Hogyan fejleszti az olvasás a kommunikációt?
Úgy segíti a kommunikációt, hogy pl. meg tanulsz újabb szavakat, meg tanulod jobban kifejezni magad meg amiket még előttem is leírtak. De azt, hogy akarsz is e beszélni, az csak is rajtad függ. Attól még, hogy valaki olvas, nem fog rögtön ki nyílni a szája, nem is értem, hogy gondoltad ezt... egyébként is, általában a visszahúzódóbb emberek szoktak sokat olvasni. Viszont ezeket a dolgokat tényleg javítja mégha te észre sem veszed magadon.
Ha pedig azért nem beszélsz mással, mert úgy érzed nincs mit mondanod, az lehet önbizalom hiány miatt is.
Kommunikációhoz elengedhetetlen a szókeszlet es a fantázia.
Mindkettő fejlődik olvasas közben.
A szókeszlet a mű függvényében, a fantázia pedig attól, hogy nem olvadó aggyal bámulsz egy képernyőt csorgó nyállal, hanem a fejedben áll össze a kép, a táj, a kastély, a mező, vagy az idegen bolygo, amiről éppen olvasol...
Mikor elkezdtem rendszeresennolvasni, az elejen meg csak par arc, pár kép társult azbolvasott szöveghez a fejemben, ma mar egy csatajelenet olvasásánál oszkardíjat kapnek ha ki lehetne vetíteni a látványt...
Én imádok olvasni :) És régebben én is visszahúzódó voltam társaságban, de mára azt gondolom, ez annak volt inkább köszönhető, hogy nem volt elég önbizalmam és sokszor azt gondoltam, hogy amit én mondanék az úgysem érdekel senkit. Nyilván lehetne keresni ennek az okait a gyerekkoromban.
Véleményem szerint az olvasás nekem is sokat segített, főleg abban, hogy javítsam az önbizalmamat, amiből egyesek szerint ma már túl sok is van :) Az sem mindegy, hogy mit olvasol, hiszen nagyon sok mindenről olvashatsz ami akár gyakorlatias tudást is adhat a kezedbe, például arról, hogy hogyan legyél kommunikatívabb. Már ha szeretnél. Mert ez nem kötelező szerintem. Az előzők nagyon jó dolgokat írtak. Az olvass nagyon hasznos dolog, fejleszti a szókincsedet, a látásmódodat és a fantáziádat is. Soha ne hagyd abba és majd meglátod, hogy mennyi hasznod fog származni belőle. Ez teljesen biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!