Nincs értelme élnem, de élni akarok. Mit tegyek?
Szerintem az a bajod, hogy túl vagy terhelve!
Igen, szerintem jól érzed és az lenne a megoldás, hogy hazaköltözöl a családodhoz és gyógyulsz!
Szerintem egy pszichológus sem oldhatja meg helyetted az életedet, neked kell lépned és megtalálni az egyensúlyt, pihenni, kikapcsolódni, ÉLNI! Kell egy kis szünet neked és valami hobbi, amit szeretsz, továbbá a szerető családi kör.
Rengetegen lettek depressziósok az egyetem alatt, pláne munka mellett és persze vannak a mellüket verő mindent bíró droidok is, akiknek semmi meg sem kottyan, de te nem bírod ezt, ez látszik az írásodból, szóval szakadj ki ebből és tarts szünetet, töltődj fel vidéken és más színben fogod látni a világot!
Először is: kezdj el barátkozni. Nem feltétlenül az egyetemen, eljárhatsz táncolni/ zenélni/ bárhová, amit szeretsz. Itt megismerhetsz új embereket, akikkel máris van téma a tanuláson kívül. Nem kell nagy dolgokra gondolni, kezdd a legalapabb dolgokkal. Persze az elején lehet, hogy gáznak érzed majd magad, amiért nem jól fejezted ki magad, nem jól reagáltál egy adott helyzetben, de bele fogsz jönni.
Másodszor: mozdulj ki. Menj bulizni, szórakozni, moziba (egyedül sem gáz), tényleg bármit csinálhatsz.
Próbálj kicsit változtatni a gondolataidon, ne csak a negatív dolgokra koncentrálj.
A pszichológus jó ötlet lehet, tulajdonképpen ezt is felfoghatod gyakorlásként.
Hiányzik a sport? Kezdd el újra! Ha nem akarsz egyből emberek közé menni, eleinte csinálhatod otthon is. Nem kell nagy dolgokra gondolni: egy kis futás, egy kis erősítés, egy kis akármi, amiben örömödet leled
Szurkolok
Ahogy olvastam az írásodat, arra gondoltam, hogy Te túl jól csinálod. :) Mindenhol helytállsz. Viszont így túlterheled magadat.
Nem tudsz legalább egy icipicivel kevesebbet dolgozni?
Sportolj újra!
Nekem sincs időm, abszolút! De én úgy csinálom, hogy ok, akkor 30 perc futás a környékünkön, 20 perc torna otthon, van súlyzó, labda. Amikor mégis van több időm, uszoda, vagy falmászás a barátaimmal.
Néha mozdulj ki sörözni vagy valamerre.
Nem tudsz picit valahogy kevesebbet tanulni vagy kevesebbet dolgozni?
Egyébként akár a passziváláson is elgondolkozhatsz. Mostmár passzív mellett is diákmelózhatsz. Otthon vagy a családoddal, melózgatsz, este sport, hobbik, sörözés.
Félreteszel és nem / keveset kell dolgozni egyetem mellett.
Van kötelem ha kell :D
Nem félreérteni ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!