogy sajnos nem egy picsogó tini írja most ezt a kérdést, amit elhagyott a nője vagy a csávója, és véget akar vetni az életének. Egy 19 éves egyetemista vagyok, és már számtalan hónapja küzdök magamba fordultsággal, levertséggel, és életképtelenséggel. Rengeteg betegségem van, a szerettem közül csak apukám él, aki messze van tőlem, nincsen parkapcsolatom, az egyetemre menet a barátaimat is nagyon ritkán látom, és úgy érzem senkim sincs, úgy igazán magam mellett. Mindig mosolygom, mindenkivel nevetek. De valójában úgy érzem, nem kell nekem senki se semmi. Onmagam sem. Lemondtam arról mi jó nekem és mi nem. Csak élek. A minimális szinten, ahogy muszáj. Remélem valaki tud írni pár jó szót. Köszönöm hogy elolvastad.

2019. dec. 17. 10:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Amit leírtál magadról, az engem is jellemzett pár éve. Nekem egy gyerekkori hobbi (biciklizés) újraélesztése és "kimaxolása" segített. 3 hónap alatt értem el, hogy a 175km ne jelentsen akadályt egy nap. Szóval ez megmutatta hogy többre vagyok képes mint gondoltam. Ez átterjedt az élet minden területére. Te is találj valamit amiben bizonyíthatsz magadnak
2019. dec. 17. 10:13
 2/3 anonim válasza:
51%
Fordulj szakorvoshoz. Erre a kérdésre itt nem kapsz választ. Ez azért nehéz kérdés,mert neked 99 % hogy nem a kerékpár fog segíteni. Ez mindenkit másképp érint. Senkit sem ugyan az fog meggyógyítani, ezért nem szabad laikusok segítségét kérni, főleg nem komolyan venni azt. Magánvélemény!
2020. jan. 1. 10:06
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy "szakorvoshoz" fordulj! Elég egy jó kis pszichoterápia egy jó pszichoterapeuta segítségével. A gyerekkori környezet alapozza meg a felnőttkori magányt és életuntságot és gyakorlatilag minden életvezetési problémát a kapcsolódási és bizalomkészségtől a társkeresési és párkapcsolati problémákig. Az az ellentmondás, hogy kifelé jópofi vagy, miközben belül elnyel a letargia, ugyanez.

Az a baj, hogy a saját életünkben nincs külső nézőpontunk, így nemcsak hogy képtelenek vagyunk rálátni a problémáinkra, de ezáltal azt se tudjuk, honnan induljunk el ahhoz, hogy jobb legyen. Sokan úgy vannak vele, hogy na, a gyerekkoruk az nyomi volt, nade majd a felnőttkor, akkor majd kézbe veszik az életüket és minden szuper lesz. Hát nem. Amíg a nyomi gyerekkor nincs feldolgozva, addig az ott összeszedett sok bénaság a háttérben növekszik és ott gáncsolja majd a felnőttet, ahol csak éri. És akkor írják itt ki sorra a kérdéseket, hogy miért van ez meg az, miért érzik magukat ilyen rosszul, miért nem megy a kapcsolatteremtés, miért utálják az életüket. És ha megkapargatod a felszínt, akkor kiderül, hogy nagyon nem volt az illető mögött egy stabil, szerető családi háttér. De mintha teljes vaksággal lennének a múltra, hogy az esetleg befolyásolhatta a jövőt. Mentegetik a béna családtagjaikat, hogy de jót akart, meg hogy amúgy az én hibám, hogy boldogtalan voltam, mert ők mindent megtettek stb.

Pedig ha napvilágra kerül a kapcsolat, egy képzett segítő segít rálátni az érzéseink gyökerére, helyre kerülnek a dolgok és valahogy totál 'önmaguktól', pusztán az elkötelezett önismereti munka eredményeképp szűnnek meg a negatív érzések és változik meg a bebetonozottnak hitt személyiségünk. Azon egyszerű oknál fogva, hogy a "bebetonozott személyiség" valójában a család áldásos működésének az eredménye, s amíg nincs lefejtve róla ez a sok gubanc, addig az illető nem is ismeri, ki is ő valójában.

2020. jan. 1. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!